Búšenie srdca pri pohybe
Ahojte, chcela by som sa opýtať či nemá niekto skúsenosti. V apríli som skončila na pohotovosti kvôli búšeniu srdca, nevedela som sa pohnúť, nadýchnuť, nič, všetko to len zhoršilo. EKG v poriadku, krv na kardio v poriadku. Poslali ma v rámci pohotovosti na ortopédiu, spravili RTG chrbtice, v poriadku. Domov ma poslali s ničím, bolo mi rovnako zle ako keď som tam prišla. Na druhý deň mi v lekárni odporučili dať si ataralgin. Čuduj sa svete zabral dokonale, nič mi nebolo, no nebudem predsa na ataralgine denne.. Po víkende som bola u obvodnej lekárky, pravdepodobne chrbtica povedala, absolvovala som fyzioterapiu, chiropraktika, beriem guajacuran 2+2 tabl. Povolilo to a takmer 2 mesiace to bolo ok. Sem tam som to cítila ale dalo sa to vydržať. Dnes to prišlo znovu, pred týždňom som si znížila dávku guajacuranu. Spúšťa sa to najmä pri pohybe rukami alebo pri predkloneni sa, alebo len tak, lebo sa tomu chce... Som zúfalá, už neviem, čo mám robiť. Stretol sa s tým niekto? Z čoho by to mohlo byť? Kam s tým ísť? Kto by mi mohol pomôcť? Na neurológi som bola, dali mi len rehabilitácie a nič viac.
Ďakujem za každú radu.
@mirokub na kardiologiu chodím už veľmi dlho. Pravidelne beriem Concor už niekoľko rokov. Mám rýchlejší pulz, arytmiu cítim sem tam tiež ale je to iné ako toto. Mala som viac krát aj 24 h holter tam sa však nikdy nič neprejavilo..
Radila som sa aj s kardiologom pred tými dvomi mesiacmi a bol za chrbticu... Skúsim za ním však ísť na kontrolu. Ďakujem.
@mirokub keď mám tu arytmiu cítim vyslovene srdce že sa zmení rytmus nachvíľu spomalí pár krát silnejšie udrie a vráti sa do normálu, alebo na chvíľu zrýchli čo zabolí a vráti sa do normálu. Pri tomto nespecifickom búšeni mám niekedy skôr pocit akoby naňho niečo pritlacilo a cítim jeho bitie oveľa silnejšie, akoby som ho dala do menšieho otvoru aký mu je určený, sama to neviem úplne presne opísať. A netrvá to len pár sekúnd ale dlhšie. Dáva to vôbec zmysel?
@mirokub môže to byť niečo dedicne? Babka má arytmiu, teraz jej dali strojček, mamina má tiež, 2x bola na ablacii...
Je to práve jeden z najchvalenejsich kardiologov v meste kde žijem, raz sa tá prvá arytmia prejavila pri EKG holteri ale neriešil to.
Ahoj, mne tiež nevedia zachytiť buď búšenie alebo také preskakovanie srdca, kardiológ čo som bola na konzultácii súkromne mi navrhol dlhodobé monitorovanie srdca, už som sa objednala na stránke palpilacie.sk, budú mi volať ohľadne toho, ktorý prístroj bude pre mňa najvhodnejší
Ahoj, mne tiež nevedia zachytiť buď búšenie alebo také preskakovanie srdca, kardiológ čo som bola na konzultácii súkromne mi navrhol dlhodobé monitorovanie srdca, už som sa objednala na stránke palpilacie.sk, budú mi volať ohľadne toho, ktorý prístroj bude pre mňa najvhodnejší
@lagunka0000 ahoj, mne presne to isté odporúčal, tiež som tam písala ale zatiaľ sa mi nikto neozval.
@lagunka0000 ahoj, mne presne to isté odporúčal, tiež som tam písala ale zatiaľ sa mi nikto neozval.
@veve37 mne volali včera, že sú trochu dlhšie čakacie doby, tak cakam
@veve37 mne volali včera, že sú trochu dlhšie čakacie doby, tak cakam
@lagunka0000 a na kedy ti dali termín? Či ešte nevieš?
@lagunka0000 a na kedy ti dali termín? Či ešte nevieš?
@veve37 nie ešte neviem, majú sa mi ozvat o cca tři týždne