Býva mi zle a mám bolesti chrbta. Môžem mať zápal v krvi?
1. jan 2021
Zdravím chcem sa poradiť býva mi každý deň zle bolesti chrbta kĺbov obličiek a ani psychika už neni najlepšia. Môže to spôsobovať aj zápal ? Na pohotovosti mi robili odber a mal som s_cptr 8,71 vyzná sa niekto do toho ? Za každú odpoveď ďakujem.
@petamich Ďakujem idem si to prečítať. Skončil som aj na zubnej pohotovosti kde mi zistili že mám veľa plomby v 3 zuboch a tvorí sa tam zápal koreňov. Tam mi nasadili silné antibiotiká a dva dni na to na pohotovosti v Ružinove mi zistili tieto hodnoty. Vitamíny stravu pitný režim dodržujem ale stále mi neni dobre. Dobre mi bolo ako mi rozvrtala tie zuby a akonáhle som dobral tie antibiotiká sa to vrátilo.
To je malé CRP. antibiotiká zabíjajú črevnu flóru (určite popri nich berte probiotika)

Keď je pacient v poriadku, hodnoty jeho CRP sa pohybujú od 1 do 6 mg/l. Slabšia infekcia, ktorá si ešte nevyžaduje liečbu antibiotikami, sa pohybuje do hodnoty 8 mg/l. Vtedy stačí zvýšiť príjem vitamínov a oddychovať.
Velmi dobry clanok napr. tu: https://www.union.sk/app/novinky/Neuzivajte-zby...
Takze nebude to take zle, vitaminy a oddych. Ak je v tele zapal alebo bakterialne ochorenie, CRP byva nad 35, antibiotika sa odporucaju pri CRP nad 40.
Moze to byt ale nieco ine, nie viralne alebo bakterialne (zapal).