Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá také chute robíte že musela som si kus klobásky musela dať.Ja mám takú chuť na vianočný šalát musím v piatok sviatok spraviť.
@hracka123 ja som robila vianocny salat,taku chut som nanho mala ,veru urob 😝
Ahojte dievčatá, ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slová, ste ma ukludnili 🙂
Vy ste take ŠIKULKY, všetko zvládate...
Uvidím, aký kokteil mi na miešajú, dúfam, že to dám tak dobre ako vy 🙂 podstatne je, aby sme to všetko stopli, to samozrejme prajem aj vám všetkým 🙂
Ja tiež plánujem počas liečby pracovať, teda máme rodinnú firmu, od operácie robím už len papiere účtovnícke a chystám veci na PC, fyzicky som ani nemohla kvôli tej ruke a muž mi už ani nedovolí vláčiť ťažké veci...
Ale je to teda oveľa lepšie, však je od opky už skoro mesiac, aj spať už môžem na ktorej strane chcem 🙂 akurát, že mi pod pazuchou ostala taka hrca, neviem, či je to ešte ta tekutina, idem v pondelok prvýkrát v živote na ct, to by tam mali asi vidieť, čo je to, či nie?
hihi, ja tiez uctovnictvo :D ale som doma na ID, chodim len teraz na dohodu, na zaskok za kolegynu, co bola na operacii. Ked jej skonci PN, tak uz nebudem chodit.
inac som dnes trosku viac unavena ako vcera, obcas citim v chrbtici, ze sa tam s kostnou drenou nieco deje... ale da sa.
Bola som na 4.chemo docetaxel zatiaĺ som v pohode ni uvidím cez noc,len polievku som jedla ake zdá sa mi,že žalúdok nie je tak preťažený ako pri fec.
@nori21 ahoj jaj Ty si mala 3 fec a teraz budes mat Docetaxel 4x? Ano Docetaxel je v pohode na zaludok ale budu ta kosti boliet 😭
@jankastraza budem mať 3x doc,čaká sa aj na herceptín poisťovňa mi este neschválila a doktorka dala žiadosť ešte v oktobri.
@nori21 ano ano,tak som myslela,ze este 3ta cakaju,jednu uz mas za sebou,aj ja mam 4 dokopy,to je strasne s tou poistovnou na Svk 😱
@hracka123 ahooj mate sviatok? Super tak oddychuj,ja som bola v dazdi na bicykli v meste povybavovat co treba a nakup,ale Len poprchalo,takze fajn som sa prevetrala,obalujem teraz ryby urobim nezdrave vyprazene so zemiak.kasou deti lubia,vecer sme boli na pizzu,poobede pojdeme s detmi zas do mesta aspon na kolacik nech sa prejdeme
No mne vcera onkologicka oznamila ze budem mat este skoro rok potom Herceptin v infuziach kazde 3 tyzdne s Perjetou tak som smutna ale ked to pomoze tak co uz
Ja mam veget, muz v robote, deti u svokrovcov na prazdninach
@mata9522 Matka ty mas tiez Herceptin mne budu davat ako infuziu spolu s Perjetou skoro rok,Ty si spominala ze ty ho beries formou injekcie? Kazde 3tt? Mne naplanovala dr 14 kazde 3tt vsak to skoro rok ale nevadi ked to ma pomoct
Ahojte žienky, chcem sa prosím popýtať... Mamina je od júla tiež onkopacientkou, momentálne po 4. chemo, liečia ju v BB. Nádor na prsníku zmenšený na 3 cm, ale sú metastázy na pľúcach... Od zaciatku zle nastavená, neverí vo vyliečenie, zle znáša aj obdobie medzi chemami... Žily má donicene, naposledy jej všetko tieklo vedľa pod kožu, pani doktorka sa snažila dostať tekutinu von z pod kože, aj tak mala opuchnutu ruku, môže to mať aj nejaké následky? Odumretie ruky alebo podobné? Budúci týždeň jej zavedú v nemocnici ten port ku krku... Ďakujem! Máte môj obdiv! Prajem veľa síl!
@pokoraczka ahoj, nemas to lahke a mamina uz vobec nie. Ale to podtecenie by nemalo mat nasledky. Podobne sa volakedy stalo aj mne, hoci nevytieklo vsetko, lebo vzdy mi prizvukovali, aby som si sledovala tecenie infuzie, kvoli slabym zilam. Chce to cas, heparoid, vykladat ruku vyssie a malo by sa polepsit.
Prave odchadzame po cintorinoch, ale ked sa vratime, a budes chciet, vecer napisem viac.
Zeny drzte sa, aj ked je to velmi tazke!
Dievčatá ostala som trochu zaskočená...v pondelok mala mamina chemo, a stav taký, že sme ani nevedeli že na nej bola a zrazu v stredu vecer jej začalo byť zle tak ako jej býva hned prvý deň a trvá jej to doteraz..je to možné, že je to také opozdené? a to som si už myslela, že to bude ok,veď práve jej to už tieto dni zvykne končiť...

@helga9, ale chutilo nám 😆 Aj keď tak dr. Bukovsky by sa chytal za hlavu