Budenie sa o štvrtej ráno
Čo znamená keď sa každú noc budím o 4 ráno? Vždy to je tak medzi 4:20-4:30. Väčšinou presne o 4:24.
Chodíš spať každý deň v tú istú dobu ? Ak chodíš spávať napr okolo 22:00-22:30, tak v závislosti od dĺžky tvojho spánkovéhé cyklu ti okolo 4:30 akurát skončí štvrtý, čiže spánok je ľahší a po 6 hodinách už si ako-tak vyspatá, takže sa ľahko preberieš...
@lindous práveže nie, je jedno kedy idem spať. Včera som išla spat o pol 2 a aj tak o 4 som sa zobudila. Inokedy chodím tak o polnoci zhruba. 😬
Tak telo funguje v 24 hodinovom cirkadiánnom cykle, ktorý je ovplyvnený veľmi veľa vecami, takýe ťažko povedať čo presne je za tým, ale funguješ ako hodinky ň... zaspíš potom zase v pohode ? So spánkovými cyklami to cca sedí, jeden trvá cca 1,5h takže od polnoci ti akurát končí tretí, od pol 2 ráno prvý, takže sa pravdepodobne nebudíš z hlbokého spánku a to je fajn ... ja som tiež mala také obdobie kedy som sa budila každý deň asi o pol 3 ráno, ako to prišlo, tak to odišlo ... ak ti to robí problémy, tak ak si pred spaním na mobile/počítači, tak modré svetlo vplýva na tvorbu melatonínu, čiže aspoň nastavenia obrazovky prípadne okuliare blokujúce modré svetlo by mohli pomôcť...
Ja to mam tak isto 🙄 za posledny mesiac pochopitelne, zo stresu. No uz roky sa budim okolo 5 rano. 😭
Idem skusit brat melatonin. Lebo takto sa neda fungovat.

Bud si vyspata, alebo to sposobil posun casu, alebo mas stres alebo problemy psych. razu.