Časté močenie - dlhodobá záležitosť
Ahojte ženy. Dúfam,že sa najde nejaká,čo prežila to čo prežívam momentálne ja a bude mi vedieť poradiť. Chcem sa tiež podakovať tým,ktory su ochotny toto celé prečítať,najst si čas a poradiť. Moj problem začal minuleho roku vo februari, ked som začala potrebovať často močiť. Bez bolesti,palenia,len to proste na mna prišlo. Liečila som sa 2 týždne po svojom,to je brala som urinal či kapsule či čaje,dalej rowantinex kvapky a miešala k tomu dalšie urologické čaje. Avšak ma to neprechádzalo. Tak som zašla v marci k svojmu obvodnému. Ten zistil podla kultivacie,že tam nejakých bacilov mám. Tak si vravím hurá, dá mi lieky bude všetko ako predtým. Lenže! ATB nezabralo,najprv mi dal Augmentin,potom prešiel na Biseptol a nasledne na Zinnat. Avsak nič nepomohlo. časté močenie pretrvavalo a on nevedel príčinu. Bola som zufala,ved to poriadne ide na nervy. šla som na záchod,vyšla hore po schodoch a znova. bolo to hrozné. Tak som začala riešiť problem opať po svojom,kupila si D-MANOSU,citricidal,probiotika....a žial,opať nič,kopa penazi fuč. tak som nejako v lete zašla k urologovi. S velkou nadejou,že mi snad pomože. Odznova kultivácie, moč neukazal nič okrem kvasiniek-čo som mala už z tých ATB. Pohlavný život som už uplne vylučila,cca už 7 mesiacov ak nie viac. Urolog mi dával rozne tabletky,jedny na nervovu sustavu,či to nemam z toho,dalej na uplne vyprazdnenie mechura,dalšie čo ak mam ochabnuté svalstvo v mechuri atd. Stravila som unho 3 mesiace a zbytočne! Medzi tým však cca v auguste/septembri mi prišli dalšie problemy a to svrbenie v okolí pošvy. Netušila som z čoho to mam,hygiena pravidelna,pohlavne nežijem....tak som si kupila canesten,aj tabl.aj kremik. Pomohlo mi to tak,že mi to zašlo dozadu,resp. k okoliu analneho otvoru. Nebolo to nič hrozné,ale to svrbenie samozrejme prekážalo. Na to už canesten nezabral. Priblizne v oktobri som sa vybrala ku gynekologovi. Opať s nadejou že on je ten, kto ma už z toho musí dostať. Termín som dostala až o mesiac,pre mna celá večnosť,ale vravím si,že ked som tolko mesiacov vydržala,toto bude hračka. šla som,spravil komplet vyšetrenia,ultrazvuk zvonka,zvnutra a nič nenašiel,všetko vraj v poriadku. odobral mi aj moč priamo z mechura a vraj o pár dní zavolá. tak aj bolo,sestrička zavolala a jediný problem čo našli boli opať kvasinky! Predpísal mi Macmiror 500. No,tak som sa pýtala,či to može sposobovať časté močenie a vraj SAMOZREJME! Tak som celá natešená šla do lekarne,však už mi to hádam pomože,či už na močenie alebo svrbenie. Myslela som teda,že to svrbenie je z kvasiniek. No a tie tabl.som začala brať teraz v decembri. Beriem to už cca 5 dní a ja opať upadam do zufalstva lebo mi ANI TO nepomaha 😢 Som už z toho uplne z ničená, stále na to myslím, som šťastná,ked sa vycikam,vyjdem zo zachodu a 2 minuty nemám ten pocit,že potrebujem. Tak strašne by som sa chcela vratiť do starého života a nebyť viazaná na wc. Zavidim ludom,čo tento problem nemajú,naozaj si to vážte,lebo je to niečo hrozné,hoci nič nebolí,ale neviete už plnohodnotne žiť. Neviem už čo mám robiť,či zájsť k inemu gynekologovi,dala by som za to všetko aby som sa vyliečila,ale ja už neviem ako dalej,ktorým smerom ☹ Prosím, poradte mi....

@tinota nakoniec má 1.3. minuly rok operovali, diagnostická laparoskopia a zistili, že mám zrasty na maternici a vajcovod som mala prirasteny k crevu… to mi odstránili, aj s vajcovodom a odvtedy som mala pokoj, až do tohto leta, kedy som zase niečo chytila, začalo zase curanie, bez bolesti, chodenie urolog žensky, urolog pozrel mechur zvnútra, povedal, že mechur je ok, ale že
@mahoda že maternica tlači na mechur, plus mi dal liek mictonorm, po ňom sa mi to curanie trosku upravilo.. a teraz čakám, kedy zase niečo chytím… cele leto sa nedá vyhýbať vode.. kupujem aj take ochranné čipky, aj tak som mala zápal na začiatku leta a odvtedy vlastne cele leto.. gynekológ povedal? Že nevie prečo.. Takze tak..