Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 dakujem Matka, mne povedala dr ,ze mne budu davat infuzne skoro hodinku herceptin s tou perjetou,metastazy nemam... len tu v Uk davaju perjetu aj pacientkam,kt maju chytenu aj lymfaticku uzlinu ako ja.. lebo 1znama mi vravela,ze perjetu davaju na Slovensku len pacientkam,ktore maju metastazy,ale tu v Uk automaticky aj tym,co nemaju metastazy,ale lymf.uzliny.. a mne daju po chemo Zoladex na vyvolanie prechodu,som z toho hotova
@mata9522 mas pravdu moja pekna, to vsetko zvladneme,zvladli ini,zvladneme aj my a sme este fit,takze to pomaha... ❤
Caute baby,my ideme s detmi do haly na trampoliny a potom varim gulas,mame tu nieco ako vichricu fuj
@jankastraza u nás tiež riadne fúka a hlásia prsat cely tyzden
No dievčatá to budú dlhé večere keď je tak chytro tma
@jankastraza ahoj ako bolo na trampolínach?
@hracka123 super bolo sa decka vyskakali
To s tymi ludmi fakt otras,ja pre toto nosim parochnu a niekedy parochnu so siltovkou,vyzeram ako ostatni tym padom ,ta paruka je taka realna,ze nikto netusi ze nemam svoje..
@jankastraza aj ja mám takú parochňu aké vlasy som mala iba o odtieň svetlejšiu a minule sa ma pýtali či slm zafarbila vlasy a ja áno veď bolo načase.
@nori21 super 👌😍to je perfektne
Trošku inšpirácie - videjko ako neriešiť ľudí, čo o vás myslia https://www.instagram.com/tv/B4ZGt_FHvBj/?igshi...
@jankastraza ahoj kupila som avokadovu majonézu co si spominala a dobrá je chuti mi
Ahojte dievčatá.No ja neviem, čo robiť.Na FB mi poslal žiadosť doktor,ten, ktorý má dobabral aj s doktorkou.Akoze naozaj to nechápem.Nepotvrdila som,nech mi dajú pokoj.