Celoplošné testovanie imobilných ľudí
Prosím Vás...
Testovať sa musia aj tí čo sú imobilní teda na vozíčku?
A ževraj sú dve kolá testovania je potrebné ísť na obe kola ak sa chcem vyhnúť karanténe alebo stačí ísť na jedno kolo/testovanie?
Ďakujem za zodpovedanie týchto otázok
@babulka97 no veď toto, na Orave nemali testy, nemali dosť dobrovoľníkov...
A on chudak ani nevydrží niekde stat v rade dlho. Diagnózu nejdem písať, ale je vážna. Takze ak to bude tak, že prídem na určitú hodinu, otestujú a idem, v pohode ho vezmem. Ale vystavať niekde v rade je bez šance.
Tak a teda akurát to čítam, ok 65+nie to je moja mama, svokrovci. Musia teda byť v karanténe alebo ako do obchodu alebo čo môžu/nemôžu.
Lebo čítam to už druhýkrát a myslím, že to tam neni uvedené
@sono2 iba ja som zatial v karanténe, čakám na výsledky testu. Zvyšok rodiny by bol v karanténe až po mojom prípadnom pozitívnom výsledku, odkonzultované z RUVZ to mám takto.
V prípade, že budem pozitívna, neviem, čo urobíme s plánovanými vyšetreniami, ktoré je absolútne nutné absolvovať, lebo od toho závisí ďalšia liečba. Tým sa zatiaľ nejdem ani zaťažovať, lebo sa zbláznim. Ešte aj tie výsledky in nekonečne dlho trvajú, na teste som bola v stredu ráno. A stále verím, že budem negatívna.
Momentálne je to katastrofa ochorieť na niečo iné, ako covid, lebo rieši sa len covid, a ked maš inú chorobu, asi môžeš doma skapať ... lebo choroba s úmrtnosťou 3% sa rieši viac, ako ochorenia s oveľa vyššou úmrtnosťou... už aj doktorka nadávala, že musíme prísť, že ona to proste vidieť musí!
@hettinka chápem, aj som si to logicky myslela
Moja mama takto stihla pred karanténou teda kým to všetko vypuklo v marci operáciu pľúc zhubny nádor s tým že len to a bez liečby. Si ani neviem predstaviť že by jej to odkladali a zotavovala sa tri mesiace kým ako tak a v lete už bola fit.
Nooo dnes že niekto v tv povedal, mi mama hovorila, že 18 ľudí denne zomiera na covid.
Vašej situácie mi je ľúto a držím veľmi palce.
Celé toto je nejaká fraška ktorú vôbec nemajú pod kontrolou. Už ani leto neni ani dovolenky ani kúpalíska ani kopec ľudí po kope a prípadov pribúda a pribúda. V našej dedine som v rakúsku sme červený a viedeň je žltá akože my čo máme kvantum dôchodcov, vidíš tri a pol človeka na ulici to tu máme normálne. Na ihrisku štyri 5 deti možno 6 máme ich 3 ihriská a sme červený. A viedeň čo ma milión ľudí kadejakých terasy plné ľudí metro atd sú žltý to je ako po zelenej troška že horšie. Tak nech mi to niekto vysvetlí
Aha ok tak oranžová ale stále nie červená.
Čo tí ľudia robia? Aj na sk? Odkiaľ to prichádza? Veď jasné. Nulová hygiena, atď atd.

@babulka97 lenže ak jeden člen rodiny nebude otestovaný, v karantene je cela rodina, ci iba daný človek? Pn je člen mojej rodiny, nie ja osobne.
Ja som v karantene teraz, čakám na výsledok PCR testu. Apriori nie som proti testovaniu, ale ak je niekto PN a má vážny zdravotný problém, vďaka ktorému je rizikový, tak sa má ist postaviť medzi toľkých ludi?
A budem samozrejme doma, aj deti sú doma. Zásoby mame, nemusim ist ani na nákup. Jediný problém sú plánované lekárske vysetrenia, kam proste ist musíme.