Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte spolubojovnícky, akosi som nestíhala, mali sme veľa roboty v práci, však aj stále máme, ale ja si už sedkam na onko, čakám na výsledky rannej krvi a potom druhá chemo. Po dvoch týždňoch, tak uvidíme ako to dam....
Ono je to asi každou trosku ťažšie, či nie? Lebo po prvej som kvázi fungovala normálne, síce žalúdok na vode pár dní, ale nič strašné.
Dnes to absolvujeme tuším viaceré, ak dobre čítam, tak držím palce, nech to mate rýchlo za sebou 🙂
@sabova3 som rada, že si doma, prajem rýchle zotavenie a nech už všetko funguje ako ma 🙂
@anetkabagetka mňa operovali v Ružinove a na výsledky som čakala vyše dvoch týždňov...
ahojte dievcata,myslim na vas dneska,dalsiu budete mat za sebou! ❤
@jankastraza Janka, ty si strasne dobrosrdecny clovek 🙂, taka spriaznena dusa 😍
Verim, ze sa z choroby coskoro dostanes /co samozrejme zelam aj vsetkym, vsetuckym chorym ludom!/ a ze sa viac nikdy nevrati. A zelam Ti aj zdrave deticky a lasku partnera, aby pri Tebe stal vzdy a to najma ked to najviac potrebujes. Viem, ze taketo vylevy sem asi velmi nepatria, ale nedalo mi.... Nepoznam Ta, no i tak Ta mam rada 😘 a budem na Teba myslievat
@helga9 to je dobre, nič mi nebude, tak nebude, super prístup 👍
Už som bola u dok, tak zas čakám na podanie. Aj u vás to tak dlho trvá? Rátam, že tu budem ešte minimálne ďalšiu hodinu sedieť...
A zmenila mi FEC na AC-T, ja tomu vôbec nerozumiem, ale však ona vie, čo robí a ja jej verím 😉
Ďalšiu mam tiež o 2 týždne, som sa pýtala, ze prečo, tak ze nejaké nové výskumy ukázali, že je to tak lepšie, sú lepšie výsledky...
@katenka2 och pani Katka, ako velmi ste ma potesila 😍 nesmierne Vam z celeho srdiecka dakujem,citim sa v tomto dalekom svete opustena,tak aj ja v to dufam a verim, nemam tu rodinu,len moje deticky ,muz je velmi negativny clovek,takze moc podporu od neho nemam,kamaratky pracuju.. takze musim v sebe zbierat silu bojovat kazdy den..Tiez vam prajem a dievcatam,aby to zdravie sluzilo co najviac ako je mozne v tychto nasich diagnozach a to uprimne ..❤❤❤❤❤❤
@jankastraza Ahoj včera mi prišla sms výsledky už mám a idem tam v utorok tak uvidím ako dopadnem
@jankastraza keď sa nikto zatiaľ neozval mala by som záujem
@jankastraza Janka mne vcera prisla knizka, moc, moc dakujem 😘
@mata9522 ahoj ja som sa tiež dnes bavila s Dr ohľadom horm liečby tak tamoxifen mi dá po oziaroch. No dúfam ze nás tie injekcie obídu a ak by k tomu malo dôjsť ja hneď vaječníky von lebo premna by zoladex bol katastrofa. Ja nemám žiadny tuk a tým myslim fakt žiadny a to sú hrubé injekcie jak pre kona . Vcera som volala s doc. Bellom povedal ze on nechape kto vymyslel takéto zle injekcie co sa týka aplikácie ze si to nemám dat leboze sú s tým problémy.
Ja dnes po 5.chemo.Dnes som ale dlho čakala,ráno krv potom čakať na výsledky potom vyšetrenie kým ma napojili bolo už pol jedenástej a do pol tretej sedieť.Tak to fakt sila pre telo teraz som unavená hodina cesty domov ale už len jedno a aspoň s tým koniec.

@helga9 ahoj dnes príde Kalavska spustiť ten stroj