icon

Cena zákroku u zubára

7. apr 2025

Ahojte zienky,vo februari som bola na dent.hygiene-platila som 60e.teraz pozeram v appke,ze z toho februara si zubar do poistovne vykazal este cistenie zubneho povlaku,kamena,v hodnote 43e.to akoze cela ta dentalna stala cez 100e🤦‍♀️?

Strana
z2
ronie338
8. apr 2025

Viete vy koľko stojí co v tej ambulancii? Bežne veci majú nálepku zdravotnícke a 4nasobnu prirazku, plus zaplatiť energie, čas personálu, nájom, zariadiť ambulanciu nestojí par eur, hlavne ak chcete poskytovať kvalitné služby, školenia ktoré nie sú len pre kredit stoja nemalé peniaze. Vezmite si len hračky pre deti. Rovnaká pre psa stojí euro a keď ma nálepku detska stojí omnoho viac.

ronie338
8. apr 2025

A to co platí poisťovňa ako sa nehnevajte, mate tam cudnu sumu. Pri hygiene je to asi tak 20 eur, aj to som tuším prestrelila, som teraz na materskej tak si nepamätám veľa. Za vypln veľkú bolo 20 eur. Anestézia 5 eur.

romino
8. apr 2025

Rozdie medzi zubarmi je brutalny. Je vseobecne zname, ze si mnohi uctuju od buka do buka.
Ano, vsetko to zariadenie atd. stoji majland, takze potrebuju si aj na to zarobit ...ale predsa len, 2 rozne ambulancie, podobne zariadene ...ale jedna ma pomaly 2nasobne ceny.
No lebo pan zubar pride po 9:00, porobi si do 5 pacientov, v kludiku, s velkymi prestavkami.

Ten lacnejsi kmita od skorsieho rana, berie to ako poslanie. Pripadne aj vyhodnoti ze niektore zakroky ( u toho draheho) sa mu nezda, podla Rtg, ze som mal mat robene.
Proste niektori su bez chrbtovej kosti, biznis. Toto je asi taka najvypuklejsia oblast, zubari. Ze kto chce to postavenie zneuzivat, moze, lebo je asi nemozne dokazovat ci ten alebo onen zakrok musel byt naozaj robeny.
Vedia ze clovek je na nich odkazany, ze je ich velky nedostatok, ze ludia zaplatia, len aby ich zbavil bolesti, prip. si pacient povie, ze ked je to drahe, urcite to bude mega super top kvalita ukonu a materialov

mandzula
8. apr 2025

@ronie338 VsZP - vypln trojploskova cca 40, dentalna 43. Mam aktualne udaje.

bielasovicka
8. apr 2025

A prečo máme my pacienti platiť zubárom ich zariadenie? Je to už nehorázne tie ceny co pýtajú. Mal by im to niekto pekne zatrhnut.

bielasovicka
8. apr 2025

@romino máš 100% pravdu.

lienka.7
8. apr 2025

@autorka mas možnosť reklamácie platby, pokial niečo neurobil. Neboj sa, oni v tom veľmi dobre vedia chodiť.
Mne tiež za deti pri preventivke nauctovala zubárka nezmysly, a prestala s tým. Stačilo reklamovať. Keď raz zubár daný úkon neurobí, nebude si vykazovať v ZP. jednoduché. Len to by na to ľudia museli mať "gulky" to aj robiť. Každý len zrazi opätky a platí.

lienka.7
8. apr 2025

@romino presne, mne sa paci to zmýšľanie tu, ze ked zaplatis "mega" veľa, tak to musí byť predsa "mega kvalitne" no jasne 👌
Ako jeden nás známy, trhanie komplikovanej 8cky u súkromného ze 450€, na Heydukovej 10€ za injekciu. Pýtam sa, v čom je rozdiel... žeby v ich nenazranosti? 🤔

marca12
8. apr 2025

Je to nenazrane. Moj zubar ma 2 recepcne,kavovar,pohostenie,obcerstvenie na recepcii,zaparkovane velke bmw... Nechavam tam 150€ za obycajnu plombu. Stve ma to,ale clovek nema kam ist. Lacny zubar ma plny stav a nikde ta nevezmu,tak si odkazana len na drahe ambulancie.

kaca222
8. apr 2025

@ronie338 za anestezu je teraz 8,79, za výplň dvojploskovu 32,23 a odstránenie zubného kameňa vo všetkých sextantoch 43,95

kaca222
8. apr 2025

@bielasovicka a kto to má platiť, keď nie pacienti? Prístroje zubárom nikto zadarmo neposkytne, ani štát, ani poisťovňa.

bielasovicka
8. apr 2025

@kaca222 nech si kúpia zo svojho, ako iní lekári

mandzula
8. apr 2025

@marca12 este si zabudla na dennu tlac v cakarni😃 Zubari sa dostava na uroven kliniky estetickej mediciny. A, jasne, preco by oni minali cas a energiu na tlak na poistovne, aby zvysili platby za ukony, ked pacient (uz skor klient) s bolavym zubom si moze vziat pozicku.

marca12
8. apr 2025

@mandzula Presne vyzera to u nich ako na luxusnej klinike. Pritom mne je jedno ako to tam vyzera a uplne mi je jedno,ci ma privitaju 2,3 recepcne. Najlepsie je to pohostenie. Akoze kedy si ho mam dat. Pred plombovanim? Alebo potom? Ci so sebou do krabicky na domov si mam zbalit? Vzdy ma ponukaju kavickou. Tu tiez neviem,kedy si ju mam vypit,ci pocas osetrenia? Nabrusena som,lebo ma caka preventivka a ked si predstavim,ze tam zase necham zo 200€ za preventivku+dentalnu hygienu,lebo bez tej ti nespravi preventivku,tak mam hned po nalade.

mandzula
8. apr 2025

@marca12 to som este nepocula, ze bez DH nespravi preventivku, to co je za zdieracsku novinku?

bielasovicka
8. apr 2025

@marca12 no ja hovorím ze to je zdieranie. A bolo by na čase, aby toto niekto už zastavil. Ved ja normálne ani neviem ísť zubárovi lebo neviem ci mu budem vedieť zaplatiť. Jednoducho Nemám nazvyš toľko peňazí. A tiež ma nezaujíma ich pohostenie, ani moderné zariadenie.
Ze preventívnu len s dentalkou, no fasa...

marca12
8. apr 2025

@bielasovicka Toto som raz zazila u mojho. Dochodca isiel platit a skoro ho vyvalilo. Vtedy mi bolo az fyzicke zle zo smutku toho pana. Nas starý zubar odisiel na dochodok a ambulanciu prebrali novi zubari. Tento pan dochodca nevedel,ze sa aj ceny zmenili.

mandzula
8. apr 2025

@marca12 moj zubar je ferovy aspon v tom, ze spravi liecebny plan s cenami a je na cloveku, ako sa rozhodne a kedy si to moze dovolit.

bielasovicka
8. apr 2025

@marca12 no chudák.... Nechcem sa sťažovať, ale je poberám len ID a vdovske, tak z toho mi veľa nezostane nazvyš. A strašne ma to štve ze tomu zubárovi človek už nemôže ani ísť. Alebo co mam platiť na splátky? 🤦🏼‍♀️

merlinja
9. apr 2025

Je to bežné, zoberú od teba aj od poisťovne. Ale väčšina tu na MK ich obhajuje aké majú náklady, štúdium, réžia a pod. Mne sa tiež stávalo, že odolná zobrala hotovosť, som chcela zľavu, tak bez papiera, pre mňa to bolo výhodnejšie a potom pozerám, cez appku vyúčtované tak isto od poisťovne. A ešte nerozumiem, tej voľnej tvorbe cien, napr. rozdiel v plombe v poho aj 50+

lienka.7
9. apr 2025

@merlinja jednoducho. Proste zneužívajú situáciu ako lekári, ze zaplatia, lebo vsak co by človek nezaplatil, keď ide o jeho zdravie.
Za mňa horšie ako smejdi🤮👎
A presne ako tu uz bolo napísané, ja co potrebujem je cenovo dostupné ošetrenie a nie recepciu s 2 recepčnými, kávou, čajom a neviem čím... co si vlastne ani nemôžem zobrať, keďže idem k zubárovi 🤦‍♀️ a v TV sa vyjadroval jeden zubný technik, ze zubár co od neho berie veci za 50€, predáva ďalej on za 250€. Takže "chudobní príbuzní" nie sú v žiadnom pripade. Cize asi toľko k tomu.

maryetta
9. apr 2025

Neviem ze by si niektory lekar uctoval tolko co zubar. Pred cca 5 rokmi bol muz na pohotovosti. Samozrejme cestoval cca 50€km lebo blizsie nic. Uz len to ze tam prisiel 60€. Dalsich 60-80€ ukon-teda ukon. Nespravili mu nic lebo "nevedeli".
Takze isiel druhykrat rovno kdesi na chirurgiu a operovali mu zub zvonka...
zrovna vcera tu pisala jedna mamicka ze jej dcera bola v ba na pohotovost a ak si dobre pamatam platila 270€. Studentka 🙈🙈🙈
Je to fakt cez.

merlinja
9. apr 2025

@lienka.7 no veď rozumiem tomu, človek sa ozve a potom aby sa bál , či ho ošetrí. Sme vlastne takí rukojemníci...

pomaranc24
11. apr 2025

Ja som v jednom roku menila. Bola som aj u súkromnej aj cez poisťovňu. A u tej sukromníčky som platila menej ako u tej, čo mala zmluvu s poisťovňou....

pomaranc24
11. apr 2025

A ešte skúsenosť z pred 5 rokov. Mala som zapál a otvorený zub. V okolí 100 km od Martina ma žiadny zubár s mikroskopom nebol ochotný ošetriť. Zohnala som v BA. Platila som 350e.
Keď som to potom vravela zubarke, tak tá nechápavo na mňa pozerala, že v Martine by som dala najmenej 2x toľko! A teda zubár v MT hulvát (kričal na mňa z ambulancie, keď som sa bola spýtať na recepcií...)

Strana
z2