Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza ona je asi ešte len na začiatku sa mi zdá. Už mám hokej z toho. Hruza pribuda nás.
Prosím predpísali niektorej z vás počas liečby dexametazon krka? Ďakujem
Ahojte. Dievčatá, mám dotaz, možno niektorá bude vedieť poradiť. Ide o vybavovanie invalidného dôchodku. Vraj keď sa vybavuje ešte behom aktívnej liečby ( chemo, ožary) tak je priznaný vyšší dôchodok ( plný). A keď sa to vybavuje až po liečbe, priznajú iba čiastočný, aj to s problémami.... neviete náhodou ako to chodí? Ďakujem 🙂
@jankastraza ja mam 162cm a teraz asi 47kg :(
Ešte v lete som mala 55kg, och
Mne vyhovuje byť pn ten rok a mesiac pred požiadam o invalidný. Lebo ten rok nemusím platit odvody chodi mi marodka a napr. Invalidny mi dajú na 2 roky takže to sú spolu 3 roky. Vlastne by som sa ukratila o túto.vyhodu kebyže ziadam skorej.
@helga9 ja som pn mala normalne rok. Dokedy mi priznali ID som marodila s onkologickym ochorenim. Ako mi priznali ID, som PN ukoncila, vycerpala v praci dovolenku a potom som isla na dalsiu marodku s chrbticou - nemoze pokracovat marodka s diagnozou na ktoru uznaju ID. A marodila som normalne cely rok, z toho 6 alebo 7 mesiacov subezne PN + ID.
Môžu byť súbežne zatiaľ v tom zmena nie je.

@zuzap33 ja si pisem s jednou amazonkou celý rok ona ma mts na peceni niečo vyše 5 rokov. Začala s 11 mts teraz ma 2. Paklitaxel jej zničil tých 9 zato si myslim ze ked pôjdeš do druhej linie mts dostanú na frak. Červená chemo vyziera nádory biela vychytava to čo koluje v krvi a nici mts samozrejme to čo pomôže jednej nemusí druhej. No a po liečbe chemo podľa nalezu sa určite pytaj na kyberneticky nôž. Ma vynikajúce výsledky s mts pečene. Daj do google kyberneticky nôž v Ostrave je tuším a píšu tam pacienti. Nedávno bola známa tam s mts v stehennej kosti čakám na vysledky u nej lebo kontrolné vysetrenie sa robí až po troch mesiacoch. Aj táto pani s tou pecenou sa tam chystá