icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
10. dec 2019

@hracka123 už aj nazdobene?
My hovor,ja neplačem, čakám kedy to príde

inka
10. dec 2019

@janaooo tu som mala aj ja,kúpila som ju na farmárskych trhoch a tá pani hovorila,že majú s ňou dobre ohlasy,vraj onko pomáha a aj majú dobré výsledky

inka
11. dec 2019

@inka bože ten môj pravopis už si prečítam skôr než odošlem,ale viem, že vás trápia iné. dôležité veci ako pravopis,ale moje depky spôsobili,že má to škrie a to ešte spávať nemôžem, domácnosť flakam na Vianoce sa neteším kto vie ako sa mi bude dariť pri zdobení pernikov.
Ach aspoň tú na konikovii sa vám môžem vyžadovať- doma sa usmievam,nech rodina má Vianoce a tak by som sa potrebovala vyrevať,ale nechce to ísť von a ešte keď si prečítam čím všetkým ste si vy mladé baby už prešli,tak mi je z toho tak smutno a tak vám držím palce nech nad tou pliagou zvíťazite.

hracka123
11. dec 2019

@inka ja sa tiež v noci budím.mas deti? Máš pre koho bojovať aj ty .vyrev sa keď si sama.ja chodím každý deň teraz 60km do nitry a 60km naspäť na oziare som stoho unavená ja hovado tá cesta.doobeda navariť

helga9
11. dec 2019

@hracka123 ty sa teší moja ešte 3 krát a máš to

inka
11. dec 2019

@hracka123 no vidíš ako to zvládaš a pri Tom ešte napečes aj ozdobis perníky,ja cez víkend budem moje medovníky zdobiť.
Čím zdobis - ja snehovou polevou,toho roku som plánovala aj farebné aj s ozdobkami ( ako píšem plánovala,)
Mám ženatého syna, ktorý už s nami nebýva a je veľmi citlivý a trápi sa pre nás rodičov,tak sa snažím byť veselá ,že nič sa nedeje.
Tu to určite zvládneš aj ostatné bojovníčky

hracka123
11. dec 2019

@inka zdobila som snehovou polevou a polevu som aj prifarbila cukrarenskou farbou doteraz som varila a už sa mi nechce nic

inka
11. dec 2019

Prosím čo je so zakladackou tohto fóra...vie niekto ako sa má

hracka123
11. dec 2019

@helga9 hej v pondelok kontrola a ukončenie oziarov

inka
11. dec 2019

@hracka123 mám upecenych cca 120 rôznych tvarov, ja potom rozdavam

hracka123
11. dec 2019

@inka a čo ešte ideš piecť?

inka
11. dec 2019

@hracka123 ešte neviem pečiem 12 druhov,ale toho roku sa do toho neviem či sa prinútim.
Neviem čo variť dnes dajte typ,idem do obchodu, snáď ma niečo napadne

hracka123
11. dec 2019

@inka robila som šošovicový polievku zemiaky a piekla lososa

helga9
11. dec 2019

@inka ma sa dobre piseme si je asi mesiac po rekonstrukcii

inka
11. dec 2019

@helga9 tak to je výborná správa, ktorá poteší,motivuje, že táto sviňa v našom tele sa dá poraziť,pozdravujem ju a ďakujem za založenie tohto fóra a nech je zdravucka

inka
11. dec 2019

@hracka123 tak aj ja robím lososa na zelenine vločkovu -zeleninovu polievku

alica_tn
11. dec 2019

Kočky, prosím, poraďte mi čo je dobré na liečbu popálenín po ožarovaní. Moc ďakujem 😘

helga9
11. dec 2019

@alica_tn máš moc? Hmhn baby pisali tuším konopnu masť ak si dobre pamätám

alica_tn
11. dec 2019

@helga9 psia a krk v pohode. Trochu červené, ale neštípe to, takže žiadna dráma. Ale pod prsiami, tým, že ich mám veľké, tak sa tá pokožka mechanicky poškodila. Mám tam drobné pluzgieriky, také maličké bodky, ktoré svrbia. A stále je to dráždené podrpsenkou.....☹

jarmila40
11. dec 2019

@inka jeej, ja mam kopu známych z rosiny, ja bývam na solinkach 🙂

jarmila40
11. dec 2019

@inka scintigrafiu mi pred asi hodinou robili

jarmila40
11. dec 2019

@hracka123 ďakujem veľmi pekne, som už prijatá..ležím a kukám doblba

jarmila40
11. dec 2019

@nori21
@inka ďakujem vám moc :-*

inka
11. dec 2019

@jarmila40 má solinkách býva neter švagriná na Vlčince s neter druhého brata v Rosine

inka
11. dec 2019

@jarmila40 posielam pozitívnu energiu a nech to dobre dopadne

anetkabagetka
11. dec 2019

Moje zlaté dievčatá som už 15 dní po prvej chemo ale akosi som nejaká unavená bolia ma nohy neviem či to môže byť reakcia na tú chemo a dalšia 18.12 tak neviem čo bude po nej ďakujem

hracka123
11. dec 2019

@alica_tn mne zakázali podprsenku počas oziarov nosiť mám to aj ja červené a len pudrujem a po oziaroch vraj nechtikovou masťou natierat

inka
11. dec 2019

dievčatá,moja suseda berie moringu aj počas chemo a ožiar brala,teraz je dlho v remisii,chodí na kontroly a momentalne berie túto a krv a výsledky mala a má stále ok,tak si ju idem aj ja kúpiť

https://www.prezdravie.sk/moringa-oleifera-150-...

zuzap33
11. dec 2019

@anetkabagetka to je ta prvá nárazova pre organizmus

anetkabagetka
11. dec 2019

@zuzap33 a tie ostatné budú tiež také? dúfam že vianoce budú v pohode