Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@inka to máš dobre. Ki67 som z biopsie mala aj ja 10 z histologie z opky 20. Neboj sa bobky nebudú práveže sa nastav že hurá vyberú mi tu švinu. Pozri mi sme mastektomiu zvladli na výbornú ty kvadrant ani nehovorím. So mnou na izbe bola pani 63 rokov v jeden deň nás operovali mňa komplet jej kvadrant a večer sme sa prechádzali po nemocnici úplne v pohode jedine co nas sralo boli dreny že zavadzali
Pozriem sa do papierov,ale myslim, že nie,potom napíšem,idem teraz piecť perníky.
@hracka123 ahoj aj všetky ostatné bojovníčky zdravím..zajtra ráno idem na príjem, tak si viete asi predstaviť..vcera aj dnes behacky, lietacky kadečo pobybavovat, doma poriadky, žehlenie, škôlka, nákupy, balenie a tak 🙄 najhoršie pre mňa bude ráno, keď sa budem lucit s malym 😢😢 navyše v deň operácie 12.12.maju v škôlke besiedku
@hracka123 ahoj🙂) Ja vas tu poctivo citam a oblieva ma pot...
Cakam na vysledky z CT. Mali byt hotove dnes a ked som volala dr. tak mi povedala ze popis este nie je hotovy a mam si zavolat az v piatok.
Vsak dovtedy ma aj vykoti😥😥
Ono je strasne na palicu toto cele cakanie na vysledky
Baby co je to presne to HER 2 pozitiv?

Ja na Silvestra budem piecť bobky