Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Konečne perníky upečené už len nazdobit.
Čo pečiete na Vianoce? Ja sa na ne neteším aj rozmýšľam či budem zdobiť stromček lebo sa bojiiim tej opku následnej liečby nie som taká bojovníčka ako vy tu
@inka ahoj, ja idem na príjem zajtra, vezmu mi santelovu uzlinu a naznačia mi na tele ďalšie uzliny..vo štvrtok ma budú operovať.. Santelova uzlina je najbližšia uzlina k prsníku, ak je postihnutá, tak potom sú s najväčšou pravdepodobnosťou postihnuté aj ostatné.. Ak je čistá, tak aj ostatné by mali byť čisté.. Tak mi to bolo vysvetlene
baby preco sa netesite na vianoce? ved si treba tie chvile s rodinou uzit kolko sa da. Ja uz mam toto druhe vianoce s chemo a tesim sa velmi. Vlani som poslednu chemo dostala 19.12. Teraz dostanem tretiu davku 16. par dni mi mozno bude zle, ale na Vianoce uz budem urcite OK. Tesim sa na rybu, na salat, uz teraz mi gebriny tecu 😀 Piect sa chystam cez vikend.
A hlavne som velmi vdacna, ze su mi tie vianoce "dopriate"... je vo hviezdach, co bude o rok
@midori123 za chvilu depka prejde, neboj a zacnes normalne mysliet. Ja som zacala svoj stav brat ako chronicku chorobu s liecbou, ktora je trochu neprijemna ale znesitelna. Naucila som sa vychutnavat necele dva tyzdne medzi chemo ked mi je uplne normalne. No a uz idem spat bo rano treba vstavat do roboty 😉
@zuzap33 lenže vraj to je džus a tá mala je šťava
Mojej známej neporadila Tlačová ohľadom niečoho prírodného nič že ona sa vyjadruje len k svojej liečbe,no ale ako potom vedieť čo s chemo môžem,ale inak ona so svojou prácou doslova žije,je odborníčka a nezakladá si na Tom,že je primárka..
Ja som aroniu kupovala tu na odporucanie tu v diskusii https://www.zamio.sk/100-bio-stavy/10-100-ovocn...

Helga,ty si z Pov.Bystrice? Mám tam rodinu,kamarátku a ja som rodáčka od ZA