Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
A dievčatá ako to je s kúpeľňou liečbou?
Baby no čo dneska robkate?helga viem makas.ja ochvilu na posledný oziar
To je cca polka pernikov
No baby moje tak geneticke mi potvrdilo zdedila som po maminke brca2,takze v januari dvojita masrektomia a idem sa inf na implantaty,Helga moja o expanderoch nepadlo slovo,budem s dr este hovorit.. takze vajecniky su v tom tiez zahrnute.. 😭
Kočky, beriete niektorá zitazonium?
@jankastraza janka, moc ma to mrzí. Ber to však z tej lepšej stránky. Vie sa o tom a môžeš to hneď riešiť. 🍀
Ženy moje dnes má skoro porazilo keď sme išli z Nitry stavili sme sa v Lidl .taký jebnuty ľudia ma len ocumovali nosím šiltovku vlasy celkom dobre rastú.No môj sa tak nasral sama som tomu neverila ako im naložil .som sa rozplakala ako môj muž im povedal za ma ľúbi aj keď mám rak. teraz len plačem tak mi to zle spravilo
@jankastraza moja dobre bude aj mňa čaká genetika neviem kedy boze
Podľa tohto zrejme genetika čaká všetky,len či sa to robí automaticky,alebo na požiadanie
@jankastraza to na figu správa
zuzap si písala, že B17 je toxické,tak my sme ako malé deti tlkli marhuľový kôstky a sme ich jedli,moja suseda má po 80 a stále si potlcie kôstky keď zavára marhule a stále ich je,tak to až tak zle nebude a tá suseda,čo mala rakovinu a ležala na onkológii tak ako jej tiekla chemo tak papkala jadierka z kostole marhúľ.Teraz je stále na tej Moringe ako som už písala

Dievčatá idem mať nočnú,lebo idem zdobiť perniky