icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
5. dec 2019

@jankastraza Jani bude dobre to sú nervy aj pre mužov ani mi bohvieako sex nemavame ale chápe má a čo sa týka tiež bol domnou na každej chemo a teraz každý deň chodí somno na oziare 60km tam 6okm naspäť a to ešte chodí do obeda do prace jaj keby si bola aspoň bližšie pri nas

anetkabagetka
5. dec 2019

@jankastraza Milá Janka ja mám priateľku ktorá ochorela pred siedmimi rokmi mala malú dcérku a ten jej chlap ju nechal v tom najhoršom keď ležala v nemocnici odstahoval sa od nej ale ona je veľká bojovníčka chorobu zvládla je zdravá a jej chmuľo sa potom chcel vrátiť ale ona ho neprijala a nikdy ho nechce vidieť potom si našla priateľa a má krásneho troj ročného synčeka a je veľmi šťastná.Držím palce a hlavu hore už kvôli detičkám

sabova3
5. dec 2019

@jankastraza Jani, uvidíš, že bude dobre.No a k tomu sexu,ja odkedy som chorá,tak tiež nemáme.Ale nejak sa to dá aj bez neho.Ked sa dám dokopy,tak snáď dačo bude.Ked nezabudneme .😅😁

helga9
5. dec 2019

@sabova3 hehe to je jako bicyklovanie nezabudnes

puf83
5. dec 2019

@hracka123 ahoooj - te 😉pozdravujem všetky dievčatá, nič nestíham v práci psychiatria 🙃😁 všetci odomňa niečo chcú a ja mam pocit keby deň mal 48h ani tak nevyhoviem kolegom bo nestíham....ešte aby toho malo nebolo dohukalo sa mi auto ☹️ hmm a keď ho vzal chlapík do servisu bez problémov mu išlo takže mam auto na heslo 😁😁Mamina už skončila chemo boli sme na CT 14.11. A čakáme kedy sa ozvu s BB o výsledky ináč sa drží dobre čo som veľmi rada, čítam vás žienky tak letecky no myslím na vás všetky, postrehla som že pribudli nové dievčatá ☹️ DRŽÍM PALCE VŠETKÝM A AKO POVEDALA HELGA VŠETKO JE V HLAVE AKO SA ČLOVEK NASTAVÍ
PRAJEM EŠTE PEKNÝ VEČER

helga9
6. dec 2019

@hracka123 ahoj dnes máš nr.20? Ako sa cítiš? Koža v poriadku?

hracka123
6. dec 2019

@helga9 ahoj no dnes 20koza je normálna pudrujem všetko je biele ako sneh no včera som tam bola do1800stroja sa pokazil ale potom išiel no len som unavená večer zaspím ako nič čo pred tým vobec

hracka123
6. dec 2019

@mata9522 ahoj a ty ako?kedy ideš na zakreslené?

helga9
6. dec 2019

@hracka123 no to som zvedavá že jak ja budem ja pravidelne o 8 vecer zaspím

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
6. dec 2019

🎅🤶pekného mikulasa

hracka123
6. dec 2019

@mata9522 no púder je všade čo uz

jarmila40
6. dec 2019

Ahojte dievčatá, pekného Mikuláša vám všetkým prajem 🙂
Mám otázku, nepýtala ste sa niektorá dr nato, že či keď je operácia potrebná, čí nie je už lepšie zobrať celý prsník?
Od laikov som počula už viackrát, že radšej ho dať zobrať celý 🙄

helga9
6. dec 2019

@jarmila40 ahoj ja mám zobraty komplet. Ide o to kde ten nádor máš a aký typ. Ja som mala v centrálnej časti a vtedy je lepšie dať preč. Tiež odporúčam dať celý zobrať. Ja mám lobular takze po liečbe chcem dať preč aj druhý.

jarmila40
6. dec 2019

@helga9 neviem, čo je lobular 🙂
Mne idú brať jeden kvadrant, nehovorili mi, že celý.. To len nad tým tak uvažujem, keď mi to pár laikov povedalo, že či ho nie je lepšie dať preč hneď celý

helga9
6. dec 2019

@jarmila40 lobularny typ nádory. Vieš aký máš?

nori21
6. dec 2019

@jarmila40 Mne najprv vybrali nádor a počas opky sa zistilo,že v mliečnej žlaze su mikročiastočky iného nadoru a potom museli predsa odstrániť celý prsník tá bola druhá operácia.Radšej hneď odstránit.

alica_tn
6. dec 2019

Ja mám tiež lobulárny, nádory v oboch. A stačilo lokálne vybratie, so zachovaním prsníkov. Záleží na veľkosti nádoru a jeho umiestnení...

helga9
6. dec 2019

@alica_tn pri tejto chorobe nikto nikdy nič nevie ona si ide vlastnou cestou . V Amerike pri zistení rak prsnika automaticky je obojstranná mastektomia a ja to schvalujem je to krajina s najvyšším počtom prezivsich čo naša je s najnižším . Tu ideme ja biznis

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
6. dec 2019

@mata9522 veru hruza z ničoho nič nič nemáš a najhoršie 5 obetí je zatiaľ

mata9522
Autor odpoveď zmazal
alica_tn
6. dec 2019

@helga9 to vôbec neni pravda, že by tam robili automaticky obojstrannú mastektómiu. Nejaký čas som tam žila...

zuzap33
6. dec 2019

@helga9 je to na vedľajšej ulici ako bývam. Hasiči lietajú s cisternami, stále to horí. Ten výbuch bol silný, ako nadzvukove lietadlo hneď za oknom.

helga9
6. dec 2019

@alica_tn mozno kedysi nie ale teraz posledne roky ano

helga9
6. dec 2019

@zuzap33 no hruza to

alica_tn
6. dec 2019

@helga9 určite nie

jarmila40
6. dec 2019

@helga9 ahaa.. Ja mam tubulárny cca 1cm