Cena okuliarov v optikách
Ahojte, potrebujem si poriesit okuliare. Zrak zmerany mam, takže začala som obiehat optiky. Som zhrozená z cien. Skoro každá optika mi ponúkla cenu od 500,- € hore... to fakt? Na FB mi nastavujú reklamy na okuliare, s tým ze pošlem svoje okuliarove udaje a okuliare mi pošlú obratom. Ma prosím niekto s týmto systémom skúsenosť. Kúpiť okuliare bez skúšania a aká je kvalita rámu. Dakujem
@xckaretxxx kupit okuliare bez skusania???
Tak ti drzim palce...
Ja si to bez skusania teda neviem predstavit - musia mi sediet na nose a hlavne za usami, inak ma z nich boli hlava. Plus ti ich v optike priamo zameraju podla vzdialenosti oci a neviem coho este. Ale skus a daj vediet, som zvedava, lebo ceny v optikach su fakt sialene.
Rámy sa určite dajú kúpiť lacnejšie, asi je tam cena aj za sklá, ak si si vybrala nejaké odľahčené ap.
@xckaretxxx odkiaľ si?Podľa mňa trocha prehanas s tou cenou.Ale určite nehľadaj skla v nákupných centrách ja som bola 20 km v malom meste a pre dcéru v inom meste v menších rodinných optikach.
Nekupovala by som cez internet aj bod na okuliaroch musia presne zameriat mojej mame ho zle zamerali a videla rozmazane.Sirku ramu...vsetko
@luccija Presov
@xckaretxxx No, okuliare resp. rámy by som bez skúšania nekúpila. Ja som minulý rok vyskúšala v 6 optikách snáď 100 rámov a sadli resp. hodili sa mi možno 2. Takže stále mám svoje "staré" rámy, ktoré mi pristanú a hodia sa k môjmu typu tváre. Aj keď by som veľmi chcela iné. Ja by som na tvojom mieste pochodila optiky, odfotila rámy, ktoré sa ti na tebe páčia a potom by som ich pozrela, koľko stoja na internete a tak kúpila. Ak myslíš cenu skiel, tak to je iné, ale nezdá sa mi, že by bol finančný rozdiel taký veľký. Mne bola cena za rám + sklá vypočítaná zatiaľ najviac asi okolo 350 Eur a to boli už drahšie značkové rámy TH.
no ono to záleží ake chces skla a aky ram. ja sa viem zmestit do 200€ bez problemov
@xckaretxxx potrebujem okuliare na blízko, hlavne koli práci na PC, potrebujem odľahčené skla, lebo okuliare mam aj 9 hodín na očiach. Idem hľadať lacnejšie optiky...
@xckaretxxx problem vacsinou nie je v cene ramu, ale skla su neskutocne drahe. Pekny a sadnuci ram vies kupit aj za 50€. Mna okuliare so silnymi dioptriami a odlahcenymi sklami uz 6r dozadu vysli 380€. Potrebovala by som uz silnejsie, ale odkladam to, lebo pri dnesnych cenach by som asi musela predat 1 oblicku.
Mala by si napísať okrem A aj B. Aké špeciálne šošovky si vybrala. Lebo ja s somi dala spraviť nové stali do stovky a mužove iba obyčajné budú stáť 85euro
@hankab a to do starého rámu mi odmietajú vložiť skla
mm si objednal cez net.. bez skúšania.
poriadne haraburdy prišli , za chvíľu sa rozpadli. Neodporúčam...
neviem odkiaľ si, nepíšeš ,ale u nás kúpime bežne celé okuliare - rám + sklá za 200 e...
mne sa aj to zdá dosť...
@xckaretxxx ani omylom bez skusania…
@xckaretxxx ja mam z eyerim.sk, aj manžel, bez problemov,
@xckaretxxx z Prešova mám rámy najviac za vyše 100.
Mam okuliare kupene aj online aj z optiky.tipni si ktore nosim kazdy den a ktore ma po polhodine ominaju na tvari a davam ich dole?
Ak chces okuliare na stale nosenie chod do optiky.naozaj to stoji zato ked ti presne sedia na tvari a vobec ich necitis. Ak chces imidzovky co si obcas das tak kludne aj online.
Inak ta cena 500 je dost, to su nejake hypeznackove? Ja mam asi za 250 a to mam priplatkove skla.
@xckaretxxx na ráme vieš ušetriť, na sklach nesetri. Co sa týka ceny, tak čím viac si slepá (väčšie dioptrie) a máš očné vady, tým sú okuliare (skla) drahšie.
500 eur sa mi zdá nejak veľa. Aký máš tam pomer ceny skiel a rámu?
Určite netreba kupovať okuliare cez net ale v optike.
Ram vies kupit v akcii za par eur ale ak mas specialne skla, tak to je problem. Ja som posledny ram kupila v akcii tusim za 60€ a skla stali necelych 400€ lebo mam antireflexne a tie xkrat odlahcene, kedze mam velke dioptrie. A tie skla stoja porovnatelne vsade, tam velmi usetrit nevies.
s cenou rámu si to riadne prehnala.Ja mám teda neskutočne drahé sklá,jedno ma stálo 200 eur a celé brýle vyšli na 550.....rám je Betty Barclay,či ako sa to píše.Myslím,že ani Dior nebude stáť 500eur
@rozculena ja som Dior ram mala a stal v plnej cene 650 EUR, drahsi bol iba Dolce Gabbana limitka za 700 alebo 800 EUR. V tej dobe bola v optike zlava na ramy a skla ma vysli specialne na 300c
@muchotrafka298 ja som teraz guglila Dior a bol najdrahší 350.....tak asi majú aj drahšie...
@xckaretxxx tak zalezi kde si ich pozeras ked v obchodnym centrach a pod tak vies… niekto najom zaplatit musi preto tie ceny
A cudujem sa , ze v presove , tam su super ceny a kosice to iste, neviem kde si ty chodila
@taktotedanie presne tak, V Prešove plno optík a úplne v pohode pekné rámy. Cena sa navýši tými sklami.
@rozculena to je uz take "panske huncustvo" ked das tieto prachy za ram...to netreba, len mne sa pacil a ako jeden z mala mi sedel. U mna skor vacsou polozkou boli skla ako ram samotny.
Ja keby som mohla kupujem si cez internet ramy, ale bohuzial, nic sa mi nehodi, nepaci, ja mam malu tvar a vacsina na mne vyzera komicky.
@xckaretxxx no zalezi, ake skla si si vybrala/nacenili ti. Obycajne plusky/minusky, alebo multifokalne skla? ja mam ramik za 150 ale skla za 700 ... neurobim nic, chcela som kvalitne a dobre osadene a zamerane. ale obycajne skla zozenies za 30-50 jedno sklicko, plus aj ramik za stovku. takze 500 je vela,. hladaj inde.
Ak máte rám, ktorý vám sedí, pozrite si jeho "miery" a podľa nich zháňajte nový rám. Napr. mne pasuje rám 52/15/145, kde 52 je šírka očnice, 15 šírka nosníku a 145 je dĺžka stranice. Tieto údaje sú zvyčajne vytlačené na vnútornej strane jednej alebo oboch straníc okuliarov.
Tych 500 eur je dost . Dcera si davala robyt minuly rok a ray ban ram + skla za cca 300 eur a druhe neznackovy ram za nejakych 80.
@stefi_k myslim, ze tych 500€ je uplne normalna cena, autorka neprehana, teda pokial nemyslela 500€ iba za ram. Ten, kto ma dioptrie +/-1-2 a za cele okuliare da 200-300€ si moze mysliet, ze 500 je vela. Ale prave tie odlahcene skla su velmi drahe, a samozrejme cim vacsia dioptria, tym drahsie. Ja mam -7, ziadne specialne zakrivenie ani nic ine, iba za tensie odlahcene skla (aby som v okuliaroch nemala oci 10x vacsie) by som dnes dala cca 400-500€.
@xckaretxxx ja som bola akurát dnes v optikách, lebo idem na operáciu a treba mi po 20r nosiť pred operáciou okuliare namiesto šošoviek 🙏🏻😅
Cenovo… bola som v GrandOptical, kde mali na väčšinu z nich -30%, ale celkovo tie ceny boli tak okolo 40€-100€ (ja som pozerala obyčajne, neznackove, keďže ich chcem na chvíľku). Výber veľmi dobrý, až som bola prekvapená.
Potom som bola vo FOKUS, tiež super výber a perfektná obsluha. Tam som na ceny nepozerala, myslela som, že to bude podobne ako v Grand, ale tiež som pozerala vitrínky pri vstupe a nie najdrahšie značky. Nakoniec rám, ktorý som vybrala vyšiel 189€, ale Dôvera dáva -30% na skla aj rámy vo FOKUS optikách, takže ma vyšli 132€ a skla tiež lacno…
Skús 😉

Pozri si podmienky vratenia, ja som raz objednavala takto, dala som si vyrobit dvoje a jedny som potom bez problemov vratila. Eyerim ma svone ramy, aj super ceny, v BA vyskusas aj osobne