icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
21. nov 2019

@helga9 ahoj dnes príde Kalavska spustiť ten stroj

helga9
21. nov 2019

@hracka123 ahoj áno? Možno ju uvidím

matazmena
21. nov 2019

Ahojte spolubojovnícky, akosi som nestíhala, mali sme veľa roboty v práci, však aj stále máme, ale ja si už sedkam na onko, čakám na výsledky rannej krvi a potom druhá chemo. Po dvoch týždňoch, tak uvidíme ako to dam....
Ono je to asi každou trosku ťažšie, či nie? Lebo po prvej som kvázi fungovala normálne, síce žalúdok na vode pár dní, ale nič strašné.
Dnes to absolvujeme tuším viaceré, ak dobre čítam, tak držím palce, nech to mate rýchlo za sebou 🙂

matazmena
21. nov 2019

@sabova3 som rada, že si doma, prajem rýchle zotavenie a nech už všetko funguje ako ma 🙂

@anetkabagetka mňa operovali v Ružinove a na výsledky som čakala vyše dvoch týždňov...

helga9
21. nov 2019

@matazmena tiež držím palce čakám na dr. Ja idem na chemo c.15. Ťažko povedať ako ti bude každý znáša inak ale nastav si v hlave nič mi nebude.

jankastraza
21. nov 2019

ahojte dievcata,myslim na vas dneska,dalsiu budete mat za sebou! ❤

katenka2
21. nov 2019

@jankastraza Janka, ty si strasne dobrosrdecny clovek 🙂, taka spriaznena dusa 😍
Verim, ze sa z choroby coskoro dostanes /co samozrejme zelam aj vsetkym, vsetuckym chorym ludom!/ a ze sa viac nikdy nevrati. A zelam Ti aj zdrave deticky a lasku partnera, aby pri Tebe stal vzdy a to najma ked to najviac potrebujes. Viem, ze taketo vylevy sem asi velmi nepatria, ale nedalo mi.... Nepoznam Ta, no i tak Ta mam rada 😘 a budem na Teba myslievat

matazmena
21. nov 2019

@helga9 to je dobre, nič mi nebude, tak nebude, super prístup 👍
Už som bola u dok, tak zas čakám na podanie. Aj u vás to tak dlho trvá? Rátam, že tu budem ešte minimálne ďalšiu hodinu sedieť...

A zmenila mi FEC na AC-T, ja tomu vôbec nerozumiem, ale však ona vie, čo robí a ja jej verím 😉

Ďalšiu mam tiež o 2 týždne, som sa pýtala, ze prečo, tak ze nejaké nové výskumy ukázali, že je to tak lepšie, sú lepšie výsledky...

jankastraza
21. nov 2019

@katenka2 och pani Katka, ako velmi ste ma potesila 😍 nesmierne Vam z celeho srdiecka dakujem,citim sa v tomto dalekom svete opustena,tak aj ja v to dufam a verim, nemam tu rodinu,len moje deticky ,muz je velmi negativny clovek,takze moc podporu od neho nemam,kamaratky pracuju.. takze musim v sebe zbierat silu bojovat kazdy den..Tiez vam prajem a dievcatam,aby to zdravie sluzilo co najviac ako je mozne v tychto nasich diagnozach a to uprimne ..❤❤❤❤❤❤

helga9
21. nov 2019

@matazmena ja už mám po. No čakám vždy na krv skoro 2
hodiny a 2 hodiny som na chemo. Vymenila ti zložku červenú na adriamicin. Bude dobre ja tomu verím.

matazmena
21. nov 2019

@helga9 tak super, už len oddychovať 🙂 ja ešte stále čakám pred aplikarňou 🙄

helga9
21. nov 2019

@matazmena fíha tak to fakt dlho

jankastraza
21. nov 2019

Dievcata,ktora mate zaujem o tieto 2 ciapky? Su nove,Len ich nenosim,poslem vam 😍

anetkabagetka
21. nov 2019

@jankastraza Ahoj včera mi prišla sms výsledky už mám a idem tam v utorok tak uvidím ako dopadnem

zuzap33
21. nov 2019

@jankastraza keď sa nikto zatiaľ neozval mala by som záujem

janaooo
21. nov 2019

@jankastraza Janka mne vcera prisla knizka, moc, moc dakujem 😘

hracka123
21. nov 2019

@helga9 ahoj no keď som čakala na oziar tak kalavsku čakali tém primár tam bol stuha na prestrihnutie občerstvenie a všetci zamestnanci cakali

mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
21. nov 2019

@mata9522 a prečo tebe dávajú biologicku liečbu?

mata9522
21. nov 2019

@zuzap33 lebo som Her2pozitiv

helga9
21. nov 2019

@mata9522 ahoj ja som sa tiež dnes bavila s Dr ohľadom horm liečby tak tamoxifen mi dá po oziaroch. No dúfam ze nás tie injekcie obídu a ak by k tomu malo dôjsť ja hneď vaječníky von lebo premna by zoladex bol katastrofa. Ja nemám žiadny tuk a tým myslim fakt žiadny a to sú hrubé injekcie jak pre kona . Vcera som volala s doc. Bellom povedal ze on nechape kto vymyslel takéto zle injekcie co sa týka aplikácie ze si to nemám dat leboze sú s tým problémy.

zuzap33
21. nov 2019

@mata9522 ale mts si žiadne nemala?

nori21
21. nov 2019

Ja dnes po 5.chemo.Dnes som ale dlho čakala,ráno krv potom čakať na výsledky potom vyšetrenie kým ma napojili bolo už pol jedenástej a do pol tretej sedieť.Tak to fakt sila pre telo teraz som unavená hodina cesty domov ale už len jedno a aspoň s tým koniec.

helga9
21. nov 2019

@hracka123 ovácie musia mat to by mala byt samozrejmosť nie aby v telke boli ale tak co uz mi s tým nic nenarobíme. Koľkí si dnes mala 9?

hracka123
21. nov 2019

@helga9 zajtra mám 10 oziar tá cesta unavená ty máš ešte koľko chemo v ktorej dedine bývaš chodíme cez Tlmače kozarovce

helga9
21. nov 2019

@hracka123 odbuda ti to. Koža zatiaľ v poriadku? No to chodíš druhou stranou ja som smer veľký ďur ale stretko by som rada dala.

hracka123
21. nov 2019

@helga9 koza zatiaľ v poriadku pred oziarom kremujem a potom pudrujem

hracka123
21. nov 2019

@helga9 videla si na Markíze ukazovali

helga9
21. nov 2019

@hracka123 nevidela som ale pozriem si v archíve

alica_tn
21. nov 2019

Ahoj. Kočky, rozumiete niektorá biopsii? Zaujímalo by ma, akú liečbu mi nasadia po skončení ožarov. Ďakujem 🙂