icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
1. nov 2019

@mata9522 to je čo to počujem prvykrat

jankastraza
1. nov 2019

@mata9522 dakujem Matka, mne povedala dr ,ze mne budu davat infuzne skoro hodinku herceptin s tou perjetou,metastazy nemam... len tu v Uk davaju perjetu aj pacientkam,kt maju chytenu aj lymfaticku uzlinu ako ja.. lebo 1znama mi vravela,ze perjetu davaju na Slovensku len pacientkam,ktore maju metastazy,ale tu v Uk automaticky aj tym,co nemaju metastazy,ale lymf.uzliny.. a mne daju po chemo Zoladex na vyvolanie prechodu,som z toho hotova

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
1. nov 2019

@mata9522 mas pravdu moja pekna, to vsetko zvladneme,zvladli ini,zvladneme aj my a sme este fit,takze to pomaha... ❤

hracka123
Autor odpoveď zmazal
nori21
2. nov 2019

@hracka123 Mám sa dobre,budem variť a už pečiem jablkový koláč.Zatiaľ je mi dobre po tej chemo.

zuzap33
2. nov 2019

@nori21 ja idem robiť kysnute buchty

hracka123
2. nov 2019

@zuzap33 mňam môžem prist

hracka123
2. nov 2019

@helga9 helga ako sa máš?

helga9
2. nov 2019

@hracka123 ahoj ja som Ok. Dnes klasická sobota trochu upratovania prania. Na obed bude polievka z hokaido a pečene pstruhy. Ty ako?

jankastraza
2. nov 2019

Caute baby,my ideme s detmi do haly na trampoliny a potom varim gulas,mame tu nieco ako vichricu fuj

helga9
2. nov 2019

@jankastraza u nás tiež riadne fúka a hlásia prsat cely tyzden

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
2. nov 2019

@hracka123 prijebane pohľady verím. Srat na nich. Uz ti vlasky nárastu bude dobre. A ty potom na nich tak prijebano pozeraj ze vy tupci

zuzap33
2. nov 2019

@hracka123 ja som včera stretla mužovu tetu u svokry a ona hneď na mňa, či mi je už tak zima, že nosím dnu čiapku. A ja som mala šatku. A ja že sa liečim na onkológii a taký pohľad vražedny na ňu. Muž sa rehtal potom že čakal kedy tú šatku dám dole. No veľa mi k tomu nechýbalo.

hracka123
2. nov 2019

@zuzap33 veď normálne má to odrádza chodiť medzi ľudí som taká že mi to vadí keď ma ocumuju

zuzap33
2. nov 2019

@hracka123 pokial nemaju hlupe reci, tak pohlady vsetkych mam na haku. Ja z roboty chodim do mesta, lebo tam prestupujem a nikoho si nevsimam

hracka123
2. nov 2019

@zuzap33 ty nenosis parochňu?

zuzap33
2. nov 2019

@hracka123 nie, mám len šatky

janaooo
2. nov 2019

Ahojte, ja dnes tiez klasicka sobota, upratala som, navarila - hokaido polievku a madarsky gulas z diviny, a ideme teraz k svokrovcom pre deti a na cintoriny.
@hracka123 ludi treba ignorovat, nezaoberat sa tym, co si kto mysli.

hracka123
2. nov 2019

No dievčatá to budú dlhé večere keď je tak chytro tma

hracka123
2. nov 2019

@jankastraza ahoj ako bolo na trampolínach?

jankastraza
2. nov 2019

@hracka123 super bolo sa decka vyskakali
To s tymi ludmi fakt otras,ja pre toto nosim parochnu a niekedy parochnu so siltovkou,vyzeram ako ostatni tym padom ,ta paruka je taka realna,ze nikto netusi ze nemam svoje..

nori21
2. nov 2019

@jankastraza aj ja mám takú parochňu aké vlasy som mala iba o odtieň svetlejšiu a minule sa ma pýtali či slm zafarbila vlasy a ja áno veď bolo načase.

jankastraza
2. nov 2019

@nori21 super 👌😍to je perfektne

janaooo
3. nov 2019

Trošku inšpirácie - videjko ako neriešiť ľudí, čo o vás myslia https://www.instagram.com/tv/B4ZGt_FHvBj/?igshi...

helga9
3. nov 2019

@jankastraza ahoj kupila som avokadovu majonézu co si spominala a dobrá je chuti mi

sabova3
3. nov 2019

Ahojte dievčatá.No ja neviem, čo robiť.Na FB mi poslal žiadosť doktor,ten, ktorý má dobabral aj s doktorkou.Akoze naozaj to nechápem.Nepotvrdila som,nech mi dajú pokoj.