Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ja tak isto s tym jedenim... Sladkosti to mozem furt, ale take mi teraz idu na chut, ze vysmazany rezen so zemiakovym salatom, segedinsky gulas... veci, co ja som vyse roka absolutne nejedavala a ani sa mi to neziadalo. Teraz slintam, len si nato pomyslim. A som to zakoncila dnes ranajkami v nemocnom bufete. Chodim tam rok a pol, muz vzdy ide na nejaky salat, ja som si vzdy davala len caj. A dnes!!! 10dekov tresky a 2 biele rozky!!! uplne som mimo 😂 Cerstve biele rozky s maslom, to by som tiez furt jedla... boze. IDem si spravit na ranajky do roboty ovsenu kasu, nech nemam rano inu moznost...
@midori123 brusna dutina, niekde pri mechury, aj pri plucach zvacsena uzlina.
@jankastraza koľko vážiš? Aj mne by neuškodilo zo 5-7kg 🙂
@jarmila40 ahoj ja som si cely zivot udrziavala 57kg pri vyske 174cm ale po diagnoze som stratila 2kg a uz nie a nie ich nabrat,ale vkuse som v pohybe neobsedim ale jest mi moc nechuti a hnacky po chemo robia urcite svoje,ty mas kolko? Vahu aj vysku? 💖
Babenky moje kde ste?
@helga9 ahoj dnes som bola na kontrole po prvej chemo zobrali mi krv čakala na výsledky a p.dr.ma pochválila že výsledky sú super ale dali mi jednu infuzku-glukozu za 20min. mi vytiekla.No a potom na nákupy pre vnuka darčeky na Mikuláša aj Ježiško už je kúpený tak sa teším.Zdravím všetky žienky dáme to...
@anetkabagetka no teším sa že tak dobre to zvládaš nech nech to tak aj nadalej tie 4 sa daju zvladnut
@jankastraza áno práve som sa vrátila s MRI s pozitívnym nálezom.
@helga9 ďakujem aspoň som taká spokojná dúfam že aj tie tri zvládnem a mám aj štastie na dobrú onkologičku v Trnave ona mi aj vybavila lekára na operáciu v BA na Klenovej
@anetkabagetka samozrejme že zvládneš. Ja som sa pravidelne stretavala s jednou pani na chemo mala 79 rokov tiež prsnik neskutočne húževnatá žena dala 24 chemoterapii a druhá tiež v tom veku 8 červených a 21 bielych a vtedy som si povedala keď vidím tieto ženy dám to aj ja
@janett_6 to ma velmi mrzi,takze to uz mas za sebou chemo a radioterapiu a kontrolny mri ukazal nalez?

@janaooo no s tým jedenim je to so mnou tiež hruza. Ja čo som vôbec sladké nezvykla tak dnes bol najprv malinovo tvarohovy koláč potom punčák a zabila som to špicom. To som už muzovi povedala nech tie ostatné koláče niekde schova keď mi v tom volá mama že robila bananovy koláč či nechcem reku nie. Tak bol spomenuty banan tak som si teda dala banán pričom na mňa pozerali mandarinky tak som dala dve a furt nebolo dosť. Tak som natlacila dva chleby s maslom syrom paradajkou paprikou. No neviem čo ešte pride.