Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 boze tak velmi ti v dobrom zavidim, mna tato chemo vo stvrtok dala riadne dolu,bola som doslovne ako rezanec den a pol len postel
@jankastraza no toto ma mrzí pri každej jednej z Vás že Vás to odvali
Dakujem dievcata za povzbudzujuce slova🙏🙏😘😘
Chcem sa vas len spytat, ci ste po chemo vela zvracali?
@midori123 oni ti pri chemo hned do nich daju od nevolnosti, ja beriem potom este v noci emegar od nevolnosti a rano nolpazu po dobu styroch dni. Skor som pazrava. Dnes od rana a to som v piatok mala chemo zjedla na ranajky dva kolieska chleba so sunkou, paradajkou a paprikou, tak banan, na obed normalny vyvar a uz idem sa pchat ryzu s hraskom a bravcove kare s broskynovym kompotom. Cokoladove keksy ani uz radsej nespominam. Hej a rano som muzovi odjedla s prazenici na slanine. Uff. Popijam zeleny caj, vodu a obcas kofolu. Kdeze vracanie
Ani ja ani raz som nezvracala,ja mavam ale hnacky ale to je tipom chemo,to pri Docetaxeli byva zial a to az 10dni
Ja mavam hnacky na stvrty az siesty den a potom to samo prejde, tiez berem docetaxel v kombinacii
@zuzap33 ano? Vidis mna to drzi dlhsie 😭mne vzdy zacnu na 3 den po chemo a trvaju presne 7dni som zle napisala vyssie ze 10,to som prehnala,ale teda mna to vycerpava a beries aj Perjetu?
@midori123 zvracanie nebude,tak sa nastav,pár dní mi bolo zvláštne v žalúdku,tak na vode a pri tejto chemo docetaxel pár dní nemám chuť do jedla a potrápili aj hnačky.Možno že dva tri dni poležíš od únavy,ja pri piatej chemo ma to položilo na štyri dni.Dá sa to vydržať aj musíš bojovať.
@jankastraza perjetu este neberem. Davaju mi trojkombinaciu docetaxel, doxorubicin a cycklofosfamid
@jankastraza a k tomu prednison
@zuzap33 aha ok,mne to dali predtym,teraz beriem Docetaxel, Perjetu, Trastuzumab, Doxorubicin a cyclofisfamid som mala 3x a tieto 4x mi znizila dr na 75% aby ma tak netrapila,inak by som mala tiez Len 3x..asi aj kvoli nizkej hmotnosti som chuda ako cervik mam Len 55kg ale ja som vysoka,ufff uz nech to mame za sebou,kedy mas naplano.poslednu?
@nori21 ❤️
@jankastraza 20.12.,posledna siesta. ja som tiez dost vysoka 174cm ale mam 83kg. A potom neviem, ci opka alebo bio liecba. Podla vysledkov mri, ako sa zmensuju mts na peceni. Minule tam bola jedna pani a tej po 10. Chemo zmizli komplet mts na plucach aj nador. Chodila len na zaistovaciu kvoli jednej uzline
@jankastraza ešte ste nešli do kina?
@anetkabagetka ako sa cítite po chemo?je už lepsie
Celý deň nejak na striedačku spim, uvidím ako zajtra, chcela by som na 4hod ísť do práce
@zuzap33 tak to sme podobne vysoke aj ja mam 173cm ale ja mam Len tych 55kg hruza,cely zivot som si drzala 57kg,chybaju mi tie 2kilecka,ja mam poslednu chemo 19.12.pred tebou 😍no kazdopadne viem ze nam chemo celkom urcite zaberie 💪
@hracka123 vies co nakoniec sme sa dohodli ze nepojdeme zbierat virusy do kina a usetrime ma aby som zas neskoncila na infuziach v nemocnici,tak sme sa boli Len prejst v centre mesta,kupila som dcerke omalovanky,mne sladkosti,muzovi synovi kavu a vsetci uz spokojni doma straaasna zima
@hracka123 som stále taká unavená ale jesť mi chutí a mám chuť stale na coca-colu len sa s ňou nadájam,a neviem či pôjdu dole vlasy
@anetkabagetka a máte aj červenú tak vtedy pôjdu dole mne išli po14dnoch po prvej chemo
@jankastraza ja som mala toľko kíl keď som sa pred 15 rokmi vydávala 😜
@zuzap33 😂ja by som si poprosila 10kiil ja tuzim cely zivot pribrat 😅❤️
Boze baby, naozaj vam vsetkym dakujem🙏🙏
Vy mozno ani netusite, ako moc ste mi teraz pomohli tym, ze ani jedna z vas nevracala🙏
Ja mam totizto hrozu z vracania a z ihiel! Prave preto som asi vyfasovala tuto pliagu. Inak si to fakt neviem vysvetlit. Vsetci moji znamy ktori ma poznaju zostali zhrozeni, ale ani tak mozno nie z diagnozy ako takej, ale z toho ze vedeli o mojej panike z tychto dvoch veci🤦♀️🤦♀️
O mne je vseobecne zname, ze radsej prezijem 5 zapalovov pluc, ako jednu crevnu virozu, alebo co i len jednen krat by som mala grcat.
Co sa tyka bratia krvi, tak tam som zo zasady nikdy nechodila. Si pamatam, ako ma raz gynekolog vydesil, ked mi povedal ze sa mu zdam nejaka bleda, a ze teda spravime krvne testy!
No a to mi veru hovorit nemal! Rovno odtial som to zaparkovala do prveho solarka a stala som sa jeho castou navstevnickou🤦♀️
Bolo to uz strasne davno, hadam aj 13-14 rokov.
No co vam poviem, sibnuta som.
No a potom som ostala tehotna!🤦♀️
Vsetci svati pri mne stali, lebo ani raz som negrcala, hoci prve tehotenstvo som prehrcala cele. A sestricka u gynekologicky bola moja suseda😃
Takkze ak bolo treba krv, ked rano isla do prace, najprv sa zastavila u mna, zobrala krv a mohla ist. Ja som uz potom isla na len na klasicku tehotensku poradnu😊
A ani z jednou z mojich dcer nechodim k ich lekarovi pokial viem, ze im budu brat krv. Vtedy chodi manzel. Som druhy krat vydata ale takto to fungovalo s prvou a funguje to aj s druhou😂

@jankastraza ahoj ja sa tiež neskutočne teším príde štvrtok a nič asi až vtedy mi to tak dôjde že hops už nemusím ísť