Chcem sa dať očkovať Pfizerom. Ako sa dostanem k vakcíne?
Ahojte chcem sa dat zaockovat Pfizerom alebo Modernou , nechcem astru, baby sa k tomu dostat?
@simsalabim súhlasím a pokladám to za nespravodlivé. tiež čakám na pfizer zo zdravotných dôvodov. obávam sa, že po 1.5. sa už ani nedočkám tak skoro práve preto, že toto budú ľudia veľmi zneužívať :( rovnako je to nespravodlivé voči prípadom, aké si (tuším ty) napísala. že niektorí šli kilometre so seniormi na očkovanie a sami čakajú na vhodnú očkovaciu látku... čiže je to naozaj nespravodlivé. rovnako ako bolo to, že ja som počas karantény musela sedieť mesiac doma, lebo som mala opakovane pozitívny test, ale v januári mohli chodiť chorí medzi ľudí do potravín a mohli nakupovať.... celé zle. vymýšľajú chujoviny na dennej báze. nič sa nezmenilo výmenou tohto ministra... ja mám oboch rodičov napríklad neočkovaných, ale otec sa nechce, jemu je to fuk a mama sa bojí, lebo má x diagnóz a proste má strach, žeby to srdce nemuselo zvládnuť (ona má veľmi, ale veľmi zlú skúsenosť životnú po očkovaní proti chrípke). takže s nimi určite nemôžem ísť. a sama čakám na túto látku, keďže lekár mi opakovane neodporúča AZ. keby áno, už dávno by som bola zaočkovaná... takže sa bojím, že teraz sa minú látky presne na doprovody, hoci pôjde o mladých a zdravých ľudí :(
@rawmamka teraz môže hroziť aj to, že senior má možno nejaké diagnózy, pre ktoré sa bojí (viď môj príspevok trošku vyššie), ale syn, vnuk alebo neviem kto ich bude presviedčať, že aké je to super a neviem čo..., len aby sa dostali k očkovaniu. a senior sa nechá presvedčiť bez konzultácie so svojim lekárom a možno urobí zle. ja osobne v tom vidím aj negatíva pre seniorov. tí, čo sú zdraví a chceli, tí sú už zaočkovaní. teraz budú "mladí" tlačiť na tých, čo sú chorí (a neprebrali svoj stav s lekárom) alebo sa ani neplánovali zaočkovať. ešte čakám, že príde aj na to, že im za to mladí budú platiť... sused dedo, poďte so mnou na očkovanie, dám vám 50 euro.... proste to bude celé choré a na hlavu. ako 95% rozhodnutí, ktoré padli od septembra doteraz 🙄
ja napriklad kvoli ochoreniu krvi astru nemozem, spadam pod diagnozy, ktore by sa mali ockovat len modernou alebo pfizerom, no som sama zvedava, ked vyhodia tu cakaren, ako sa vlastne na ockovanie prihlasim, ked podla veku spadam pod astru
@panelacikova Súhlasím s tebou, aj v mojom okolí sa už začalo kšeftovanie so "seniormi" , niektorí príbuzní takto speňažujú svojich "starkých" a niekedy samotní seniori vidia v tomto šancu si "privyrobiť". Celé zle, najmä v prípadoch, ak očkovanie iba urýchli koniec daného človeka (myslím, že na SK už máme dve úmrtia po Pfizeri a Moderne, ale vyslovene išlo o ľudí, ktorí už mali nejaké rozbehnuté ochorenia, i keď na druhej strane - kto z nás vie, v akom stave je jeho organizmus, či nie je v niektorom orgáne už skrytá rakovina alebo niečo iné, celé je to tak trochu lotéria, ale určite lepšie ako prekonať Covid s následkami alebo zomrieť naň). Neviem ako toto celé dopadne, lebo ľudstvo ako celok už pomaly zdegenerovalo, keďže sa zachraňujú, "liečia" aj ľudia, ktorí by inak nemali šancu prežiť a už vôbec nie odovzdávať svoje genetické informácie a rôzne predispozície ďalej....... V našej rodine sú už všetci, ktorí sa očkovať chceli zaočkovaní a máme ešte dvoch 70+ nezaočkovaných, ale tí ani nechcú, sú zdraví ako buky a rozhodli sa na smrť počkať, kým príde ich čas, takže nie sú "na predaj" 😉.
@panelacikova každý rozumny človek pred vakcínou by fakt, že sa chce dat ockovat mal konzultovať so svojim vseob lekárom- my sme tak urobili vsetci- nemusí mi to nikto kázať- pre mna je to normálna rozumná vec.
@simsalabim píšeš za súčasných podmienok - len 1+1 ešte neplatí. Čiže všetky info čo ľudia v ocko miestach dostali sú aké sú. Astra je na prepravu skladovanie hračka a preto si myslím, ze ich pre tento účel porozvazaju. Uvidíme. Ziadne info k tomu presne neboli- a isto sa bude sprievod tiež niekde registrovať možno v tej dvojičky. Veď uvidíme aké pravidla budú. Ale si myslím, že to budú mat podchytene.
@danim no neviem si realisticky predstavit ten choas. 2 rozne vakciny, v kazdej 5/6 davok... vypocitat, aby nevysli nazmar a aby kazdy dostal to, co ma... priestor na zlyhanie obrovsky.
@danim Ja som nakazena nebola, dala som sa odtestovať, či náhodou, ale nič nemám, žiadne protilátky, ani som nemala - nebola som nakazena vôbec - čiže očkovať sa budem.
Keby to to prekonala tak by som na očkovanie kaslala. 😀
Aj po očkovaní keď si urobíte test na protilátky tak už po pol roku môžu byť 0%. Nie je tam záruka že si ich telo bude syntetizovat celý čas len tak. Ide tam skôr o to aby telo malo postup na ich výrobu.
@lenkakravcova kamarát mal pred mes teploty všetko... dosť si to fakt vyzral... a dodnes nie je fit a športovec. Bol kľudný... že ma protilatky. A priateľka si šla protilátky otestovat tak šiel aj on a vysledok 3% po krátkom čase... tak predvčerom už dostal vakcínu-lekári mu vysvetlili, že nemá žiadnu ochranu a môže sa ockovat. Média spomínajú 180 dni a už mnohí po otestovaní zistili, že to neplatí. Drž sa v zdravi🍀
@simsalabim to bude v každom prípade ich úloha, nie moja. A možno to ani neschvália a bude. Uvidíme ako to vymyslia. Drž sa.
@danim urcite nebudu kombinovat dve vakciny, stazili by si zivot.
Dnes bola sestra v Nitre na ockovani s ocinom, ma 67, povedali jej, ze by ju zaockovali Pfiserom, ale doprovod plati az od zajtra. Takze nic. Ocino vsak nema este 70, tak neviem, ci si to nevsimli alebo ako. Povedali jej, ze doprovod budu ockovat rovnakou vakcinou ako seniora.
Co sa tyka ockovania/neockovania a imunity po prekonani COVID. Napisem pripad z realneho zivota. Bol to mlady zdravotnik. Covid dostal 3x. Prvy x mal bolesti ako chripka, vyssia teplota, unava, no chodil aj do roboty (robil s Covid pacientami), 2x to zase odniesol zaludok a creva, hnacky, 3x to neprezil (toto vsetko pocas jedneho roka). Neviem nakolko bude imunita, resp. miera narocnosti prekonat Covid po vakcinacii, avsak spoliehat sa imunitu po prekonani Covidu je velky risk, ktory sa nemusi skoncit dobre.

@qetka odkiaľ máš informáciu o tomto počte ľudí nad 60 rokov? 😲