icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
3. dec 2019

@zuzap33 ja si pisem s jednou amazonkou celý rok ona ma mts na peceni niečo vyše 5 rokov. Začala s 11 mts teraz ma 2. Paklitaxel jej zničil tých 9 zato si myslim ze ked pôjdeš do druhej linie mts dostanú na frak. Červená chemo vyziera nádory biela vychytava to čo koluje v krvi a nici mts samozrejme to čo pomôže jednej nemusí druhej. No a po liečbe chemo podľa nalezu sa určite pytaj na kyberneticky nôž. Ma vynikajúce výsledky s mts pečene. Daj do google kyberneticky nôž v Ostrave je tuším a píšu tam pacienti. Nedávno bola známa tam s mts v stehennej kosti čakám na vysledky u nej lebo kontrolné vysetrenie sa robí až po troch mesiacoch. Aj táto pani s tou pecenou sa tam chystá

helga9
3. dec 2019

@jankastraza ona je asi ešte len na začiatku sa mi zdá. Už mám hokej z toho. Hruza pribuda nás.

zuzap33
3. dec 2019

@helga9 viem o tom nozi, ale z presova vobec neviem o nikom z mts kto by na nom bol alebo pocul. Tu davaju len chemo

zuzap33
3. dec 2019

@helga9 tej amazonke v kuse davaju chemo alebo ako?

helga9
3. dec 2019

@zuzap33 nie vybrala 24 bielych na zaciatku liecby potom neviem ci este mala a kolko.
A berie nejaké lieky no názov už neviem. Veď ked to bude aktuálne poriešime. Viem že tam poslala nález s dotazom či je pre ňu vhodný oni odpisu a potom sa dáva žiadosť na poisťovňu.

hracka123
4. dec 2019

@puf83 ahoj si sa dávno neozvala ako sa má mamina všetko ok

lula94
4. dec 2019

Prosím predpísali niektorej z vás počas liečby dexametazon krka? Ďakujem

mata9522
4. dec 2019

@lula94 ahoj,ano ja som ho brala pri bielej chemo.Prečo sa pýtaš?

janaooo
4. dec 2019

@lula94 aj ja som brala pri chemo minulý rok

alica_tn
4. dec 2019

Ahojte. Dievčatá, mám dotaz, možno niektorá bude vedieť poradiť. Ide o vybavovanie invalidného dôchodku. Vraj keď sa vybavuje ešte behom aktívnej liečby ( chemo, ožary) tak je priznaný vyšší dôchodok ( plný). A keď sa to vybavuje až po liečbe, priznajú iba čiastočný, aj to s problémami.... neviete náhodou ako to chodí? Ďakujem 🙂

jarmila40
4. dec 2019

@jankastraza ja mam 162cm a teraz asi 47kg :(
Ešte v lete som mala 55kg, och

sabova3
4. dec 2019

@alica_tn Ja mám tiež celý invalidný.Vybavovala som ho hneď na začiatku.Tak neviem,ako to chodí.

jarmila40
4. dec 2019

@sabova3 hneď na začiatku znamená co presne, ak sa môžem opýtať.. Ešte pred operáciiu?

janaooo
4. dec 2019

@alica_tn ja som začala vybavovať 5 mesiacov od začatia liečby, priznaný mi bol celý. Nový posudok o 2 roky.

alica_tn
4. dec 2019

@janaooo ďakujem. A to si vtedy ešte bola v aktívnej liečbe, však?

nori21
4. dec 2019

@alica_tn ja som podala žiadosť po operácii pred chemo v auguste a ešte nič vraj v januári bude komisia.

alica_tn
4. dec 2019

@nori21 čože? To nemyslíš vážne.... to im trvá tak strašne dlho? 🙉

janaooo
4. dec 2019

@alica_tn ano, uz som sa liecila. U nas to netrvalo moc dlho, zevraj onkologickych riesia prednostne. Neviem, ci inde je to tiez tak. Koncom oktobra som podala ziadost a tusim 10.12. bola posudkova

nori21
4. dec 2019

@alica_tn tak tu áno,ja spadám do okresu Trebišov posudkový je jeden.

zuzap33
4. dec 2019

@sabova3 asi ma klepne. Mne na sociálke povedali, že musím byť rok v liečbe a tak si môžem dať žiadosť.

janaooo
4. dec 2019

@zuzap33 urcite nie, ten rok v liecbe na onkologickych neplati

zuzap33
4. dec 2019

@janaooo to su ale hlupane, už som si mohla podať žiadosť. Fajne ma to naštvalo

helga9
4. dec 2019

Mne vyhovuje byť pn ten rok a mesiac pred požiadam o invalidný. Lebo ten rok nemusím platit odvody chodi mi marodka a napr. Invalidny mi dajú na 2 roky takže to sú spolu 3 roky. Vlastne by som sa ukratila o túto.vyhodu kebyže ziadam skorej.

janaooo
4. dec 2019

@helga9 ja som pn mala normalne rok. Dokedy mi priznali ID som marodila s onkologickym ochorenim. Ako mi priznali ID, som PN ukoncila, vycerpala v praci dovolenku a potom som isla na dalsiu marodku s chrbticou - nemoze pokracovat marodka s diagnozou na ktoru uznaju ID. A marodila som normalne cely rok, z toho 6 alebo 7 mesiacov subezne PN + ID.

alica_tn
4. dec 2019

@helga9 lenže keď požiadaš o invalidný po ukončení ožarov, tak ti dajú už iba polovičný dôchodok....

alica_tn
4. dec 2019

@janaooo to je po novom zakázané. Nemôžeš mať súbežne Pn aj ID

janaooo
4. dec 2019

@alica_tn tak neviem, mozno sa nieco zmenilo. Ja som ID mala priznany 12/18. a marodila som do 05/19.

nori21
4. dec 2019

Môžu byť súbežne zatiaľ v tom zmena nie je.

alica_tn
4. dec 2019

@janaooo
@nori21 mne na sociálnej povedali, že to nemôže byť súbežne 🤔🙉 Čo pracovník, to iný názor 😂

janaooo
4. dec 2019

@alica_tn a vedeli, ze sa jedna o onkologicke ochorenie? ja by som sa isla pytat znova