icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

tilly
20. jan 2018

@anniera na system sa niekedy neda spoliehat... zial je to tak, ze vacsina ludi ma s invalidnym dochodkom problem... jedine mozno nejak po znamosti vybavit

mirkakamilka
21. jan 2018

Ahojte vsetky krásne baby 🙂 ,
annierka , výsledky z histológie OK , pokračujem v schéme takže ma čakajú ožarovačky. Už som zakreslená. zatiaľ mi bolo povedaných 5 týždňov to bude tých 25 prvých a viem že medzitým je kontrola tak uvidíme či budú stačiť. Inak na Klenovej som každý tretí týždeň lebo beriem biologickú liečbu. Dievčatá na Invalidný dôchodok a ZŤP má nárok každá z Vás.nedajte sa odbiť . Ak ste 52 týždňov PN teda rok ,alebo ak nie ako ja vraj musíte byť rok v liečbe . Ale pozor lekár Vás môže zaradiť vzhľadom na diagnózu aj skôr oni sa na ten rok len vyhovárajú. Mne sa to pred operáciou už nepodarilo vybaviť ,idem o týždeň opäť a mám na neho pripravených pár paragrafov , plus všetky papiere od lekárov . Mám totiž pocit že sa viac snažia ako nedať namiesto priznať. Annierka určite sa informuj máš na to nárok . A hlavne keď už máš žiadosť podanú tým duplom , nech sa netvária že ups niekde sme zabudli. od podania žiadosti Ťa musia najneskôr do 60 dní zavolať na posudkovú komisiu a potom majú daľších 60 dní na vystavenie rozhodnutia . A neviem s akým dátumom si si žiadosť podala , keĎže žiadať môžeš spatne , min .od času kedy Ti ochorenie diagnostikovali. Že by Ti ID nepriznali ani nerátaj , Po operácii ,cheme máš nárok takmer na 80%. AK budeš mať so sociálkou problém obráť sa na LIgu proti rakovine tam sú mediátori . Treba si za svojím ísť , aj keď máš možno pocit že nevládzeš. Patrí to každému ak má na to diagnózu. iDievčatá želám Vám veľa síl nie len v chorobe ale aj na boj s byrokratickou mašinériou , Bohužiaľ je súčasťou nášho ochorenia . Netreba sa báť a vzdať 🙂🙂🙂:

janasim
28. jan 2018

@januska1211 ahoj ako si to vyriešila s tým bolavym prsníkom, ja bez hrcky ale pobolievanie pravého prsníka, cítim to hlboko, sono nič neukazuje

januska1211
28. jan 2018

@janasim ahoj, chodím na masáže, uvoľnilo sa mi to. Masér povedal, že som mala blok. Tak ako aj lekár hovoril, že je to z chrbtice.
Teba boli aj na dotyk?

janasim
28. jan 2018

@januska1211 mňa to boli aj bez dotyku a je to ako som spomínala tak v hĺbke a pri stlačení dosť silno zabolí

januska1211
28. jan 2018

@janasim mna to na dotyk nebolelo, mne to prechádzalo akoby po celom prsníku a skôr som cítila tlak.
Bola som aj v Prievidzi na sone a tam mi povedal, že tiež z chrbtice. Tento masér mi veľmi pomohol.
Gynekologička ti nato čo povedala? Sono robili v Partizánskom?

janasim
28. jan 2018

@januska1211 v Prievidzi mi robili na uniklinike a keďže tam nič nevidno, nič mi nepovedali, ale mam tiež z chrbticou problémy veľké, vysunutu platnicku L4

januska1211
28. jan 2018

@janasim ja som bola u sv.Vincenta. Tak možno aj ten masér (physioterapeut) by pomohol.

janasim
28. jan 2018

@januska1211 môžem poprosiť kontakt na ňho do správy, ďakujem

januska1211
28. jan 2018

@janasim poslala som IP

svetlanat
28. jan 2018

Nahodou linky na strih/navod ako usit satku na hlacu? Poradite? Dakujem

mirkakamilka
29. jan 2018

@svetlanat
Ahoj Svetlanka , linky na strihy nemam , ale nosila som taku satku len v inej farbe ako Ti poslem v prilohe , nie je to ziadna veda usit , Mozem Ti poslat podobnu len s kratsim viazanim , ta sice nie je taka kvalitna ale podla toho si uz usijes vlastne . Samozrejme posielam zadarmo , ak mas zaujem posli adresu . Poslem Ti to doporucenym listom . Tu modru si zatial nechavam ako spomienku aj ked na liecbu ale zazila som v nej pekne chvile . 🙂 Inak je zima , videla som dievcata aj v krasnych klobucikoch , a celkom su prakticke bavlnené obyčajné hladné čiapky . Kúpila som v predajni tatiana . Vela zdaru do sitia krasnej prikryvky na hlavicku 🙂🙂🙂🙂🙂

anniera
29. jan 2018

@mirkakamilka Tá šatka je nádherná! Ja som nosila tiež niečo podobné ale farebnú - mix ružová, žltá a zelená, podľa toho aké som mala oblečenie, tak som ju poskladala a prevažovala tá farba ktorú som chcela. Okolie zo začiatku na mňa pozeralo ako na blbca, ale potom si zvykli 😝

mirkakamilka
1. feb 2018

@anniera , keď prišiel deň D vošla do do kaderníctva vedľa kaviarne . Do vnútra som vstúpila ako polodlhá zrza a za 10 minút vyšla von v šatke v ktorej bolo jasné akej diagnózy som nositeľka . Keďže bola polovica júna lyžičky od kávy zastali na pol ceste k ústam všetkým ktorí sedeli vonku na kávičke 😀. Ale ja som si povedala , že to dám s hlavou hore . Nikdy som nemala krajšie oči ako v tej šatke . AJ Keď som nakoniec nosila parochňu šatku som priebežne využívala . Ten kto sa pozerá ako blbec je jeho problém . Dnes naberám odvahu vyjsť medzi ľudí s mojim prvým ultrakrátkym účesom . Na zajtra som tak nastavená do práce . tak uvidíme 👦

anniera
1. feb 2018

@mirkakamilka Tak to ja som sa strihala doma sama. Manžel odkladal 60 cm pramene vlasov do krabice kým som ja behala strojčekom po hlave. Ja som zase nenosila parochňu, mala som ju len 2x. Lepšie som sa cítila v šatke. Chodím stále namaľovaná a upravená, aj bez vlasov môže byť žena krásna. Krása vyžaruje zvnútra. Ultrakrátky účes je tiež super, uvidíš ako ťa budú všetci chváliť. Krátke vlasy omladia každého, takže budeme proste hviezdy 👍

anniera
12. feb 2018

Ahojte dievčatá!
Ako sa vám darí? Čo máte nového? Stále sem nakuknem a nikto nič nenapíše 😒 Verím že sa vám darí a že máte samé dobré správy! 😉

ragulca
12. feb 2018

@anniera xixi, ja robím to isté :D, zatiaľ u mňa v rámci možností všetko ok, liečba pokračuje liekmi, akurát mi vadia tie návaly a občasné problémy s trávením...
Pre mňa sú títo dvaja moja psychohygiena

anniera
12. feb 2018

@ragulca Jéééj tí sú nádherní! To je bišónik, nie? Máš naozaj krásnych spoločníkov, verím že Ti je pri nich veselo. Ja tiež dostávam injekcie a beriem tamoxifen, ale nejaké návaly som zatiaľ nezaregistrovala. Cítim sa lepšie ako keď som mávala menzes 😝

ragulca
12. feb 2018

@anniera áno, bisonici, konečne sme vyšli ns výstavu po 8 mesiacoch 😁

ragulca
12. feb 2018

@anniera mne pichajú akurát momentálne raz za 3 mesiace, aby mi udržali zastavený menzes a beriem Femaru plus štúdiový liek. Ale teda návaly mávam, nie nejak často, ale nie je to teda príjemné... Ale zase, ak by už malo byť iba toto, tak budiž :D. Plus ešte infúziu na kosti raz za dva mesiace

anniera
12. feb 2018

@ragulca mne pichajú každých 28 dní, injekcia ako na koňa, zle sa na ňu čo i len pozerá a nieto ešte predstava že ti to niekto vrazí do brucha 😀

ragulca
12. feb 2018

@anniera no, to bude asi rovnaká ako mne, mne prvé dve pichli po mesiaci, teraz tretiu bol väčší odstup, ale keď som sa zamyslela, normálne som zneistela, či po dvoch alebo troch mesiacoch. Myslím, že sa volá Reseligo

mirkakamilka
17. feb 2018

@ragulca .Tí malí chlpáči su rozkošní, držím palce a želám úspech na výstave.🐶 My máme čiernu nemeckú ovčiačku, takú svojhlavú povahu , ale inak rodinný maznák.🙂 No mne sa menzes vrátil po 5 mesiacoch a radšej by som ho nemala . Prsia mám naliate ako pri kojení a začala som ožarka tak ma bolí všetko. Niekde som si to asi musela " vyžrať" ked chemu a operácia som prešla relatívne v pohode Na hormóny som negatívna ( bohužiaľ) tak hormonálnu liečbu nemám. zato každý tretí týždeň ešte do augusta herceptín , biologickú liečbu. No ale ženy vydržia strašne veľa. Tak vydržím🙂 Dievčatá blíži sa jar , strašne sa tešíííím , už ťahám narcisy zo zeme očami😀Kočky všetko dobré. Veľa pozitívnej energie a dobrej nálady .

anniera
3. mar 2018

Ahojte dievčence! Ako sa máte? Nikto nič nepíše, tak snáď ste všetky OK a vychutnávate si tieto posledné krásne zimné dni. Pozdravujem vás!

mirkakamilka
5. mar 2018

@anniera
Ahoj annierka , ja stále na ožarkách , som z toho dosť unavená , takže veľmi sem teraz nechodím , ale inak sa dá . VeĎ kto už dnes nie je unavený 🙂 Tak isto dúfam , že ste všetky OK . Želám krásne dni 🙂

svetlanat
7. mar 2018

Ahojte. Skusa /skusal niekto megaaskorbicku liecbu vitaminom C?

anniera
8. mar 2018

@svetlanat Ahoj. Ja nie a ani nebudem skúšať.

svetlanat
8. mar 2018

Mna zaujima kto to aplikuje a nie kto nie ;)
Ako vam to pomaha ...popripade ake ine doplnky uzivate...

anniera
8. mar 2018

@svetlanat Veľmi sa ospravedlňujem že som si dovolila odpovedať na otázku. Na každú otázku sa dá odpovedať "áno" a dá sa odpovedať aj "nie". Nepochopila som zámer otázky, nabudúce to treba inak sformulovať.

svetlanat
8. mar 2018

@anniera ved ja sa nehnevam...preco by som aj... mas pravo odpovedat+ dala som tam smailik. Tak nemusis to brat hned osobne ;)
len som chcela predist dalsim podobnym odpovediam ze "ja nie"