Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jarmila40 no to si tiez poriadne schudla ale bude dobre
@jankastraza ahoj ako sa mi máš?
Dievčatá moje čo robkate?helga ty viem že pracuješ a vcielka
@jankastraza nooo, dosť veru.. A bojím, sa, že ak budem vraciavať alebo sračkovať, že zo mňa už nič neostane 🙂 🤦🙏
@jarmila40 neboj sa bude dobre,po chemo tri dni ešte neviem jesť všetko,skôr málo ale týždeň po chemo už všetko a stále by som jedla,potom budeš mať všelijake chute uvidíš,ja tak fungujem,čo vtedy dám dolu potom aj priberiem a teraz v takom počasí a na pnke nič také sa nerobí,furt by som niečo chrumkala.
Dievcata moje malo pisem lebo sa trapim velmi sa hadame s muzom,stale dookola co sme riesili roky,ale mne to robi tazko teraz riesit,vsetko hadze na mna a pritom vo vztahu sme 2,uz sa rozhodol ze ked mi vraj skonci liecba odide,a ja s 2detmi v Anglicku hypoteka na 36r vsetko ...teraz nevladzem taketo riesit ublizuje mi,stale mi vycita ze nemame sex a ze sme nikdy poriadne nemali, ved s prepacenim ze o tom hovorim tu,kazde 2tyzdne mu bolo Malo,roky mi neprejavoval ziadne emocie,nehovoril mi ze ma lubil a ked som mu to vycitala Len na mna krical,kde mam vziat teraz silu, este mam 1 chemo pred sebou o 2tt,dievcata moje poradte ako sa obrnit? ublizuje mi som teraz slaba tyzden po chemo psychika v prdeli
@jankastraza ahoj no ťažka situacia ale vieš ja som ordog baba a poviem ti radšej bez neho jak takyto život prepáč že ti to tak hovorím ale ja by som to nestrpela vieš denno denne s clovekom čo by ma ničil ja teda nie
@helga9 ja som tiez byvala silna,ale teraz to taketo rohodnutia robi rozumies,ked som znicena, vystrasena a slaba,uz proste zo mna nic nema tak a ja sa s tym mam ako vyrovnat ked som z chemo na sracky celkovo..kde vziat silu, musim verit ze zajtra bude novy den len som v soku 12rokov som stala pri nom aj napriek tomu aky na mna bol a teraz ked potrebujem oporu dava ruky prec uz ho to proste nebavi a vycerpava povedal 😱
@jankastraza idiot
@jankastraza musíš nabrať sily,ja by som s ním nevydržala radšej bez neho.Ja také problémy síce nemám,môj manžel ma podporuje aj ma nesie na krv a chemo kedy len môže, od marca nebude mať robotu lebo firma skrachuje a u nás ťažko nájsť prácu,ja ešte nemôžem pracovať ale dúfam že na jar budem,my máme také problémy.Ale teraz by ťa mal podporovať lebo chorobe neprospievajú také stavy.
@jankastraza Janulka ❤ no je to riadny bezohladny debil. Nemam ani slov na toto. Vela, vela sily posielam, drz sa. A kludne sa nam tu vyrozpravaj, aby sa ti aspon trosku ulavilo
Moje pekne baby, dakujem vam za povzbudenie,cely den som plakala,ale uz mi je lepsie,ulavilo sa mi trochu,potom prisiel,povedala som mu co si myslim,nech si je vedomy,lebo si nebol........ ze uz musim dokoncit chemo-2tyzdne..a potom teda uvidime co,s nim sa neda ani rozpravat,ale aspon som mu povedala a ulavilo sa mi, dakujem vam ♥️
@nori21 aj ja som ho takto podporovala 12r nuz ale tak to niekde byva,niektori chlapi su sebecki,zrazu uz nie je stredobodom pozornosti ako byval... Hanba mu
@janaooo mas pravdu aj s Helgou ♥️baby ale ja aj to zvladnem co uz Len je to smutne
@jankastraza on je anglan ci slovak?
Chce odist kam?
A ty si nerozmyslala vratit sa?
@jankastraza ja som sice iba na zaciatku celeho tohto cirkusu. Opka ma este iba caka a po nej sa uvidi coho a kolko mi nasadia, ale uprimne ti poviem, ze sex teda nebol od zistenia diagnozy a muz to ihned pochopil.
Ale priznam sa ti, ze som veru rozmyslala aj nad tym, ako tato choroba dokaze riadne naburat aj manzelstvo ako take... U nas je zatial klud (klop-klop) ale tak jeden nikdy nevie ako to nakoniec cele dopadne...
@jankastraza už žiadne slzy moja ani jedna slza nestojí zaňho. Bistu ja byť blizsieee vrrrr
choroba je velka skuska vztahu. U nas teda klop-klop, mam u muza velikansku oporu ❤ chodi so mnou na vsetky chemo, na vsetky kontroly, pomaha v ramci jeho moznosti... nas este ako keby to viac spojilo. Ale ved sme si slubili pred 18 rokmi v zdravi aj v chorobe 🙏
Janka lepsie Ti bude bez neho, ako ked Ta ma takto trapit
@jankastraza chlap, ktorý opustí ženu v čase choroby jej alebo dieťaťa je obyčajný zbabelec

@alica_tn Môže,aj ja som tak brala aj pn aj ID.