icon

Cena okuliarov v optikách

xckaretxxx
2. mar 2025

Ahojte, potrebujem si poriesit okuliare. Zrak zmerany mam, takže začala som obiehat optiky. Som zhrozená z cien. Skoro každá optika mi ponúkla cenu od 500,- € hore... to fakt? Na FB mi nastavujú reklamy na okuliare, s tým ze pošlem svoje okuliarove udaje a okuliare mi pošlú obratom. Ma prosím niekto s týmto systémom skúsenosť. Kúpiť okuliare bez skúšania a aká je kvalita rámu. Dakujem

Strana
z2
azzflo
2. mar 2025

Pozri si podmienky vratenia, ja som raz objednavala takto, dala som si vyrobit dvoje a jedny som potom bez problemov vratila. Eyerim ma svone ramy, aj super ceny, v BA vyskusas aj osobne

tundra
2. mar 2025

@xckaretxxx kupit okuliare bez skusania???
Tak ti drzim palce...

mandzula
2. mar 2025

Ja si to bez skusania teda neviem predstavit - musia mi sediet na nose a hlavne za usami, inak ma z nich boli hlava. Plus ti ich v optike priamo zameraju podla vzdialenosti oci a neviem coho este. Ale skus a daj vediet, som zvedava, lebo ceny v optikach su fakt sialene.

lukbe
2. mar 2025

Rámy sa určite dajú kúpiť lacnejšie, asi je tam cena aj za sklá, ak si si vybrala nejaké odľahčené ap.

luccija
2. mar 2025

@xckaretxxx odkiaľ si?Podľa mňa trocha prehanas s tou cenou.Ale určite nehľadaj skla v nákupných centrách ja som bola 20 km v malom meste a pre dcéru v inom meste v menších rodinných optikach.
Nekupovala by som cez internet aj bod na okuliaroch musia presne zameriat mojej mame ho zle zamerali a videla rozmazane.Sirku ramu...vsetko

xckaretxxx
autor
2. mar 2025

@luccija Presov

sovica
2. mar 2025

@xckaretxxx No, okuliare resp. rámy by som bez skúšania nekúpila. Ja som minulý rok vyskúšala v 6 optikách snáď 100 rámov a sadli resp. hodili sa mi možno 2. Takže stále mám svoje "staré" rámy, ktoré mi pristanú a hodia sa k môjmu typu tváre. Aj keď by som veľmi chcela iné. Ja by som na tvojom mieste pochodila optiky, odfotila rámy, ktoré sa ti na tebe páčia a potom by som ich pozrela, koľko stoja na internete a tak kúpila. Ak myslíš cenu skiel, tak to je iné, ale nezdá sa mi, že by bol finančný rozdiel taký veľký. Mne bola cena za rám + sklá vypočítaná zatiaľ najviac asi okolo 350 Eur a to boli už drahšie značkové rámy TH.

kacena4
2. mar 2025

no ono to záleží ake chces skla a aky ram. ja sa viem zmestit do 200€ bez problemov

xckaretxxx
autor
2. mar 2025

@xckaretxxx potrebujem okuliare na blízko, hlavne koli práci na PC, potrebujem odľahčené skla, lebo okuliare mam aj 9 hodín na očiach. Idem hľadať lacnejšie optiky...

hankab
2. mar 2025

@xckaretxxx problem vacsinou nie je v cene ramu, ale skla su neskutocne drahe. Pekny a sadnuci ram vies kupit aj za 50€. Mna okuliare so silnymi dioptriami a odlahcenymi sklami uz 6r dozadu vysli 380€. Potrebovala by som uz silnejsie, ale odkladam to, lebo pri dnesnych cenach by som asi musela predat 1 oblicku.

katica06
2. mar 2025

Mala by si napísať okrem A aj B. Aké špeciálne šošovky si vybrala. Lebo ja s somi dala spraviť nové stali do stovky a mužove iba obyčajné budú stáť 85euro

xckaretxxx
autor
2. mar 2025

@hankab a to do starého rámu mi odmietajú vložiť skla

deti95060810
2. mar 2025

mm si objednal cez net.. bez skúšania.
poriadne haraburdy prišli , za chvíľu sa rozpadli. Neodporúčam...
neviem odkiaľ si, nepíšeš ,ale u nás kúpime bežne celé okuliare - rám + sklá za 200 e...
mne sa aj to zdá dosť...

guudy
2. mar 2025

@xckaretxxx ani omylom bez skusania…

bona69
2. mar 2025

@xckaretxxx ja mam z eyerim.sk, aj manžel, bez problemov,

lukbe
2. mar 2025

@xckaretxxx z Prešova mám rámy najviac za vyše 100.

bg92
2. mar 2025

Mam okuliare kupene aj online aj z optiky.tipni si ktore nosim kazdy den a ktore ma po polhodine ominaju na tvari a davam ich dole?
Ak chces okuliare na stale nosenie chod do optiky.naozaj to stoji zato ked ti presne sedia na tvari a vobec ich necitis. Ak chces imidzovky co si obcas das tak kludne aj online.
Inak ta cena 500 je dost, to su nejake hypeznackove? Ja mam asi za 250 a to mam priplatkove skla.

gemerka17
2. mar 2025

@xckaretxxx na ráme vieš ušetriť, na sklach nesetri. Co sa týka ceny, tak čím viac si slepá (väčšie dioptrie) a máš očné vady, tým sú okuliare (skla) drahšie.
500 eur sa mi zdá nejak veľa. Aký máš tam pomer ceny skiel a rámu?
Určite netreba kupovať okuliare cez net ale v optike.

petamich
2. mar 2025

Ram vies kupit v akcii za par eur ale ak mas specialne skla, tak to je problem. Ja som posledny ram kupila v akcii tusim za 60€ a skla stali necelych 400€ lebo mam antireflexne a tie xkrat odlahcene, kedze mam velke dioptrie. A tie skla stoja porovnatelne vsade, tam velmi usetrit nevies.

rozculena
2. mar 2025

s cenou rámu si to riadne prehnala.Ja mám teda neskutočne drahé sklá,jedno ma stálo 200 eur a celé brýle vyšli na 550.....rám je Betty Barclay,či ako sa to píše.Myslím,že ani Dior nebude stáť 500eur

muchotrafka298
2. mar 2025

@rozculena ja som Dior ram mala a stal v plnej cene 650 EUR, drahsi bol iba Dolce Gabbana limitka za 700 alebo 800 EUR. V tej dobe bola v optike zlava na ramy a skla ma vysli specialne na 300c

rozculena
2. mar 2025

@muchotrafka298 ja som teraz guglila Dior a bol najdrahší 350.....tak asi majú aj drahšie...

taktotedanie
2. mar 2025

@xckaretxxx tak zalezi kde si ich pozeras ked v obchodnym centrach a pod tak vies… niekto najom zaplatit musi preto tie ceny
A cudujem sa , ze v presove , tam su super ceny a kosice to iste, neviem kde si ty chodila

lukbe
2. mar 2025

@taktotedanie presne tak, V Prešove plno optík a úplne v pohode pekné rámy. Cena sa navýši tými sklami.

muchotrafka298
2. mar 2025

@rozculena to je uz take "panske huncustvo" ked das tieto prachy za ram...to netreba, len mne sa pacil a ako jeden z mala mi sedel. U mna skor vacsou polozkou boli skla ako ram samotny.
Ja keby som mohla kupujem si cez internet ramy, ale bohuzial, nic sa mi nehodi, nepaci, ja mam malu tvar a vacsina na mne vyzera komicky.

ukulela
2. mar 2025

@xckaretxxx no zalezi, ake skla si si vybrala/nacenili ti. Obycajne plusky/minusky, alebo multifokalne skla? ja mam ramik za 150 ale skla za 700 ... neurobim nic, chcela som kvalitne a dobre osadene a zamerane. ale obycajne skla zozenies za 30-50 jedno sklicko, plus aj ramik za stovku. takze 500 je vela,. hladaj inde.

avicii18
2. mar 2025

Ak máte rám, ktorý vám sedí, pozrite si jeho "miery" a podľa nich zháňajte nový rám. Napr. mne pasuje rám 52/15/145, kde 52 je šírka očnice, 15 šírka nosníku a 145 je dĺžka stranice. Tieto údaje sú zvyčajne vytlačené na vnútornej strane jednej alebo oboch straníc okuliarov.

stefi_k
2. mar 2025

Tych 500 eur je dost . Dcera si davala robyt minuly rok a ray ban ram + skla za cca 300 eur a druhe neznackovy ram za nejakych 80.

hankab
2. mar 2025

@stefi_k myslim, ze tych 500€ je uplne normalna cena, autorka neprehana, teda pokial nemyslela 500€ iba za ram. Ten, kto ma dioptrie +/-1-2 a za cele okuliare da 200-300€ si moze mysliet, ze 500 je vela. Ale prave tie odlahcene skla su velmi drahe, a samozrejme cim vacsia dioptria, tym drahsie. Ja mam -7, ziadne specialne zakrivenie ani nic ine, iba za tensie odlahcene skla (aby som v okuliaroch nemala oci 10x vacsie) by som dnes dala cca 400-500€.

ketrint
2. mar 2025

@xckaretxxx ja som bola akurát dnes v optikách, lebo idem na operáciu a treba mi po 20r nosiť pred operáciou okuliare namiesto šošoviek 🙏🏻😅

Cenovo… bola som v GrandOptical, kde mali na väčšinu z nich -30%, ale celkovo tie ceny boli tak okolo 40€-100€ (ja som pozerala obyčajne, neznackove, keďže ich chcem na chvíľku). Výber veľmi dobrý, až som bola prekvapená.

Potom som bola vo FOKUS, tiež super výber a perfektná obsluha. Tam som na ceny nepozerala, myslela som, že to bude podobne ako v Grand, ale tiež som pozerala vitrínky pri vstupe a nie najdrahšie značky. Nakoniec rám, ktorý som vybrala vyšiel 189€, ale Dôvera dáva -30% na skla aj rámy vo FOKUS optikách, takže ma vyšli 132€ a skla tiež lacno…

Skús 😉

Strana
z2