icon

Časté točenie hlavy

lenka07
4. okt 2014

Ahojte kedže som tu nenašla nič o točení hlavy chcem poprosiť o radu ako sa zbaviť točenia hlavy je dosť nepríjemné a vadí to aj teraz keď to píšem radšej s hlavou veľmi nehýbem lebo sa so mnou stále krúti keď je hlava na pokoji tak sa dá no ťahšíe je keď potrebujem isť niekam von a bojím sa aby som niekde nenabúrala a točí sa s vami akoby ste boli opití .Alkohol nepijem tak prosím píšte len tie ktoré to myslite úprimne a chcete pomôcť .to točenie mám asi týždeň a lapám aj po dychu .

nanaaa
6. dec 2016

Len sa chcem uistiť či rozpravame o tom istom točení hlavy? Nemam na mysli take stavy ako buchanie srdca, závraty skor točenie ako na kolotoči... Stava sa to vačšinou rano ked sa prebudim a už neviem vstať lebo sa mi toči celý svet Je to také točenie?

mia002
7. dec 2016

@rehabe to isté cítim ja .mám 40 a neviem ako ďalej

rehabe
7. dec 2016

@nanaaa Presne o tom hovorím.

rehabe
7. dec 2016

@mia002 berieš aj nejaké lieky?

mia002
8. dec 2016

@rehabe ja antipsychotika.

rehabe
8. dec 2016

@mia002 Prepáč že sa pýtam, ale len preto, lebo mne dala neurologička na mesiac tebokan a empirol, či to má nejaký význam jesť. Pomáhajú ti tie lieky? Ja som otvorená každej možnosti.

nanaaa
8. dec 2016

Zaberá betahistin hoci su závraty ale také maličke, no vraj akupunktura je dobra tak chcem vyskušať

rehabe
8. dec 2016

@nanaaa Mne ho teraz nasadili, ale je to také ako bez neho. Poslala ma na MR.

zoe555
4. apr 2017

Ahojte, už pol roka mávam závraty, točenie hlavy. Bola som na všetkých vyšetreniach okrem ORL a chrbtice. Pomôžte mi

adamko2014
4. apr 2017

@zoe555 treba absolvovat aj tieto vysetrenia, mozno to je od krcnej chrbtice,vnutorne ucho,stres...je to rozne....ja som brala meniserc a pomaha mi beh....drzim palce,je to neprijemne....

marinka70
4. jan 2018

Baby prosim Vaas ktore pisete ze berete betahistin...ako rychlo vam zabral? Teda po akom case uzivania? Vcera som bola u dr s tociacou sa hlavou...unavou a obcasnou bolestou...posledne dni ma bolieva aj krk...dr mi dala betahistin...tak ho berem od vcera...preto cakam kedy sa to zlepsi...bojim sa len aby to nebolo cosi horsie.

rehabe
4. jan 2018

@marinka70 Ahoj marinka, mne betahistin vobec nepomohol, znižoval mi tlak, ale na pískanie v ušiach mi trošku pomohol. Ale Tebe možno pomôže, potom daj prosím vedieť, lebo to ma zaujíma.

marinka70
4. jan 2018

@rehabe no som zvedava aj ja ci zaberie...och som z toho na nervy...je to uplne take ze sa necitim vo svojej kozi...dufam ze tie lieky zaberu a prejde to..

dadda
4. jan 2018

ja som mala to iste, stale sa mi tocila hlava, niekedy som mala aj vypadky pamati, neurologicky vsetko ok, aj eeg aj mri, nic nezistili. tak som zacala skumat, ci to nie je stravou, vyradila som na cas mlieko, potom pecivo a este zopar dalsich veci, vzdy na nejaky cas, napr. na mesiac, ale ked sa nic nedialo, tak som presla na dalsiu potravinu az raz som prestala jest maso a je mi ovela lepsie. musim ale podotknut, ze ja som jedla povacsine kuracie a ako vieme to je v dnesnej dobe dost napichane kadeakym svinstvom, uz 9 mesiacov som vegetarian a musim povedat, ze tocenie hlavy uplne zmizlo. a som krvna skupina AB, cize to dobre znasam. 🙂 tot moja rada, za skusku nic nedas

scarlett24
4. feb 2018

@marinka70 ahoj možem sa spýtať akú dávku berieš a či si už v pohode? dakujem

slniecko365
4. feb 2018

@lenka07 Želám,pekný deň.Točenie hlavy vzniká aj z málo tekutín,Určite by som šla nejakému doktorovi,lebo môže sa stať že odpadneš a potom to bude horšie. 🙂 To nestarším,len vravím že ako som to mala ja. Držím,palce Lenka. 🙂

iffka2002
4. feb 2018

ja som to tiez mala, zacala s ami krutit hlava a krutila sa mi asi 4 hodiny vkuse, ci som si lahla alebo stala..obehala som neurologov, robili mi ct a nezistili nic🙂) trvalo to asi pol roka, co sa mi to dialo. Vyguglila som si potom, ze je to nejaka choroba zo stresu. Stale som sa nahanala (mala som tri male deti, babetka). Musela som totalne znizit zivotne tempo, pomaly chodit, pomaly hybat hlavou, musela som sa na to sustredit, aby som nerobila nic rychlo. A tak sa mi to vyliecilo, vzdy ked sa mi len trochu zacala krutit hlava, zastavila som sa, nehybala som hlavou aj hodinu a cely den som strasne pomaly robila vsetko a tak mi to preslo nakoniec a uz som styri roky "čistá" 🙂) Ale treba ist v kazdom pripade na usne, aj k neurologovi, pre istotu. Drzim palce nech to nie je nic vazne a nech to co najrychlejsie skonci.

scarlett24
4. feb 2018

@slniecko365 ahoj, ja mám potvrdeného meniera, prvý záchvat som dostala 2014- trvalo to 3 hodiny , potom som mala skoro 3 roky pokoj, o troch rokoch ked som zmenila funkciu sa mi to vracia castejšie

scarlett24
4. feb 2018

@iffka2002 dakujem , chodím k ušnému neurologovi beriem tabletky ktoré znižujem no a tento týždeň 3 záchvaty síce pol hodinové ale stačilo lekárka mi zase zvýšila tbl na 6 z ktorých mám nízky tlak. ja mám pocit, že si ho vyvolám sama, som nervózna a stále na to myslím kedy sa vráti

marinka70
4. feb 2018

@scarlett24 ahoj tak ja som brala urutal 24mg 2x denne rano a vecer...do tyzdna tazkosti presli...po nrjakom case som si zacala davat iba 1 a akurat dnes som zjedla poslednu...a idem ich vysadit...🙂

scarlett24
5. feb 2018

@marinka70 tak to ti závidím, držím palce

marinka70
5. feb 2018

@scarlett24 ty mas stale? Tabletky nepomahaju? Ja som zistila ze ked som mala uplne nabity den ze som na to neztihls mysliet nic mi nebolo...tak ktovie cim to ozaj bolo...

scarlett24
6. feb 2018

@marinka70 mne sa začne točiť keď som unavená,ale teraz mi pre istotu zistili, že mám úplne nízke hodnoty magnézia aj keď ho beriem a pri tom sú tiež podobné príznaky ,tak neviem,ale už som z toho nervózna a vtedy sa mi to zhoršuje, že tetania, porazí ma

slniecko365
8. feb 2018

@scarlett24 Tak,to je zložité ale určite sa porad s niejakými odborníkmi. Určite ti pomôžu.

scarlett24
8. feb 2018

@slniecko365 no najlepšie je, že robím v nemocnici🙂

corvetka
16. mar 2018

@marinka70 ahoj, hľadám informácie ohľadne vertiga /tiež mám tú česť od nedele 🙂/ a narazila som na tvoj koment o betahistine? Dúfam, že už ti je lepšie, ale chcem sa opýtať ako rýchlo ti zabral /či vôbec/ a ako dlho si ho potom užívala?

marinka70
17. mar 2018

@corvetka ahoj no zabral mi do cca tyzdna...tocenie prestalo...to balenie tabletiek bolo 50...to som vybrala a uz som to viac nebrala a nastastie sa to nevratilo...dr mi povedal ze to je z krcnej chrbtice....teraz akurar ma strasne bolieva hlava a krk...tak neviem ci zas krcna... :-/

mia18112
17. mar 2018

Dievcata betahistin sa musi brat dlhodobo....cca par mesiacov ! Ja som mavala take silne vertigo,ze som vracala,fakt ako opita,svet kolotoc,bala som sa,ze skoncim na invalidnom dochodku.Aj na urgentnom prijme som skoncila.Betahistin do mba pchali skoro 1 rok. Urcite treba ORL, mr hlavy a neurologa.

rehabe
17. mar 2018

ahoj, mne betahistin nezabral vôbec, respektívne trochu na pískanie v ušiach, ale čo sa týka točenia hlavy, tak vôbec. Brala som ho mesiac, ale tak mi aj povedala neurologička na urgente. A znižuje tlak, teda aspoň mne.

scarlett24
17. mar 2018

@mia18112 a teraz si ako natom?