icon

Býva mi zle a mám bolesti chrbta. Môžem mať zápal v krvi?

otompotom
1. jan 2021

Zdravím chcem sa poradiť býva mi každý deň zle bolesti chrbta kĺbov obličiek a ani psychika už neni najlepšia. Môže to spôsobovať aj zápal ? Na pohotovosti mi robili odber a mal som s_cptr 8,71 vyzná sa niekto do toho ? Za každú odpoveď ďakujem.

petamich
1. jan 2021

Keď je pacient v poriadku, hodnoty jeho CRP sa pohybujú od 1 do 6 mg/l. Slabšia infekcia, ktorá si ešte nevyžaduje liečbu antibiotikami, sa pohybuje do hodnoty 8 mg/l. Vtedy stačí zvýšiť príjem vitamínov a oddychovať.
Velmi dobry clanok napr. tu: https://www.union.sk/app/novinky/Neuzivajte-zby...

Takze nebude to take zle, vitaminy a oddych. Ak je v tele zapal alebo bakterialne ochorenie, CRP byva nad 35, antibiotika sa odporucaju pri CRP nad 40.
Moze to byt ale nieco ine, nie viralne alebo bakterialne (zapal).

otompotom
autor
1. jan 2021

@petamich Ďakujem idem si to prečítať. Skončil som aj na zubnej pohotovosti kde mi zistili že mám veľa plomby v 3 zuboch a tvorí sa tam zápal koreňov. Tam mi nasadili silné antibiotiká a dva dni na to na pohotovosti v Ružinove mi zistili tieto hodnoty. Vitamíny stravu pitný režim dodržujem ale stále mi neni dobre. Dobre mi bolo ako mi rozvrtala tie zuby a akonáhle som dobral tie antibiotiká sa to vrátilo.

basska_b
1. jan 2021

To je malé CRP. antibiotiká zabíjajú črevnu flóru (určite popri nich berte probiotika)

otompotom
autor
1. jan 2021

@basska_b Antibiotiká som už dobral. Ponúkali mi v lekárni ako som bol vybrať tie antibiotiká. Len niečo nahádzal do tašky nauctoval ale nepovedal k tomu nič na čo to je dobré. Tak som ich nakoniec nezobral.. Žalúdok mám zatiaľ v poriadku aj všetko okolo toho.