Ceny u zubárov: Je to ešte akceptovateľné?
Ahojte,
Nedá mi,ale rozcertila som sa.
Dosť sú ceny u zubárov vysoké a neodkontrilovatelne,lebo darmo funguje cenník,oni vždy niečo prihodia.
Ono by to bolo aj pochopitelne,že otvoria zub,nevedia ešte, čo a ako,ale normálne by človeku mohli povedať,že stalo sa to a to,cena bude vyššia.
Ale v skratke.
Dnes sme mali diskusiu v práci:
Za preventívnu si účtujú peniaze z poisťovne a to je otázka 1-2min.
Zub plomba povedia sumu,ale už nepovedia,že toľko a toľko hradí z tej sumy poisťovňa.
Čiže človek nevie,jedine,že si pozrie appku. Čo všetci určite nerobia.
V lekárni ,zdravotníckych potrebách či optike viem,koľko mi hradí poisťovňa. Viem fixnú cenu a koľko doplácame
U zubára nie.
Neskutočná ryža na úkor ľudí. A trošku nefer jednanie.
Zarábame na strachu a zdraví ľudí.
A ceny po zrušení benefitov dole nepôjdu.
Reklamácia?vždy sa tam nejaký ten poplatok zázračné primotá a injekcia to nie je,to by som chápala.
Dokedy je toto u zubárov akceptovateľné?
Ok,beriem, mostíky, implantáty.
Ale čo je to super doktor pri obyčajnej plombe?
Materiál rovnaký,plombovat musí rovnako,materiál musí tiež použiť bežný. Čiže za obyčajnú plombu potom si priplacate za značku zubára?za kreslo,v kt.sedite?odsávačka má nejaku ešte speci funkciu?
Autorke, vo vašich príspevkoch je jeden zásadný problém. Nikdy vám dvaja zubári nezaplombujú zub rovnako a žiadne dve výplne nie sú rovnaké. To je ako keby som sa čudovala, prečo ma moja kaderníčka ostrihá za 4 eurá a niekde v nákupnom centre v krajskom meste dám za to 20€ a ešte budem spokojná, že aká dobrá cena.
To, že sama nedokážete posúdiť kvalitu ošetrenia je fakt, chápem že je to nepríjemné, ale takisto keď budem mať zápal slepého čreva, nemám šancu posúdiť, či to chirurg urobil kvalitne. Ostáva mi dôverovať,
@simca06022011 čistá zlodejina? Za tp by mali ľudia štrajkovať...
@janco8 neviem teraz na co narazas...
Napríklad zubná klinika Schill v Karlovke má na stránke ceny ale záleží aj od toho kolko plomby sa použije, ako dlho sa vŕta, a vela rôznych faktorov. Ja keď idem k zubárovi, automaticky beriem 400€. Radšej nech mám viac ako hanbu si spraviť.
@babkaland nemať v dnešnej dobe na zubára je hanba??🙈

@tilly ja osobne to teda nepotrebujem, no faktom asi je, ze takych zubarov je minimum a dostat sa k nim bude takmer az nemozne.
Ja som to skor myslela tak, ze kazdy zmluvny zubar by mal mat vycleneny cas prave na takychto pacientov.