Moja tvár je podráždená. Kde robím chybu?

39zlatusik
21. apr 2023

Rano vičistim tvar z mydlom čajovnikovy olej potom dam toner kyselinu glykolovu nato serum vitamin C a nato krem Spf 50 a večer vičistim tvar z mydlom čajovnikovy olej , toner a nato retiol serum a este nato retinol z niacinamidom krem. Moja tvar sa začala šupat mam červene flaky po tvary a citim jak spalenu tvar. Neviem či si ma tvar na retiol zviknut či zle kombinujem .

lasona
22. apr 2023

Áno retinol pôsobí exfoliacne a je potrebné aby si pleť zvykla. Neaplikovať každý deň. Plus mydlo na pleť nie je vhodné, veľmi vysušuje. Ak potrebuješ vysušiť tak radšej použi gél. Niektorá pleť rerinol ani neznesie.

didi35
22. apr 2023

@39zlatusik Retinol, kyselina glykolova a vitamín C je príliš veľa. Všetky spôsobujú rýchlejšie obnovovanie buniek. Nedivím sa, že sa Ti koza lupe. Skús si nechať pleť oddýchnuť a použi nejaký regeneračný krém. Pleť sa upokojí.

azzflo
22. apr 2023

Mydlo s cajovnikovym olejom ta pravdepodobne vysusuje - ak citis pnutie po umyti, vymen ho za uplne basic jemny gelovy cistic na citlivu plet.
Vecer po retinole potrebujes kvalitny hydratacny krem.
A ako uz pisali baby, aktivne zlozky striedaj - rano napr. jeden den kys. glykolovu, druhy den vit c, treti den nic. Vecer taktiez napriklad jeden den retinol, druhy den pauza. Nie vsetko naraz a kazdy den.

azzflo
22. apr 2023

Plus ak si vecer pred retinolom davas ten toner s kys. glykolovou, tak to urcite nerob. S retinolom ziadne dalsie aktiva, minimalne zo zaciatku.

naja85
22. apr 2023

Take kombo je pre plet smrt🙈. Ked to ja niekedy prekombinujem, davam si od la roche posay cicaplast baum bez spf, a hydratujem plet, ziadny votamin c, retinol, kyselina glykolova. Na cistenie treba pouzit nieco velmi jemne, napr. od cerave hydrating cleanser a fakt len hydratovat teraz. Po tom, co sa plet spamata, zacat postupne s aplikaciou viatminu c. toner s glykolovou len na vecer a to max. 1 alebo 2-krat do tyzdna. A retinol tiez len postupne zaradit do rutiny a nie kazdy vecer. Ja som si tak pred dvomi rokmi fajne dogabala plet na niekolko mesiacov a po niektorych vyrazkach mam flaky do teraz. Takze ziadne hrr na plet s kyselinami a retinolom.

naja85
22. apr 2023

A to cistenie mydlom a na to cajovnikovy olej🥴. Toto nie. Znicis si plet.

maminkadeticiek
22. apr 2023

No to je retinol.Inak nerozumiem.kombo.mydlo a navyse aj cajovnikovi olej kyselina glykolova?Uplne by som sa na cajovnik vykaslala.Kup sa na odlicenie nieco jemnejsie,hoc aj balea v DM.Nato toner napr.od G & G s oantenolom a potom kysel.hyalurom.atd.

39zlatusik
autor
22. apr 2023

Dakujem za odpovede tu posielam fotky ake serum a kremy kombinujem Rano- a večer -

naja85
22. apr 2023

Z toho vsetkeho teraz jedine mozes tak spf. Ostatne urcite nie, dokym sa plet nespamata z podrazdenia. To mydlo by som osobne.ja vobec nepouzivala-na cistenie pleti mas ovela lepsie a jemnejsie produkty, pozri si nieco od cerave napriklad. A vecer urcite dvojkrokove cistenie,kedze pouzivas spf, mozno aj makeup, to uz neviem. Dvojkrokove cistenie je najprv odlicovaci olej/micelarka a potom napr. Cerave hydrating/foaming cleanser(cerave ma viacero cistiacich produktov, teraz by som na tvojom mieste pouzivala len hydratacny, je velmi jemny). Kup si nejaky hydratacny/upokojuci toner alebo serum a tiez upokojujuci/hydratacny krem(nedam dopustit prave v pripade takejto malej katastrofy na cicaplast baume, ale nieco podobne ma aj avene).

39zlatusik
autor
22. apr 2023

@naja85 Ďakujem za radu

39zlatusik
autor
22. apr 2023

@naja85 a to mydlo použivam kvoli miliam na tvary vďaka tomu mydlu mi z tvary zmizli velke mielie biele pupienky na tvary

domiklik
22. apr 2023

@39zlatusik jezismariajozef... Ja sa čudujem, že máš ešte tvar, máš totálne narušeniu koznu bariéru... Mydlo s cajovnokovym olejom, by som vylúčila definitívne, existuje x jemnejších produktov, napr Červená bioderma, niečo s prímesou centella asiatica, ccko na ráno fajn, kyselina glykolova len večerní, v rannej routine ti chyba hydratačný krém konzistencie podľa toho akú máš pleť, spf super... Večer retinol ôk, ale potom už len produkty bez účinnej látky (teda žiadna exfoliacna kyselina) napr ceramidy peptidy kyselina hyaluronova, vyzivny ( napr cica) krém a dosť... Prvá pomoc, chod do lekárne kúp jemný nepenivy neparfumovanym gél, poriadny hydratačný krém na citlivú pleť a tohto sa drz kým sa pleť neukludni, samozrejme spf, nešetrí, klobúk, slnečné okuliare, lebo vyjst s takto citlivou pleťou na slnko je zárobok na pigmentové fľaky....

laurita285
22. apr 2023

V podstate všetko robíš zle. Nemáš začo.

nikpa
22. apr 2023

@39zlatusik kým si začneš niečo dávať na pleť, treba si o tom aj naštudovať. Patleš si tam všetko možné krížom kražom. Zbytočne veľa vecí a každý deň. To mydlo zahod, retinol neviem akú máš koncentráciu ale treba začínat s nízkou a postupne, nedávať každý deň. Zaobstaraj si dobrý hydratačný krém, ten dávaj večer aj ráno pod SPF. Na umývanie miesto toho mydla by som zvolila ružový mixa gél.

marcellka32
22. apr 2023

Teraz len hydratačný krém nič iné kým sa pleť nespamäta....potom ráno čistiaci gél balea sensitive med, céčko, SPF...večer čistenie, retinol, krém