icon

Chcem sa dať zaočkovať proti Covid-19, ale bojím sa

3. jan 2022

Ahojte chcem sa dať zaočkovať ale bojím sa. Nemôžem si pomôcť ale bojím sa že budem mat nejaké záväzne vedľajšie ucinky . Viem že sú ojedinele ale proste mám strach čo ak práve ja môžem byt medzi ojedinelými prípadmi ?

Strana
z2
lucia147852
3. jan 2022

Je to na tebe musíš zvážiť pre a proti. Ak ti ide len o to, aby si nenakazila dcérku, tak je to zbytočne. Nakazit ju mozes aj ako ockovana. Zrovná v rodine mame taký prípad. Rodinná seslost. Všetci ockovani, všetci do jedného nakazení. Ak ti ide o vlastne zdravie, všetko nesie svoje rizika. Aj vakcina aj covid. Musíš sa len rozhodnúť, čoho sa bojíš viac

janage
3. jan 2022

Neviem ci ti to pomôže, ale mám známu, ktorá sa tiež bála NU a to až tak veľmi, že kým sa rozmyslela, covid dostala. No oveľa horšie má problémy po covide. Sú násobne horšie . Ešte ani po 2 mesiacoch nebola v práci a ktovie kedy bude. Konkrétne krvné zrazeniny sa jej robia vo veľkom.

iwesska
3. jan 2022

Neviem,aku staru mas dceru,ale ak sa dostane do kolektivu,donesie ti ho sama. V okoli co mame rodiny a aj nas pripad,fakt v drvivej vacsine to doniesli deti zo skol,skolok,jasli. Samozrejme deti 2-3 dni problemy,dospeli sa davali dokopy 2-3 tyzdne. Takze ak to robis len preto,aby si ju ochranila,nemusis. Ak chces,urob to kvoli sebe,aby si ty nemala zly priebeh. Aj ked fakt vidim,ze je to loteria,niektori neocko nedostanu vobec,ini zaocko uz mali 2x🤷‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
amarilka26
3. jan 2022

Ak mas obavy, tak sa nedaj. A dcerku mozes nakazit aj ako ockovana. Ockovanie chrani pred tazkym priebehom, sirit vsak nakazu ockovany moze.

sylvia36
4. jan 2022

Moja 11ročná dcéra covid doniesla zo školy začiatkom decembra, mala len silnú nádchu a upchaté dutiny, našťastie nič horšie, ale ani ja ani môj muž sme sa nenakazili a tiež sme boli vtedy 2x očkovaní. A doma som žiadne dezinfekčné ceremónie nerobila, nechodili sme v rúškach, nebehali po celom byte so Sanytolom, len bežná hygiena...

adka176
Autor odpoveď zmazal
vevesh
4. jan 2022

@adka176 mam vsetky ockovania aktualne. Ked som sa ockovala, ratala som aj s NU a bola som v pohode, pretoze choroby, voci ktorym som sa ockovala, sposobuju velmi bolestivu chorobu a takmer s urcitostou smrt. Tejto vakcine neverim a smrtnost tejto choroby v porovnani s ostatnymi nie je tak vysoka- nizsia je len u chripky. A kedze sa neziaduce ucinky mnozia (aj ked ich lekari nezapisuju), netreba sa cudovat strachu, pretoze v pripadu neziaducich ucinkov hrozi aj smrt a to dost casto oproti inym liekom ci vakcinam. Kedze je to nova vakcina a nova choroba, vsetko ide v mode pokus-omyl ako aj doteraz vzdy v medicine a len cas ukaze, kde je pravda. Ale to, ze ockovanie je pre kazdeho prospesne, bolo vyvratene uz pre storocim, a ja stale nechapem aktualne potrebu zosmiesnovat pravo ludi na vlastne rozhodnutie (a je jedno cim je to rozhodnutie podmienene), ci toto riziko podstupia alebo nie...

adka176
4. jan 2022

@vevesh Ja som napísala, kto sa bojí a má podozrenie, že mu to neurobí dobre, nech sa nedáva očkovať...ja rešpektujem právo každého na vlastné rozhodnutie...

vevesh
4. jan 2022

@adka176 ano, na jednej strane pises toto a potom siahodlhy odsek, v ktorom strach zosmiesnujes a strach z vakciny bagatelizujes...

adka176
Autor odpoveď zmazal
breeen
27. apr 2025

Baby zaujíma ma takto po, tie čo sú očkované, všetko ok?

zaba21
27. apr 2025
@breeen

@breeen
Ja určite áno

gabriellka
27. apr 2025
@breeen

@breeen u nás tiež všetko ok. Mám zaočkovaných veľa ľudí z rodiny aj známych a neviem o nikom že by mali nejaké následky

janai1
27. apr 2025
@breeen

@breeen áno, všetci sme zdraví. Žiadne nú

Strana
z2