icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

nori21
16. nov 2019

@jankastraza skoré uzdravenie

helga9
16. nov 2019

@jankastraza uff moja nech to rýchlo prejde

sabova3
16. nov 2019

@jankastraza Jani skoré uzdravenie.

zuzap33
17. nov 2019

@jankastraza ahoj, dúfam že dnes už je ti lepšie.

hracka123
17. nov 2019

@sabova3 ahoj už si doma s nemocnici a ako dobre?

katenka2
17. nov 2019

@jankastraza Janka, ako???

jankastraza
17. nov 2019

Ahojte dievcata dakujem Vam,ano uz super,citim sa omnoho lepsie uz vcera v nemocnici mi bolo lepsie, infuzie pomohli rychlo,dr ma pochvalil ze ako sa drzim po 5 chemo,krv vraj mam fantasticku povedal,je to Len prechladnutie tak ta vysoka teplota ich nastrasila,mam antibiotika na 3dni a musim 3 dni taktiez brat kaz 6h Paracetamol,a ze oddychovat 😂😂no zajtra skola a este stihnut ambasadu v Londyne s dcerkou takze oddych bude taky 🥵ale poviem vam boli sme velmi ohureni ako sa o nas o vaetkych 4v nemocnici starali,o deti davali im jesta stale sa I'm niekto chodil venovat,vsetko boli cudzinci Len dr anglani,cele zdravotnictvo v UK funguje vdaka cudzincom ako vsetko

jankastraza
17. nov 2019

@sabova3 Janka dakujem a ty sa ako citis? ♥️

jankastraza
17. nov 2019

@katenka2 dobre ze som isla ,veru clovek musi svoje telo pocuvat, sa odrazu zacala teplota rapidne dvihat som normalne videla rozmazane to bolo strasne a nove

katenka2
17. nov 2019

@jankastraza tak v tom prípade bolo naozaj rozumné ísť, lebo ked človek ešte aj tu chemo berie, telo je oslabené až až. A teraz sa Janka ako cítite?

katenka2
17. nov 2019

@jankastraza jaaaj, už som prečítala, prepáčte. Najprv píšem, potom čítam 🤦

sabova3
17. nov 2019

Ahojte .Tak ja som stále v nemocnici.Uz siedmy deň len ležím v posteli.Nemozem ešte chodiť,aby ten močový mechúr sa udržal tam kde je.Este mám v sebe tri hadice.V piatok mi trebalo na veľkú,tak mi sestričky pomohli na záchod.Bola som úplne hotová,nohy ledva ma niesli.Az teraz vidím,čo to spraví s človekom také dlhé ležanie.Zajtra ale by som už mala chodiť.A ako ti celé dopadlo sa uvidí až po vybratí poslednej hadičky.Ono to bola dosť ťažká operácia, rekonštrukcia celého močového mechúra.Ale stále si hovorím,ja vydržím.Ked som už toľko vydržala tak musím aj to.pa

jankastraza
17. nov 2019

@katenka2 ❤️🌞🌞🌞

jankastraza
17. nov 2019

@sabova3 Janka,boze veru to musela byt naozaj velmi komplikovana operacia,ta obdivujem ako to statocne znasas,od zajtra ked uz zacnes behat zacne byt urcite lepsie citelne ,telo sa bude pokracovat rychlejsie regenerovat,ty sa zacnes lepsie citit,je strasne cim si si chuderka presla

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
17. nov 2019

@hracka123 upratujem cely vikend. A chystala som sa na nákup. No daleko som nezašla

17zuzka6
17. nov 2019

@sabova3 veľmi veľmi veľmi držím palce,nech to prejde a nech to bude všetko v poriadku ❤️❤️❤️

17zuzka6
17. nov 2019

@hracka123 ja som mamine dnes napiekla koláč a odniesla a aj ona napiekla nám a dnes sme sa natlačili,lebo zajtra posledná chemo,tak zas za pár dní nič nepije😊aj sa teším na zajtra aj nie 😊😊

zuzap33
17. nov 2019

@helga9 co sa ti stalo?

lula94
18. nov 2019

@janaooo ako PiCc ? Všetko v poriadku? V prípade ktorý tu stále riešim nastali problémy hneď 3 deň. Objavila sa krv a pichanie. Je to normálne? Či niečo vážne?

helga9
18. nov 2019

@zuzap33 no cely den som sa chystala do obchodu na nákup len mi vôbec nedošlo ze je sviatok

janaooo
18. nov 2019

@lula94 ja asi dobre. Ja to už mám 6den. Trošku krvy tam mám aj ja ako sa to hojí, Bolí ma modrina, čo mi ostala po tom ako mi to robili. Nemôžem ju ani natrieť, lebo je prelepena. Akurát som u obvodaka, musí mi predpísať injekcie na riedenie krvi, tie budem brať počas celej terapie. Tak mu to ukážem, či to mám ísť dať prečistiť.
A vy ako? Išla s tým k dr? Ako často kázali chodiť na čistenie?
Najhoršie je pre mňa to sprchovanie. Ľavou rukou si to na pravej previazat 😁 kovbojka každodenná 😂

jankastraza
18. nov 2019

Dievcata dnes v Londyne juuj ale zima skusim poslat fotku

helga9
18. nov 2019

@jankastraza hneď by som tam bezala

helga9
18. nov 2019

@jankastraza hneď by som tam bezala

lula94
18. nov 2019

@janaooo dnes sa to išlo pozrieť. Vraj je to v poriadku. No v tomto prípade je komplikované to, že ruka boli ako šľak kvôli tomu, že prvé dve chemoterapie zatiekli. Tak aj zápal žíl. Tam kde chodí na chemo to nevedia pichať do piccu a je problém.vhlada sa ina alternatíva ale nič sa zatiaľ nenašli. Porazí ma.

lula94
18. nov 2019

Zatečene to má, ruka opuchnutá ale neriešia. Vraj normálne a má ruku zaťažovať s rozumom.

lula94
18. nov 2019

@janaooo kázali v trojtyzdnovych cykloch podľa chema. Dala by sa poslat foto v akom rozsahu to je zatečene?

jankastraza
18. nov 2019

@17zuzka6 ahoj tak maminka ma dnes poslednu chemo,to je vyborna sprava,dufam,ze je zvladne co najlepsie ako sa da ♥️

jankastraza
18. nov 2019

@janaooo a @lula94 ahojte dievcata ,nebojte to je normalne ked este tyzden boli po zavedeni picc,ja uz sa ale tesim ci mi to po poslednej chemo na Vianoce vyberu,lebo chyba mi kupanie takto je to o nicom stale tu ruku chranit