Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@peter952 pre mna je úplne jasná jedna vec nás zabíja chémia ktorú žereme!!! Musim to tak napísať lebo to co mame v obchodoch je hnus a tým nás kŕmia. Takze ak ty si kupuješ to fajnové masko v obchode ktoré je akurat plne antibiotík a všetkého iného hnusu a mas akože keto dietu a vytesujes sa ze sa zdravo stravujes lebo nemáš cukor tak ti gratulujem
@peter952 tak isto opakujem každá sme sa zariadili podľa seba a nestojime o tvoje rady a bodka. Neni ti zo seba zle? Ja by som grcala zo seba na tvojom mieste. Doslova otravujes onkologických pacientov. Nehanbis sa? Toľko dievčat ti uz napísalo ze toto je ženské fórum a nechceme aby si sem písal a ty to vôbec neakceptujes. Sorry je mi z teba na grc
@hracka123 jem kvázi všetko no hlavne domáce zeleninu ovocie maso aj vajcia. Nejem sladkosti. Občas zhresim zmrzlinou alebo kúsok koláča niekedy je proste tažko si odoprieť ale je to naozaj minimum.Snažím sa malo toho rafinovaného cukru. Sladim medom alebo javorovým sirupom . Nejem pečivo z bielej muky z obchodu ho vôbec nekupujem. Dávam si piect kvaskovy chlebík domáci. Ono ketodieta je fajn ja som na tom bola pól roka schudla som 8 kg keby som to teraz začala robit pri liečbe tak neviem ci by som chemo zvládla. A mi potrebujeme teraz kvantum ovocia kvôli krvinkam.
@hracka123 používam spaldovu. Ono je tažko si vybrať. Napr veľmi ľúbim bataty to sú sladké zemiaky radia sa medzi superpotravinu nakoľko ma veľa c vitamínu ale na druhej strane pri ketodiete nie sú vhodne lebo obsahujú sacharidy. Ibaže pri cheme ten C vitamin nevyhnutne potrebujem a proste si tie zemiaky dám. Každá potravina ma v sebe pre aj proti
@helga9 som rada, ze som ohladom navalov trochu pomohla
Ja som pri chemoterapiach pila zeleny caj, zihlavovy a matovy. Tiez som mavala problem dostat do seba nejaku tekutinu, ta pachut v ustach bola hrozna. Striedala som tieto caje, obcas trochu cocacoly + do vody som si davala medovku, matu, citrony.... ale tazko to islo do mna. Vydzrte dievcence, bude to dobre.
@hracka123 tiez mi po chemo strasne isli na chut ryby. Pravidelne cestou z nemocnice sme chodili na nakup a vzdy som kupovala tresku v majoneze a lososa :D a pritom maso, ani ryby nejedavam :D tak asi tie ryby obsahuju nieco, co si telo pyta.
@peter952 ako citam, tak citam, nikde tu nevidim, ze by Ta niekto ziadal o pomoc, alebo niekto hladal info o alternativnej liecbe. Tak nechapem naco tu zeny stale otravujes, ked Ta uz nie raz pekne ziadali, aby si dal pokoj. Pises a mas nazory ako clovek, co chvalabohu neprisiel do kontaktu s onkologickym ochorenim. Neprajem ti nic zle, ale som si 100% ista, ze keby si nedajboze takto ochorel, tak velmi rychlo svoje nazory prehodnotis.
Si predstav, ze ja som 40 dni pila ovocno-zeleninove (prevazne zeleninove) šťavy, nasledne som 40 dni jedla len surovu stravu. A NEPOMOHLO!!!! aby to znicilo este poslednu metastazu na slezine. Len sa to lozisko minimalne zmensilo. Ja som si tento detox dala 2 mesiace po dobrati chemoterapie. Som to tak citila, ze potrebujem aspon trochu precistit telo od tej chemie. Keby ta svina zmizla bolo by to plus 🙂 ale nevadi, ja sa jej za pomoci lekarov zbavim!
@jankastraza a ty sa mi máš ako si v poriadku?
@peter952 dobrala som chemo v decembri, zaroven s nou som uz v decembri dostala biologicku liecbu. Raw stravu som si dala v obdobi marec-april-polovicamaja, cize uz 3mesiace mi isla biologicka. CT som mala august2018, november2018, februar2019 a koniec maja. Na konci maja po obdobi raw stravy nebolo ziadne rapidne zmensenie. Klesa to rovnomerne od toho augusta.
Co sa tyka imunity. Ja som od zaciatku liecby v 6/2018 rapidne zmenila stravu, Pocas chemoterapie som sa snazila podla tohto, ale urcite nie na 100% https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000679/1500029...
Snazim sa jest vegansky, vela ovocia zeleniny. Pocas chemoterapie som pila kazde rano cviklovu stavu. Jedla som denne probiotika+ vitaminC1000.
No a deti nosili domov zo skoly vselijake bacily, aj mi hnackovali, sopel, kasel to mali aj 3x za zimu. Na mna to nastastie neskocilo, aj ked som mala chemoterapiou naburanu imunitu. Tak v tom urcite ta strava pomohla. Ale jedla som normalne aj varenu stravu. Po tom raw obdobi nevidim v tomto smere zmenu.
Ja to vidim tak, ze si zalozime skupinu a bude klud od dotieravcov, ktori nerozumeju alebo nechcu rozumiet

@peter952 keď uz teda ty si na keto?