Budím sa tak, že rýchlo dýcham a srdce mi bije ako splašené

marca12
16. mar 2022

Uz dlhsiu dobu sa v noci budim tak,ze rychlo dycham a srdce mi bije ako splasene. Casto sa mi stava akoby mozog uz bol zobudeny,ale telo este nie,neviem to vysvetlit. V minuloati som mavala spankove paralyzy v case velkeho stresu. No toto nie je spankova paralyza len tie pocity su podobne. Mam kludne,pohodove obdobie. Nic ma nestresuje vsetko je v poriadku. Neviem si vysvetlit,cim moze byt sposobene nocne budenie v takomto stave. Ak ste sa s tym stretli,co vam pomohlo? Este dodam,ze som skusala uz vsetko mozne. Cvicievam pravidelne,mam pravidelny pohyb,prechadzky,pestru stravu,prijemnych ludi v okoli.

atomiclena
16. mar 2022

Odkiaľ si?

katkamatka7
16. mar 2022

@marca12 Píšeš, že aktuálne máš kľudné a pohodové obdobie a preto Ťa prekvapuje, že sa budíš v noci na búšenie srdca a zrýchlený dych. Keďže už si v minulosti zažila spánkovú paralýzu, zhodnocuješ, že teraz je to slabšieho rázu, no nepoznáš dôvod.
Telo v noci odpočíva, no hlava stále pracuje. Je to v poriadku, mozog spracúva nielen prežite z uplynulého dňa, ale rekapituluje ešte niečo nespracované, čo si sa snažila potlačiť, no nie je ešte spracované.
Keď sa takto prebudíš, zameraj sa na dych, vedome ho spomaľ, dýchaj zhlboka, otvor okno pre čerstvý vzduch, srdce sa pridá a ukľudní. Myšlienky nechaj voľné, vynárajúce sa spomienky nechaj pracovať, ako sa zhlboka nadýchneš a s výdychom ich nechaj ísť. Naberaj nový hlboký nádych, precíť, že si sama vyberáš nový čistý hlboký pokoj. Doplň si pohár čistej vody, vnímaj, že srdce už bije pokojne, ako ho svojim vedomím dokážeš ukľudniť.

brembo
16. mar 2022

dajte si zmerat množstvo draslíka v krvi.

xxl22
12. okt 2022

mavam to aj ja niekedy, zobudim sa a citim sa ako keby som mal prave odstartovat na najvecsom bezeckom preteku, dotoho extrasystoly tep 100 . tlak brutal ... riesil som to komplexne aj s psychologom, neuskodi ked ho navstivis, mozu to byt sny, ale ked sa zobudis tak nevies ze si snivala ... ja mam neustale zle sny, som vo vojne, padam zo stromu a pod ...