Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Joj dievčatá zas nám prsi zas len telka a gauc
Ahojte dievcata aj nam tu vcera lialo otrasne cely den a ja som bola po chemo total k.o.2 dni,uz dnes fajn,dnes dam do rury zemiaky,ryby a kuraciu polievku no predpokladam ze az tak mimo nie som aby som aj tu polievku dala do rury 😂
@jankastraza ja som dnes ko, včera som po chemo ešte kysnuté piekla dva plechy a dnes posteľ
@zuzap33 to si dobra,ked v den chemo este vypekas, mna totalne odrovna vzdy chemo,den predtym uz do mna pchaju steroidy,tak ked som tam 4hodiny do mna nalievaju,tak amen tma fuj
@jankastraza aj ja beriem deň predtým steroidy a ešte o 12,24 a 36 hod po. Mňa skôr zloží ta Neulasta na krvinky, čo som si včera pichla
@sabova3 Jani konecne uz to budes mat za sebou,budeme na teba mysliet,tentokrat uz bude vsetko v poriadku ❤️urcite uz si daju poriadne zalezat
@zuzap33 no tu hnusobu aj mne muz picha od 2do8 dna na biele krvinky,ja som dnes zatial na Ibuprofene a zatial sa da az o 16h som si dala prvy kvoli vecernej injekcii, zajtra ma cakaju 2 rodicka poobede tak hadam to od rana rozhybem 😅
@hracka123 hned by som si s Tebou posedela pri hokeji a pri nejakom dobrom kolaciku mnaam teraz mi idu na chut likerove spice to mozem snivat 😂
Pozdravujem všetky bojujúce. Prosím neviete o nejakom meste kde okrem Bratislavy ovládajú starostlivosť o picc? Nikde sa mi to nedarí zistiť. Ďakujem
Ahojte.vsetkym ďakujem za povzbudenie.Zvladla som to.Akurat teraz to bude ťažšie.ide zo mňa päť hadíc.Ono sa postupne budú vyberať,takže taký týždeň to bude nič moc.hlavne aby všetko fungovalo.bolesti ani nie sú,len nemôžem sa nijak pohnúť,len ležať na chrbte.zajtra detto.ukazu mi nejaké cviky, namiesto chodenia.no nedá sa s tými hadicami.majte sa.caute
Ja som sa bola dnes pokreslit a od 22. Ma cakaju oziare. Dokopy 25
@janaooo ahoj mne tečie pól hodina premedikacia a zhruba hodinu paklitaxel. Na čiapke by som mala byt hodinu po steceni chema ale bývam len pól hodinu. Hlava ma neboli z toho. Zo začiatku je to neprijemne kým si pokožka zvykne to tak 10 minút. Vezmi si celenku latkovu tu treba na usi a ja si dávam veľké kozmetické tampóny tie vatové odlicovacie na čelo lebo dosť to tlači. A vezmi si čaj do termosky bude ta drglovať od zimy. Kedy ideš na chemo?
Dobre ráno baby ako sa máte a ja dnes na druhý. oziar

No pocase tento vikend uprsane, typicky jesenne, ale nevadi. Doobeda som oprala, navararila a idem sa teraz pustit s detmi do generalneho poriadku v detskych izbach.
Varila som rodine slepaciu polievku, ryzu a kuracie prsia zapecene s broskynou a syrom. Sebe len pecenu zeleninu- hokaido, ruž.kel, cviklu s kapustovym salatom. Na poobedie marhulovu bublaninu.