Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 ja tento tyzden este do roboty chodim dopoludnia, tak mi preletia rychlo dni. Teraz spratavam, co som vcera poprala a varim medzitym ryzovy nakyp, povysavam a potom uz len oddych 🙂
u nas tiez uz dnes nastastie neprsi a konecne slniecko svieti
@jankastraza ak teda nemas komu poslat tu knihu, ja si precitam.
@janaooo super, tak napis mi prosim ta do spravy adresu,poslem ti ju v sobotu,to uz budem fit po chemo,zbehnem na postu,pride ti tak do max 6 dni, je super ta knizka 😍
Baby tá fixa tak farby som zvedavá či to na mne vydrží veď sa my to umyje
@zuzap33 mas tam este niečo? Lebo toto znamená ze tam teda je nejaký útvar len hypersignalny moze aj akože zápalove ložisko. No na druhej strane je dôležité co mas napísane v prvom vysetreni lebo to mohol pridružiť k tomu ze ak tam boli v popise mts tak tento popis moze znamenať ku nim zmenšenie.
Ahojte dievčatá, som sa neozvala, absolvovala som kolotoč vyšetrení pred prvou chemo... našťastie je všetko ok, ct aj sono, vyzerá to byť čisté...
Tak zajtra to bude "tenkrát poprvé"... dúfam, že mi nebude zle...
A ako bonus mám doma chorú dcéru a vyzerá, že aj na muža to lezie ☹
No tak som vyfasovala 3x fec a 3x docetaxel, že každé 2 týždne... Predtým hovorila inak, ale že nado mnou rozmýšľala. Tak teraz neviem, či je to dobre, alebo zle 🤔 ešte nejaké injekcie som dostala, čo si mám pichnúť doma... Inak viac ani neviem, len že mám jesť ako normálne, pokiaľ to pôjde a v prípade teploty hneď volať. Vlastne ani neviem, ako si tie injekcie pichnúť. To sú tie, co bolia kosti z toho, asi však?
No nejako to dam 💪
Taaaak mamina bude mať 18.11 poslednú chemo...ja sa do tej Bystrici tentokrát aj teším aj neteším zároveň...sama som zvedavá, aký bude další postup...viem, že budú aj ožiare,ale úplne mi vypadlo,že kolko a nejaké ešte injekcie...začal jej teraz pomedzi chemo trochu skakat tlak...raz vysoký, zas nízky,ale možno je to len tým strašným počasím vonku...
Ahojte.Ja dnes celé doobeda strávila u lekárov,robím sú predoperačné.Na internom mi spravil EKG,a keď ho porovnal s EKG predtým,tak povedal len, že sú tam nejaké zmeny.Tak mi došlo, že smerom k horšiemu.Ale není sa čo čudovať,chemo Oziare operácie,to všetko dá srdcu zabrať.Ved ja rada,že ešte žijem .
Jaaj zienky ja dnes konecne vysledky histologie. Uzliny negativne aj zvysok co vybrali negativny. Tak sa tesim. Ja som blazon tyzden po opke som si vyslapala Solisko. Na dalsi vikend Dumbier. Mama iba kruti hlavou ci som normalna. Tak som jej povedala ze nebudem doma sediet a cakat kedy umrem. 😂. A dnes mi tu priatel hovori ze ci mozem otehotniet ked nemam menzes ze ci si ma stale davat pozor. Ze mam sa na konovi opytat. 😂

@hracka123 áno ber je to dobre aj na únavu