icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
10. dec 2019

Helga,ty si z Pov.Bystrice? Mám tam rodinu,kamarátku a ja som rodáčka od ZA

midori123
10. dec 2019

@inka vraj iba kvadrant. Ale chirurg mi povedal ze to mi este teraz nemoze zarucit, ze on to vidi iba na ten kvadrant no rozhodujuce bude to, ked ma otvori

hracka123
Autor odpoveď zmazal
sabova3
10. dec 2019

@zuzap33 Len kvadrant.Pretoze ja som išla na operáciu s tým,že biopsia ukázala fibroadenon.A počas operácie až zistili,že je to zhubné.

hracka123
10. dec 2019

@inka perníky napečené?

inka
10. dec 2019

@helga9 Áno a je tam zápal
Ja som vedela pani doktorka, že presne budeš vedieť o čom píšem😆

inka
10. dec 2019

@zuzap33 kedy budeš vedieť a čo berieš ako doplnok liečby napr.graviolu vit.C a pod.

inka
10. dec 2019

Konečne perníky upečené už len nazdobit.
Čo pečiete na Vianoce? Ja sa na ne neteším aj rozmýšľam či budem zdobiť stromček lebo sa bojiiim tej opku následnej liečby nie som taká bojovníčka ako vy tu

inka
10. dec 2019

@hracka123 áno prídeš zdobiť?

inka
10. dec 2019

@sabova3 nik to ťa muselo po opke poriadne zasiahnuť....no čo by som dala za to aby sa aj u mňa biopsia sekla a bolo to nezhubne,no taky zázrak sa nestane

zuzap33
10. dec 2019

@inka na rano si 1dcl aronie a sumivy celaskon pobede. Inak jem vsetko co nezje mna. Hej a pyridoxin 2xdenne. Graviola je pre mna draha. S tymi doplnkami to netreba prehanat aby sa nebili s chemo.

hracka123
10. dec 2019

@inka ja som ich piekla a zdobila s plačom Vianoce budú onicom

jarmila40
10. dec 2019

@inka ahoj, ja idem na príjem zajtra, vezmu mi santelovu uzlinu a naznačia mi na tele ďalšie uzliny..vo štvrtok ma budú operovať.. Santelova uzlina je najbližšia uzlina k prsníku, ak je postihnutá, tak potom sú s najväčšou pravdepodobnosťou postihnuté aj ostatné.. Ak je čistá, tak aj ostatné by mali byť čisté.. Tak mi to bolo vysvetlene

zuzap33
10. dec 2019

@midori123 ja som mala vacsie jeden 12mm a druhy 35mm. Ale po 3 cykloch chemo sa zmensili. Dufam ze tak to bude nadalej pokravovat

jarmila40
10. dec 2019

@inka a odkiaľ zo Žiliny, ja bývam v žiline 🙂

zuzap33
10. dec 2019

@inka po siestaj chemo idem zas na kontrolne ct, sono uz som objednana na 3.1. A este mri brucha, neviem ci potom opka alebo bio chemo. U mna riesia skor mts na peceni ako primarny nador

inka
10. dec 2019

@zuzap33 konzultujes to s primárkou? A na pečeň berieš niečo? Áno aronia pomáha,onko ju kupujú po celom balení.Kfe ju ty kupuješ,alebo objednavas

midori123
10. dec 2019

@zuzap33 no a ked sa zmensia, tak az potom ich operacne odstrania? A uzliny mas ake?

inka
10. dec 2019

@jarmila40 to pri opke a ako to označia mnevraj zoberú dve

janaooo
10. dec 2019

baby preco sa netesite na vianoce? ved si treba tie chvile s rodinou uzit kolko sa da. Ja uz mam toto druhe vianoce s chemo a tesim sa velmi. Vlani som poslednu chemo dostala 19.12. Teraz dostanem tretiu davku 16. par dni mi mozno bude zle, ale na Vianoce uz budem urcite OK. Tesim sa na rybu, na salat, uz teraz mi gebriny tecu 😀 Piect sa chystam cez vikend.
A hlavne som velmi vdacna, ze su mi tie vianoce "dopriate"... je vo hviezdach, co bude o rok

inka
10. dec 2019

@jarmila40 nie pochádzam zo Súľova,ale neter býva v Rosine a švagriná a jej deti v ZA a tam chodím často

midori123
10. dec 2019

@janaooo chcela by som mat tvoj optimizmus🙏🙏
Tak velmi by som ho chcela🙏

zuzap33
10. dec 2019

@inka no ano primarka riadi moju liecbu. Chodia k nej aj ine zeny, vsetky sme uz metastaticke. Na pecen beriem Lagosu ta je na predpis. Aronia zo zdravej vyzivy, kupujem ju vCentrume. 0,5 l za 8eur.

inka
10. dec 2019

@midori123 Fakt aj ja nedokážem sa tešít a ešte opku na Silvestra ty brdo

zuzap33
10. dec 2019

@janaooo mas uplnu pravdu. Ja mam chemo 20. To budu chute na vianoce a kapustnica mnam, urcite nebudem mat zapchu...😆

zuzap33
10. dec 2019

@midori123 nadory sa po tretej zmensili ba 10mm a 15mm teraz ich uz ani nenahmatam. Opka? Uvidime, nie som zaklipovana, bude to zaujimave. Uzlinu som mala na zaciatku chytenu na 8mm a uz bola vraj cista. Mudrejsia budem 3.1. Po sone

zuzap33
10. dec 2019

@midori123 za chvilu depka prejde, neboj a zacnes normalne mysliet. Ja som zacala svoj stav brat ako chronicku chorobu s liecbou, ktora je trochu neprijemna ale znesitelna. Naucila som sa vychutnavat necele dva tyzdne medzi chemo ked mi je uplne normalne. No a uz idem spat bo rano treba vstavat do roboty 😉

inka
10. dec 2019

@zuzap33 lenže vraj to je džus a tá mala je šťava
Mojej známej neporadila Tlačová ohľadom niečoho prírodného nič že ona sa vyjadruje len k svojej liečbe,no ale ako potom vedieť čo s chemo môžem,ale inak ona so svojou prácou doslova žije,je odborníčka a nezakladá si na Tom,že je primárka..

inka
10. dec 2019

@zuzap33 ako zvládaš ešte aj do práce chodiť.... klobúk dole
Dobrú nocku želám,ja som nočný vták ja až po polnoci

janaooo
10. dec 2019

Ja som aroniu kupovala tu na odporucanie tu v diskusii https://www.zamio.sk/100-bio-stavy/10-100-ovocn...