Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Včera som bola na kontrolu krvi všetko je v poriadku o týždeň ma čaká chemo č.5 a dostala som aj herceptín pichli mi aj Reseligo kvôli menštr.Doktorka vravela,že zoladex je lepší ale sa dopláca 20 eur.
Ahojte baby no dnes piaty oziar za sebou pudrujem púder je všade ale čo už musíme vydrzat
Baby poradte,vacsina z vas viete ze som v Anglicku a tu je vsetko trochu ine ako na Svk..
Som poriadne nachladnuta,teplotu mam 37.2 ,boli ma cely clovek ako proste pri prechladnuti takom poriadnom,ved su vsetci chori vsade...chcem si dat Ibalgin nech trosku bolesti kosti polavia,este prevladaju tie z injekcii Zarzio...tu v UK odporucaju nedat si Paralen a okamzite na pohotovost ked je teplota 37.5 a ze ked sa necitite dobre.... problem je v tom ze jasne ze sa necitim tip top co mi radite?mam ist radsej na pohotovost? Viem ze si ma tam potom nechaju na 5dni
Prosim piste rychlo..co by ste robili vy?
@jankastraza myslím, že zvládneš. Troška odpočívaj, skt by sa dalo pospi si...( pri deťoch teda neviem). Veeeela tekutín, nohy v teple. Ja by som ešte počkala a niečo na úľavu dals, snáď aj ten ibalgin
@janaooo ahooj mne dali specialny natahovaci vodovzdorny rukav,ale ano daj si tu priesvitnu foliu ta je super ♥️
@katenka2 dakujem Vam,presne tak to citim ,moc som vam vdacna ,oni hned strasia sepsiou aj ked viem ze netreba podcenovat
@helga9 mnam pridi mi navarit draha
@mata9522 Matka ajja mam busenie srdca nebude to ten Herceptin? Ja myslim ze hej ja dr 😅tesim sa ze vlasky raatuuuuu
Mavam zápal tej ruky, kde vzali uzliny. Vtedy horúčky 40-ky a zimnica mi ide zuby vyrazit. Ale už to poznám, treba 2 dni vydržať a hodne sa zlepší. Ak by som šla na pohotovosť, skončím najmenej týždeň na infekčnom. Ale mam vždy pri sebe antibioticku masť a studené obklady.... Telo si dokáže poradiť, myslím, že aj bez liekov by som to dala, len by to dlhšie trvalo.
@katenka2 to je strasne je mi to velmi luto,zdielam znova vas nazor
@jankastraza O Janka, netreba lutovat. Da sa to prezit, som NAOZAJ vdacna, ze zijem dalej a bez toho nadneseneho vyznamu hovorim, ze si zivot inak vazim. Mozno je to aj rokmi, mozno, ze som parkrat prezila vlastnu smrt 😂 a to nielen ako onkologicky pacient, ale zivot je dar, fakt. A tie zname - ze nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt horsie a ze po kazdej burke nakoniec vyjde slnko, maju pravdu. Jednoducho to nevzdat, aj ked v niektorych chvilach ma clovek pocit, ze je to uz zbytocne a ze nevladze.... 🙂
@hracka123 ahoj, ide to. Cely tyzden, teda okrem pondelka som bola v praci. Neulasta po chemo ma hodila riadne. Pat dni ma boleli kosti.Nejak este stale nemozem psychicky prehryzt vysledky mri teda mts na peceni. Dnes upratujem, chlapi isli rezat stromy na chalupu. Este som sa vcera fajne povadila s muzom, tak mi doma samej lepsie. A v pondelok kontrola na onko.
@jankastraza Janulka folia je naprd zateka to, musime to olepovat, alebo gumicky davat ☹ a hlavne sama si to tam neviem tu foliu omotat na ruku. muz mava 24h sluzby. Co sa tie dni nebudem sprchovat 😅 Napr. vcera nebol doma, deti uz vecer spali, skoro ma svihlo z toho.
Musim ist v pondelok za kamaratkou do lekarne, ci tiez nevie aj tu o nejakom vodeodolnom rukave.
Drzim palce, nech ta teplota ustupi. Sama veru neviem, co by som robila.
Inac tiez idem upratat. Zatial som od rana len navarila a 3 pracky oprala. Varila som na 2-3 dni "kotlikovy"gulas, nech zajtra nemusim zas cele doobeda pri hrncoch stat.
@zuzap33 Zuzka neboj, chemo zaberie, dalsie vysledky uz budu lepsie. Ty si bola v piatok na chemo a od dalsieho utorku si uz pracovala? Ja pojdem teraz piatok a rozmyslam, ze kedy budem schopna ist do prace, lebo este stale chodim na zaskok 4-5 hodin denne. Minule som dostala chemo v pondelok a isla som do prace az dalsi pondelok, tam bol vtedy piatok sviatok. No sak uvidim ako sa budem citit a co so mnou porobi ten novy koktail.
@janaooo ano tak si plánujem, v piatok chodím na chemo, aby som si to zla odbila v sobotu až pondelok, no a v utorok do roboty. Zatiaľ to zvládam normálne. V noci päť dni beriem emegar, aby mi nebolo zle a ráno nalačno nolpazu, tak žalúdok v poho. A od bolesti kosti ráno panadol a idem.
@jankastraza No, ked je to len pol dna... to sa da 🙂. Ozaj je to v tom Anglicku uplne ine, nez tu 😉
@jankastraza tak si teraz davat V RAMCI MOZNOSTI bacha na virusy a chorych ludi 🙂
@jankastraza no moja tak už je lepšie?budeš už lepšie spat

@jankastraza Jani ten picc si aj obalujes foliou pri sprchovani?