icon

Candida Albicans

viera15
5. jan 2014

Poradte niekto ako sa zbaviť Candida Albicans v ustach lebo na internete je toho strašne veľa a neviem čo si mám vybrať..ak ma niekto taký problém ako ja alebo ho prekonal alebo sa lieči dajte vedieť čo zaberá čo pomôže ..dakujem za všetky rady.....

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
qetinka
3. júl 2014

@tominko2612 ja mam ale aj ine zdravotne problemy..nebudem ich tu prezentovat..a jedine co mi moze pomoct je stravovanie,to som si ista.
len okrajovo som chcela spomenut ze protiplesnova dieta je velmi narocna,chce to pevnu volu a vytrvalost..a dobrovolne ju urcite nikto nedrzi..len vtedy ked je clovek doslova prinuteny...
kvasinky ziju z cukru....ked sa vylucia sacharidy,kvasinky sa "vyhladuju"..postupne sa zacne telo cistit.. o tom to cele je a pomoct si musim sama..stravou.
Psychika robi urcite vela,ako si spominala..🙂 len ja nepatrim k tym co sa stale sleduju🙂 😉

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
qetinka
3. júl 2014

@tominko2612 ved toto..hladam receptiky..sladke bez sladkého🙂)naucila som sa pit kavu bez cukru,zjem cisty biely jogurt s ovocim..najlepsie maliny ,alebo jahody..cerstve samozrejme a ked sladke tak si dam trosku orechov do toho..vsetko je o zvyklosti..ja milujem sladke...sladkosti vseobecne..ale telo si odvykne pomaly..🙂..po mesiaci..bez cukru som mala pred mrchou chut na sladke ,dala som si milu..vsak mi to nechutilo,to je tak priserne presladenee...ani som ju nedokazala zjest celu🙂 😀
a dakujem ti za podporu🙂
pekny dnik 😎

marika1936
3. júl 2014

@qetinka nie ja som nikde nebola,len som sa pozorovala-vždy ked som zjedla niečo múčne,koláč keks...bolo mi ťažko a nadulo mi brucho.Ja sa tak trošku liečim čínskou medicínou a tam mi pani povedala,podla jazyka, že mám v tele neaké mikroorganizmi.Trpím častým zápalom močových ciest a mávala som aj dosť časté pliesne ženské.-tam mi vždy vyšla kandida. ono sa choroby nikdy nevyliečia,len sa antibiotikami potlačia do úzadia a tam čakajú na príležitosť.Tak som usúdila že by som to mohla vyskúšať touto diétou.mám aj dosť nadváhu,tak snád sa pohne dole aj tá.Jem strašne veľa sladkého ,tak si myslím že nemá cenu užívať bylinky a pchať sa nevhodnou stravou.Našla som bielkovinovú diétu-13 dňová sa volá,len dosť je drastická.A je tam dosť často mlieko,tak neviem.Bielkoviny sú dosť veľká záťaž na ľadviny tak uvidím...Stále blúdim v kruhu,neviem kudy kam.Už som z toho na nervy.

jo111
3. júl 2014

Baby mne na candidu asi najviac zabera stava z kyslej kapusty (ale nie z tej sterilizovanej z obchodu, kupujem tu co sa drzi v chladnicke) 😅 a inak je pravda, ze ked sa prestanete kontrolovat skor to ustupi. A ked mam strasnu chut na sladke dam si surovy med, alebo kukuricne krekry natriem mandlovym maslom, alebo pomeliem vselijake orechy, zmiesam s ovocim, medom a upeciem ako kolac. Alebo si uvarim jablko, roztlacim na pyre, pridam skoricu a med, na ranajky.

zoy3
6. nov 2014

@0silvia0 ahoj prosim ta mohla by si mi tiez napisat dake rady ohladom toho jedalnicka? musim ist na tu prisnu dietu len netusim ako to zvladnem, inspiracia by bodla🙂

0silvia0
6. nov 2014

@zoy3 ahoj, ja som sa riadila podľa týchto rád:
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida
http://rng.jecool.net/viewtopic.php?id=584
Priznám sa, ja som túto diétu držala dva týždne spolu s odporúčanými doplnkami, vyžrala som vtedy celú záhradu a každý deň som striehla, kedy narastie nová cuketa, aby som ju mohla zožrať. No, hlad je sviňa 🙂

zoy3
6. nov 2014

@0silvia0 hej jasne pana rng poznam studujem.ho a mam.aj jeho ofporucane produkty len som bola zvedava akym sposobom to mam pripravovat bo ani na ochutenie toho vela neni.

0silvia0
6. nov 2014

@zoy3 ja som väčšinou zeleninu dusila na cibuľke (akúkoľvek zeleninu, ktorú som našla v záhrade a tú som kombinovala), ochucovala provensálskym korením - to mi k zelenine dosť sadlo. Ja som diétu držala v máji-v júni a jedla som cukety, mladú fazuľku. A hlavne som sa živila varenou brokolicou a karfiolom, tieto dve plodiny boli najlepšie, ale už mi časom liezli aj cez uši. Ešte som jedla dusenú kapustu, mne viac chutila dusená a varená zelenina, ale jedla som aj surové redkovky, kaleráby atď. Na raňajky som si zmiešala suchý strúhaný kokos s kokosovým maslom a takto som to lyžicou jedla, k tomu orechy, mandle atď. a stále len tú zeleninu a večer kyslé jablko a čerstvé maliny, tie mi nepripadali veľmi sladké.
Máš kandidu diagnostikovanú alebo si len myslíš že ju máš?

zoy3
7. nov 2014

mam ju diagnostikovanu ako chronicku od zenskeho lekara. a nevies mozem brat HAK popri diete?a tiez ktovie ci mozem kuracie pecienky viem ze ty si nejedla maso len ci si to dakde nezahliadla.a pomohla ti za aky cas drzala di 2tyzdne a potom co?ale ten citricidal si nezohnala ze.

zoy3
7. nov 2014

@0silvia0 prepac aj predchadzajuci prispevok mal ist tebe.co myslis tym kokosove maslo?tuhy kokosovy olej?ale vraj orechoviny obsahuju plesne hlavnr vlazske a mandle ci?a co polievky ake mozeme?bo vraj opatrne s mrkvou hraskom a petrzlenom.a co stevia?dik za kazdu radu

0silvia0
7. nov 2014

@zoy3 ja som užívala konkrétne tieto prípravky:
http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop/50-1-Or...
http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop/88-1-GS... - to je vlastne miesto toho citricidalu
Okrem toho som užívala ten panenský kokosový olej, nie maslo, ten kúpiš v každom obchode so zdravou výživou.
Orechy môžu obsahovať plesne, ale tie sú zaplesnený zlým skladovaním. Ja mám svoje orechy, zo svojej záhrady, čiže bez plesní.
Mäso je pri tejto diéte vhodné, ale či konkrétne kuracie pečienky, to neviem.
Polievky môžeš, ale mrkvu a hrášok z dôvodu zvýšenej sladkosti obmedzovať.
Mne tá diéta na akútny problém pomohla (červené fľaky), okrem toho som dosť schudla, ale po návrate k normálnejšej strave mám stále pocit plnšieho a nafúknutého brucha, užívam každý deň psylium, ale aj tak si myslím, že som sa plesní celkom nezbavila, len som ich asi zredukovala.

zoy3
7. nov 2014

@0silvia0 ok a ten panensky kokosak si miesala s kokosom a orechmi ze.

0silvia0
7. nov 2014

@zoy3 áno, nevedela som totiž, čo už mám jesť, urobila som si z toho takú pomiešaninu a to som jedla 🙂

zoy3
7. nov 2014

@0silvia0 a ty si to mala potvrdene?ci odhad?a myslis ze kakao mozem?ze by som si speavila mlsku ked uz budem v koncoch.kokosak orechy a kakao;)a ty si brala antikoncepciu popri?

0silvia0
7. nov 2014

@zoy3 nie, nemala som to potvrdené, nemala som nervy absolvovať všetky vyšetrenia a candida sa aj tak ťažko dokazuje, keď sa to netýka ženských problémov. Ale hneď po dvoch dňoch diéty mi červené fľaky zmizli, tak som v tom pokračovala. Nie, antikoncepciu som nebrala, kakao som nejedla, ale tu je nejaké info ohľadne kakaa: http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=6...

zoy3
7. nov 2014

@0silvia0 boze diky si taka ochotna🙂prosim ta studujem po nete a rng spomina stale ten candex mala si ho aj ty?bo pise ze vynechanie produktov moze obvplyvnit uspesnost.

0silvia0
7. nov 2014

@zoy3 🙂 veru candex som nebrala, iba to, čo som napísala: ten oreganový olej, gse, kokosový olej a psylium a zabudla som na probiotiká! Ja keď som minulý rok googlila, na ten candex som nenatrafila. Ale po tejto prísnej diéte a tejto liečbe som ešte brala candistop asi po pol roku, ale nejaké veľké extra super účinky som necítila 😉 Stále mám pocit, že ešte nie som úplne fit, ale túto diétu sa mi nechce veľmi držať. Mimochodom, niekde som čítala, že aj HAK môže spôsobovať candidu, pouvažovala by som na tvojom mieste, či je to skutočne nutné ju brať: http://www.jukl.sk/pliesne-candida-kandydoza/c-...

zoy3
8. nov 2014

@0silvia0 no candex je velmi tazkek najst.nasla som od jedneho pana zo serede no neviem ci to neni ofajk skor asi z polska doviest.a to gse si aj skusala ten test?ci je ucinny bo vraj uz ta ucinna formula nie je na trhuRozrob drozdie do dvoch poharov s deci vody a lyzicku cukru. Do jedneho daj 4 kvapky citricidalu alebo 6 kvapiek GSE. Ak je to ucinne, tak by to nemalo kvasit. V druhom pohari zakvas bude silne bublat. to mam z tej stranky a co ides teda robit?ako z toho von?a inak co hovoris na maslo?myslim spravit k masu miesto zemiakov pyre z karfiolu s maslom?

0silvia0
8. nov 2014

@zoy3 test som neskusala robit, ja som tuto dietu drzala pred rokom a ja som mala gse v tobolkach, a uz to doma nemam. Ja zboznujem dusenu zeleninu ako prilohu, takze sa snazim jest zeleninu co najcastejsie, ten karfiol ako pyre moze byt ok. Ziadnu extra dietu nedrzim v sucasnosti, akurat malo jem vyrobky z muky a obmedzujem sladke a obmedzujem zemiaky a ryzu kupujem len natural. Ono to chce zmenit celkovo stravu, nielen dva tyzdne prisnej diety. A cim dalej tym viac sa mi dari upravovat stravu, nechce sa mi to uz nejak radikalne riesit, mam kopu inych veci na riesenie

zoy3
8. nov 2014

@0silvia0 dobre ale priklad na ranajky alebo veceru co?ja zeleninu moc nemam rada a aj mi robi tazko az tak ze ked zacitim zeler he mi na vracanie.prosim co tak bezne na ranajky ci veceru?auz slubujem ze nebudem moc otravovat.

0silvia0
8. nov 2014

@zoy3 na ranajky ten kokos a orechy a na veceru som jedla zeleninu, vajcia, kedze maso nejem. Ja zeleninu mam rada, takze ja som s tym nemala az taky problem

chrumen
13. feb 2015

@0silvia0
@katka1981 dievčatá prečítala som si vaše komentáre a chcela by som sa spýtať - od novembra 2014 mám zdravotné problémy - aj psychického charakteru (trpím panickou poruchou), do toho na striedačku nádchy, od decembra užívam AD z ktorých som za necelé dva mesiace pribrala skoro 8kíl, jedla som všetko čo mi bolo po ruke ale mám pocit že môj zdravotný stav sa len zhoršuje, často mám zdurené uzliny, upchatý nos, cítim pálavu v krku aj taký zápach ako po hnise či ako to napísať, robili mi ster lebo mám povlaky na madliach, ťažšie sa mi dýcha, mám krče v bruchu .... doktorka to pripisuje mojmu duševnému zdraviu, som absolutne precitlivená na hocičo čo súvisí s mojím telom ☹ Myslíte že som si mohla presladiť organizmus počas toho priberania? fakt som jedla všetko a hocikedy a v dosť veľkom množstve - na posedenie aj balík čipsov .... už som zúfala a hlavne nedokážem racionálne uvažovať kedže som teraz duševne labilná, chytám sa každej slamky, chodím za lekárkou ako nejaký simulant, proste cítim že v tele sa niečo deje

0silvia0
13. feb 2015

@chrumen lieky ti mohli spôsobiť celkovú zmenu zažívania, aj rozhodiť trávene. Ťažko povedať, či máš alebo nemáš candidu, ťažko radiť človeku, ktorý je na liekoch, to by som sa neodvážila, nie som lekár.
Ak by si nebrala lieky, poradila by som ti detox organizmu. Zvýšená tvorba hlienov znamená zanesenie organizmu a treba telu pomôcť. Neviem na čo si trúfaš, sú rôzne druhy detoxu...

duza11
24. apr 2015

Viem ze tato tema uz nie je aktualna ale chcela som pridat moju skusenost, mozno pomoze niekomu inemu. Odporucam brat vitamin D3. Kludne si to kupte v lekarni a berte dlhodobo, hlavne od septembra do aprila, aj v lete ak nechodite na slnko. Keby na slovensku zistovali z krvnych testov ci mate dostatok vitaminov, na 100% by vam chybal tento vitamin. Moja skusenost je taka, ze moja dcerka mala kandidu vo vlasoch a zbavili sme sa jej nahodou. Citala som totiz v knihe od Bukovskeho ze male deti by mali brat vitamin D do 6 rokov. Tak som ho dcerke nasadila a po 2 mesiacoch brania jej kandida zmizla. Potom som zacala citat rozne clanky o vitamine D a kandide a zistila som ze ludia trpiaci kvasinkami maju akutny nedostatok tohto vitaminu. Preto to vyskusajte, nam to pomohlo. 🙂

0silvia0
25. apr 2015

@duza11 zaujímavé to s tým vitamínom, ale ja som ani netušila, že kandida existuje aj vo vlasoch 😕
Po lete určite vyskúšam 🙂

duza11
26. apr 2015

No ja som bola tiez prekvapena. Kozna nam spravila ster, este vravela ze tam pravdepodobne bude nejaka bakteria a vysla z toho candida. Dala nam na to fucidin s tym ze sa jej to bude vracat. Dietu som dcerke nechcela nasadit, ma len 2 roky. Tak som bola zmierena s tym ze to tam bude mat ( cerveny kruh s lupinami az chrastami vzadu na hlave). A ako som uz pisala ani netusiac som jej nasadila decko, ale bola to nahoda. A som strasne rada,pretoze davat 2 rocnemu dietatu fucidin krem na hlavu donekonecna nie je ziadna vyhra.

mmichael
27. apr 2015

@0silvia0 candida môže byť úplne všade

0silvia0
27. apr 2015

@mmichael no je to riadna hnusoba 😒