Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Baby nejdú posielať fotky neviete co s tým?
@romiada ja som dnes volala s jednou amazonkou lebo ona si dala robit onkotype test este pred 6 rokmi tak som sa popytala co a ako. Co ma dosť zarazilo jej sa vytvorili mts 4 roky po ochorení keď este bola v liečbe tamoxifenom. A to uz je druha s týmto istým ze mts počas liečby tamoxifenom.
@mata9522 ja som mala tri týždne tyzden som mala normálny menzes a dva týždne take spinenie ze sa mi sem tam pustil raz viac raz menej toto sa mi stalo po tretej chemo. Prestalo to zobrala som štvrtú chemo a menzes mi prišiel uz normalne aj skončil. Ja som volala gynekologicke ona povedala ze je to bežne ale ze keď chcem mam prísť na vyšetrenie. Je to síce babsky recept no mne pomohol citrónovú vodu keď som začala piť tak mi prestal po dvoch dvoch lebo uz som bola zúfalá mat tri týždne kramy. Je voľno vyskúšaj a uvidis do pondelka pôjdeš gynekologicke.
@mata9522 ascorutin si kúp v lekárni, zastaví to krvácanie, je to silnejší účinok ako voda s citrónom.... Aby ťa nerozbolel žalúdok z veľkého množstva citrónu. Aj ja som mala menzes a tiež mi to takto blblo, po ožiaroch menzes zmizol a mám svätý pokoj. Vraj prechod je blbý, ale ja sa teraz mám super, môžem športovať koľko chcem, žiadne krvácanie ma neobmedzuje. Myslím že tebe tiež už vynechá menzes, rovnako mi to takto blblo...
@hracka123 no všetko zas neviem akurat p53 a 63 to sú bielkoviny ktoré kvázi chránia bunku pred tým aby zblbli a keď zblbnu tak sa ju snažia opraviť a keď to nejde tak zabiť. Vie sa o tento bielkovine no nevedia ju využiť lebo nevedia tuto bielkovinu dat dnu do rakovinovej aby ju zabila rakovinové bunky maju daku takú stenu ze to proste nejde. Ono keby toto sa podarilo tak netreba chemo lebo tieto bielkoviny zabíjajú len choré bunky a zdravé nie kdezto chemo zabíja aj zdravé bunky. Hento ostatne ti neviem povedať v mojej biopsii takéto nebolo tak som to nestudovala.