Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 ja som si odstavovala cviklu mrkvu jablko a zeler. Treba čučoriedky maliny jahody černice všetko malé farebne ovocie. A potom pijem stavu z aronie tu si riedim jablkovým dzusom aj zelený čaj. No aj keď som toto robila dvakrát mi chemo odložili o tyzden lebo mi klesli krvinky. Pyridoxin berieš?
@evilhemova ano...po 3 chemo prišla kriza. 1,2chemo zvladla super, ani by nikto nepovedal ze je chora.
Baby dneska mam dobrý den. Konečne uvladzem 6 kilovu cinku na každú ruku. Jupiii p.s. To este uvidím aká bude zajtra svalovka
Môžem sa spýtať ste skúsenejšie čo znamená her2negativ
@hracka123 aj ja som her2 negativ a to je dobre. Sú latky ktoré podporujú rast nádorov a pri her2 je to nejaký proteín. Na porovnanie si horm pozitívna tak nádor vyživujú hormóny ako napr estrogen. No tak pri her2 je to proteín ale aký presne to neviem daka bielkovina to je. Ale to ze si negativ je pre teba dobre.

@hracka123 mám duktalny her 2 negatívne a hor póz budem mať druhu chemo