icon

Červené oko

25. jan 2020

Dievčatá, včera večer som začala cítiť v oku nepohodlie, akoby cudzí predmet v oku. Dlhé roky používam kontaktné šošovky. Šošovku som si z toho oka radšej vybrala a bolo celé červené. Dala som si do oka kvapky. Dnes je oko stále červené a sú tam akési žilky a vyzerá to veľmi nepekne. Čo to môže byť? Nikdy som nič podobné nemala. Zmizne to?

vee1932003
25. jan 2020

Unavene oči hlavne z tých kontaktných šošoviek sa stáva že oko je červene treba kvapkat hocijaký roztok na červene unavene oči a zmizne to pokial nie id ku očnej

miriam1983
25. jan 2020

Mozes mat aj prievan.

autor
25. jan 2020

A nemohla mi prasknúť žilka?

autor
25. jan 2020

@vee1932003 To nebudú unavené oči, to už by zmizlo. Oko mám celé červené, oproti tomu druhému.

miriam1983
25. jan 2020

Pises zilky. Tak mas tam jednu zilku cervenu a zatecenu alebo zilky?

autor
25. jan 2020

@miriam1983 viacero žiliek a jednu takú výraznú.

vee1932003
25. jan 2020

Nezačalo to hnisat skús si dať na to harmancekovy čaj to veľmi pomáha

miriam1983
25. jan 2020

Prievan

autor
25. jan 2020

@vee1932003 Nie, nehnisá to, ale slzím trochu.

vierka0508
25. jan 2020

S tymto problemom som bojovala asi pol roka, kym som sa konecne dokopala ku kontaktologovi. Nakoniec mi zistil, ze pouzivam sosovky s nespravnym priemerom. Okrem ineho to moze byt, ze si ich mala pridlho v ociach a oko ti vysusaju, alebo je sosovka spinava, poskodena, poskriabana. Moze to byt vselico. Oko si preliec kvapkami a ak sa ti to bude opakovat radsej sa daj skontrolovat. Ja som si dlhe roky vyberala sosovky sama a tie posledne nesprávne, s malým priemerom to je ten údaj DIA a nakoniec bol problem tam.

autor
25. jan 2020

@vierka0508 Mne šošovky predpísal lekár, teda tam problém nebude. Vydržím pár dní a ak to nezmizne tak pôjdem k očnému.

janinah
25. jan 2020

Ešte dnes na očnú pohotovosť,slzenie znamená podráždenú rohovku a to nie je sranda,šošovky nezakladať vôbec ani na zdravé oko,pracujem s očami......
ešte reakcia na niektoré rady..prievan oka neexistuje len zápal rúzneho stupna aj pôvodu...harmanček sa dnes v očnom neradí používať,to radšej sterilnú-prevarenú vlažnú vodu

vierka0508
25. jan 2020

Aj take co ti predpise lekar ti mozu po case zacat vadit. Ja som ich uz prestriedala niekolko. Hygiena na 1 mieste, cistenie sosovky pred nasadenim, po vybrati z oka, vzdy novy roztok. Zajtra by si to uz nemala mat zacervenane. Ja som pouzivala kvapky s kys.hyaluronovou.

miriam1983
25. jan 2020

@janinah no ludovo povedane,prievan. Nie je zapal ako zapal a ked je z toho,ze nafuka vzduch do oka alebo ucha,hovori sa mu prievan.

autor
25. jan 2020

@janinah Ja som si večer dala kvapky, zdalo sa mi, že večer som oko mala akési opuchnuté a akoby som tam mala nejaké...neviem akoby želé...ráno to už bolo v pohode, len je stále červené.

autor
25. jan 2020

Asi to nebude dobre vidieť, ale prikladám foto.