icon

Časté točenie hlavy

lenka07
4. okt 2014

Ahojte kedže som tu nenašla nič o točení hlavy chcem poprosiť o radu ako sa zbaviť točenia hlavy je dosť nepríjemné a vadí to aj teraz keď to píšem radšej s hlavou veľmi nehýbem lebo sa so mnou stále krúti keď je hlava na pokoji tak sa dá no ťahšíe je keď potrebujem isť niekam von a bojím sa aby som niekde nenabúrala a točí sa s vami akoby ste boli opití .Alkohol nepijem tak prosím píšte len tie ktoré to myslite úprimne a chcete pomôcť .to točenie mám asi týždeň a lapám aj po dychu .

nanaaa
29. jún 2016

fuuuu dakujem velmi pekne za vysvetlenie no tesim sa nejak to musim prezit, doprovod som neplanovala ale urcite vezmem velmi pekne dakujem, skoda ze nie ste z ke, neviem kam sa objednat

patina121
28. júl 2016

@nanaaa tak,ako? Absolvovane? Ja by som mala ist na kontrolu no uz som to dva krat prelozila 🙂

adamko2014
29. júl 2016

@patina121 A vám sa ako darí?

nanaaa
29. júl 2016

Pekne rano, este nie , v novej mi to zrusili tak idem do vojenskej dakujem za opytanie, ale bola aj kamoska a vravela ze sa to da prezit sice ona mala vysetrenie v poriadku ale vraj v pohode,

nanaaa
29. júl 2016

Tak neviem zavisi si to podla toho ci je problem alebo nie podla toho sa vraj s Vami toci

patina121
30. júl 2016

@nanaaa mne sa problem a rovnovaznym aparatom tiez nepotvrdil..kazdy to vnima inak,zalezi aj na tom ako sa ti tocieva hlava,mne niekedy az tak ze nevidim..pre mna bolo to vysetrenie neprijemne,nehovorim dalo sa to zvladnut a treba ho absolvovat..su aj horsie veci 🙂 len sa tam objednaj cim skor lebo sa tam dost dlho cak,teda aspon u nas..

nanaaa
30. júl 2016

Nepotvrdil? Tak potom z coho to je, aj u mna tak ze ked lezi nemozem ani ocami pohnut, tak super tesim sa dufam ze sa nepovracam :(

mia002
15. aug 2016

@patina121 aku máš príčinu závratov? aké lieky ti pomohli

patina121
15. aug 2016

@mia002 netusim aka,je procina,k tej sa snazim dopatrat uz viac nez rok :( beriem betahistin,ten v celku zabera,aj ked tocenie nezmizlo uplne a davam si vela magnezia..neurolog mi tvrdi ze mam tetaniu a zavraty su z toho,orotoped ze je to z krcnej chrbtice.ja za ten cas co sa snazim zistit z coho to vsetko mam som sa citanim dopracovala k panickej poruche co taktiez neurolog nevylucuje..takze neviem..

patina121
15. aug 2016

@nanaaa no aj u mna je to tak,aj dnes sa mi toci hlava priserne a neviem preco :/ to na tom vysetreni to bola ozaj katastrofa aspon pre mna.lieky co som dostala od krcnej mi ciastocne pomohli ale nezbavili ma zavratov uplne..

janula2511
15. aug 2016

@patina121 vsetko do jedneho.

mia002
16. aug 2016

@patina121 prosím ťa ako cítiš tie zavraty.vidíš ako sa všetko točí s tebou, alebo máš pocit že ty sa točí

nanaaa
19. aug 2016

No absolvovala som dokonca aj otec, otec tvrdil ze vysetrenie uplne v pohode, no mne sa viac tocilo ale da sa to zvladnut, je to individualne kazdy inak znasame, vysledky su vraj v poriadku, je to z chrbtice som z toho salena lebo neurolog tvrdi ze take tocenie nemoze byt...sama neviem co ale vraj akupunktura pomaha tak ideme to skusit, berieme betahistin....drzim vsetkym palce a ak mate nejaku radu na chrbticu budem rada ak nieco napisete

adamko2014
19. aug 2016

@nanaaa tiež som absolvovala všetky vyšetrenia, MRká....všetko v poriadku...neurologička mi odporučila beh - pravidelný, dochádza k lepšiemu zásobeniu mozgu kyslíkom a tiež cvičím SM - systém - to je na chrbticu...akupunktúru som neskúšala, ale pozdáva sa mi a tiež mi odporučila liečbu v hyperbarickej komore!

patina121
19. aug 2016

@mia002 na mna zavraty pridu hocikedg a hocikde,niekedy pocas dna,niekedy sa tak uz zo udim a. ud prejdu alebo trvaju cely den,dokonca noekolko dni po sebe..mam pocit ako by som hprsie videla a akoby som padala.vela krat sa zachytim niecoho lebo mam pocit ze padnem..pridu namna navaly tepla a koniec..neprejdem uz ani krok inak by som asi odpadla :( s tou krcnou..mne to tiez tvrdili ze to moze byt ah z chrbtice,neurolog mi stale tvrdi ze to je tetania tak ja neviem..popri monom nizkom tlaku mam vela krat problem rozoznat z coho sa mi hlava toci.u mna to trva uz rok tiez beriem betahistin je mi po nom ovela lepsie ale stale to nieje ono..

charity
19. aug 2016

@patina121 Na ktoru stranu padas?
Huci Ti v usiach?

nanaaa
19. aug 2016

No mavate zavraty alebo sa toci hlava? Moja mamka ma zavraty, navaly, na vracanie, raz spadla a ma tetaniu potvrdenu bere nejake tabletky ale vraj po 50 tke sa strati, nizky tlak je tiez pricina vsetko dokopy a mozno aj stres a psychika ...a ta komora je cenovo dostupna?

mia002
31. aug 2016

@patina121 prosím ťa ako zvládas každodenný život ísť do práce, starosť o deti, ja to nezvládam

patina121
31. aug 2016

@charity huci mi v usiach poriadne a s tym padanim..no neviem..zvacsa na lavu stranu ma to taha ale nie vzdy..

patina121
31. aug 2016

@mia002 no nezvladam..za ten rok som sa uz ako tak naucila ro ovladat..deti nemam,v praci som dala vypoved a som nezamestnana uz par mesiacov..jednoducho sa to neda..mam dni ked som sice v pohode ale to nejde niak predvidat kedy mi ako bude..vela krat som v pohode tyzden inokedy len par hodin po prebudeni..no tazko je velmi..alurat som na dovolenke a dost ma to obmedzuje ked sa mi roztoci hlava..ako som spominala pomaha ako tak betahistin ale ked sa uz hlava roci moc tak nepomoze nic..beriem teraz magnerot tak po nom sa mi zda o cosi lepsie ale inak je to stale to iste..je to psychikou,to som si viac menej ista lebo ked som zaneprazdnena niecin prijemnym tak to vobec nevninam.ako nahle som sama so svojimi myslienkami tak je zle..dokonca som zistila ze si zachvaty viem vyvolat ja sama len rsye neviem ako nato aby presli..treba skusit psychiatra..mne vela robi aj chrbtica,po rehabilitaciach mi tiez bolo lepsie..je toho velmi vela co za tym moze skutocne byt..

charity
31. aug 2016

@patina121 Mohla by to byt Menierova choroba. Skus si zohnat knihu o nej.

adamko2014
1. sep 2016

fakt odporúčam baby, skúste šport - beh alebo niečo, čo vám je blízke....ale treba to robiť pravidelne, 2-3x do týždňa a nájsť si nejaký zmysel v živote, niečo, čo je len vaše, napr. aj cestovanie, fotenie, čítanie.... niečo, na čo sa budete stále tešiť...u mňa to zatiaľ zaberá, samozrejme v kombinácii s menisercom, tebokanom, magnéziom 🙂

mia002
1. sep 2016

@patina121 a antidepresíva ti nedali, mne ich ponúkali ale som sa ich bála brat možno by pomohli,ja mám tiež občas divne myšlienky,a tiež nemôžem udržať rovnováhu, a ty?

janula2511
1. sep 2016

@mia002 ja mam také isté stavy ako ty.myslienky ze mi bude zle.strach z chorôb.a nevladzem na nohy.

patina121
2. sep 2016

@charity ta sa mi nepotvrdila na vestinularnom vysetrrni..ale lieky co beriem su prave na nu a pomahaju mi tak neviem..

patina121
2. sep 2016

@mia002 mala som od neurologa antidepresiva brala som ich asi mesiac ale nerobili mi dobre..rozmyslam uz dlhsie ze zabehnem na normalne vysetrenie k psychiatrovi a ked tak dam si lieky predpisat od neho..lebo mam tiez pocit ze je to koli tomu..

rehabe
6. dec 2016

Ahojte dievčence, tak ja sa pripájam tiež ku Vám, mám také isté problémy ako vy. Zaujímalo by ma, ako sa dá skĺbiť práca a tieto zdravotné problémy, nakolko v januári by som mala nastúpit do zamestnania. Ja si to totiž neviem predstaviť.

mia002
6. dec 2016

@rehabe pre mňa je to veľmi ťažké, a veľa doma oddychujem a veľmi som pomalá

patina121
6. dec 2016

Baby bola som u psychiatra..mam pricinu..ide o isty druh uzkosti,dostala som lieky beriem asi dva tyzdne a je mi lepsie..druhy problem u mna je krcna chrbtica,chodim na rehabilitacie a pomahaju aj tie..takze netreba sa bay psychiatra pripadne antideptesiv.ja beriem dva druhy a klop klop ziadne neziaduce ucinky..a ked sa bojite dajte si aspon od obvodnej predpisat neurol na ukludneni..ten si davam ked mi je uz fakt najhorsie..ale ako som pisala,ak mate vsetky vysetrenia negativne chodte k psychiatrovi skor nez to prepukne do niecoho z cogo sa budete tazsie dostavat..je to lekar ako kazdy iny ;)

rehabe
6. dec 2016

@mia002 Pre mňa je to každodenný boj, pripadám si že mám 70 rokov.