icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

alica_tn
13. nov 2019

@hracka123 prosím ťa, to aký krém používaš pri ožaroch? A kde chodíš?
( ja chodím do Ba, NOÚ a tam nám zakázali krémy, iba púdrovať môžeme....)

helga9
13. nov 2019

@alica_tn no toto je to vsade inak povedia

hracka123
13. nov 2019

@alica_tn ahoj 2hod pred oziarom natrieť radiocare krémom aj 2hod po oziare natrieť krémom a potom si pudrujem chodím do NR

hracka123
13. nov 2019

@alica_tn a kolky máš oziar?máš aj pokožku červenú?

alica_tn
13. nov 2019

@hracka123 no som fakt prekvapená, že tam niečo také odporúčajú... iný kraj, iný mrav 😂
Mám za sebou 7 ožarov, pokožka je zatiaľ bez zmeny.

alica_tn
13. nov 2019

@helga9 zvláštne, však? Nechápem, ako môžu mať rôzne pracoviská rôzne postupy a odporúčania...🤔

helga9
13. nov 2019

@alica_tn vcul som sa pytala paj333 ona chodila do Ba na oziare. Panthenolom po opaľovaní sa mala natierat. Akurat čakám na odpoved ci mala spalenu kožu. Nielen pracoviska ale doktori. Kamoska mala doteraz liečbu úplne jak ja tie 4 červene chema a teraz bude mat 12 paklitaxel co ja mam teraz a premedikaciu ze inú tak som zvedava co jej naordinuje. Tak isto aj EKG ja mam pred každou jednou chemo aj krv každý tyzden inde to tak neni.

hracka123
13. nov 2019

@helga9 no tá havária riadna čo videla si v spravach

helga9
13. nov 2019

@hracka123 strasne 12 mŕtvych aj deti

jankastraza
13. nov 2019

@helga9 dievcata tu v Anglicku vacsina zienok odporuca toto mlieko,skusim ho sem dat,neviem kolko stoji,zatial som nepozerala,je to ale drahsia kvalitna rada, ja si ho idem kupit..chvalia si ho

helga9
13. nov 2019

@jankastraza ja používam teraz od yves rocher telové mlieko s ovsem je to na suchu pokožku. Pri paklitaxel teraz nemám suchu pokožku. Pri červenej to bola hruza strasne som mala suchu az biela som bola takú som mala jak Sahara.

janaooo
13. nov 2019

@hracka123 havária strašná 😢 som ešte v nemocnici, celé popoludnie hukali sanitky, z okna vidím rovno na urgent. A len som trpla, čo to je za autobus, lebo žijem tiež tým smerom, a dúfala, že tam nemám nikoho blízkeho. Našťastie nie. Uprimnu sústrasť pozostalým 😢

jankastraza
13. nov 2019

@helga9 aj ja to mam,kupila som si Bio oil,od dnes natieram s tym, tento Aveeno pocas radioterapie radia ...

jankastraza
13. nov 2019

@janaooo strasne nieco 😢

hracka123
13. nov 2019

@janaooo hej bola som akurát tam na oziar aj vtedy chodili a hukali no strašné.no zajtra tá už pustia ci

janaooo
13. nov 2019

@hracka123 hej zajtra už idem het konečne, lebo už ma tu mrle žerú.

helga9
13. nov 2019

@janaooo ak ta pustia do obeda zastav sa dole na cheme budem tam asi do 12- stej

janaooo
14. nov 2019

@helga9 no uvidím ako budem vybavená, lebo aj muž musí byť 11.30 vo Vrabloch na rehabilitácii, tak neviem ako budem stíhať.

helga9
14. nov 2019

@janaooo ok ja čakám u dr po výsledky a potom idem dolu

jankastraza
14. nov 2019

@helga9 skoda,ze som tak daleko, rada by som s vami zbehla na kaficko,uz nech mame po liecbe a prides 😉

helga9
14. nov 2019

@jankastraza veru aj ja strašne rada no však ja dojdem len musíme sa vystrabit

jankastraza
14. nov 2019

@helga9 uz aby to bolo,esteze ten cas tak leti

hracka123
14. nov 2019

@helga9 ahoj citrusové ovocie môžme takú chuť mám na mandarinky

hracka123
14. nov 2019

@mata9522 ahoj ako sa máš si sa davno neozvala čo nové?

helga9
14. nov 2019

@hracka123 ja myslím ty už môžeš všetko. Čo sa týka citrusov tak ze vraj grapefruit by sa nemal neviem či som to čítala alebo to niekto vravel

janaooo
14. nov 2019

@helga9 nestihla som :( strasne dlho trvalo, kym mi dali prepustaciu spravu a museli sme potom fujazdit na tu rehabilitaciu, aby mu neprepadol termin.

Grepfruit mne hovoril doktor, ze pocas chemoterapie by sa nemal, ale ine citrusove ovocie v pohode. Ja jem mandarinky na kila :D len teraz nemozem, lebo este mam po chemo afty v ustach :(

helga9
14. nov 2019

@janaooo nevadí proste to nevyšlo. Zajtra mas chemo ideš na čapicu?

janaooo
14. nov 2019

@helga9 o tyzden v piatok mam chemo. Capicu furt neviem sa rozhodnut, ci to zvladnem tak dlho. Zajtra skusim este zavolat sestrickam na chemo.

helga9
14. nov 2019

@janaooo chod fakt chod počúvaj mna ja nato chodím mam skúsenosť nie sestričky teória je nic. Ja sa stretávam so ženami co tam chodia vidím účinok.Na prvej červenej som bola 5 hodín a dala som to dáš to aj ty. Nerozmyslaj nad tým proste chod. Ver. tomu ze to zaberie. Ľahšie ti bude s vlasmi.

janaooo
14. nov 2019

@helga9 jaaj helga 😀 ty si zlata... bojim sa tej bolesti hlavy. Minule ma dost bolela aj bez ciapky. Sak zavolam tam zajtra, ci vobec ju na ten moj termin maju volnu