icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
12. dec 2019

Dievčatá idem mať nočnú,lebo idem zdobiť perniky

zuzap33
12. dec 2019

@inka kdeže, ja som minule na ct pľúc bola normálne oblecena aj v tričku aj rifle, ale na gumicku, akurát dole podprsenka. Takže nič kovové

inka
13. dec 2019

@zuzap33 ďakujem,poviem jej

inka
13. dec 2019

A dievčatá ako to je s kúpeľňou liečbou?

hracka123
13. dec 2019

@inka no čo nočná bola perníky vyzdobené?

hracka123
13. dec 2019

Baby no čo dneska robkate?helga viem makas.ja ochvilu na posledný oziar

hracka123
13. dec 2019

@17zuzka6 ahoj ako mamina?

inka
13. dec 2019

@hracka123 no nedarilo sa,nejak som neodhadla pomer cukor bielko,tak som urobila pár také polotovary, chýba inšpirácie
Teraz som u endokrinologicku,hrozne počasie,neviem čo budem variť

inka
Autor odpoveď zmazal
inka
13. dec 2019

To je cca polka pernikov

helga9
13. dec 2019

@hracka123 dneska som myslela ze na stavbe zamrznem Fúkalo zima blata po členky otras

inka
13. dec 2019

@helga9 No moja ty si musíš na seba dávať pozor, však imunita je teraz oslabena a nie je žiadúce aby si ochorela.
Inak ak tu je počasie pod psa, dážď,zima,vietor

erika_230
13. dec 2019

@hracka123 no hned ako som bola na druhy tak sa stroj pokazil. Ale teraz zatial ide. Este mam asi 19 oziarov.

inka
13. dec 2019

@zuzap33 prosím povedz mi ktorý zelený čaj, kúpila som dnes zelený ochutený citrón...to asi nebude to pravé orechové a či?
Konkrétne tento

inka
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
13. dec 2019

No baby moje tak geneticke mi potvrdilo zdedila som po maminke brca2,takze v januari dvojita masrektomia a idem sa inf na implantaty,Helga moja o expanderoch nepadlo slovo,budem s dr este hovorit.. takze vajecniky su v tom tiez zahrnute.. 😭

alica_tn
13. dec 2019

Kočky, beriete niektorá zitazonium?

alica_tn
13. dec 2019

@jankastraza janka, moc ma to mrzí. Ber to však z tej lepšej stránky. Vie sa o tom a môžeš to hneď riešiť. 🍀

hracka123
13. dec 2019

Ženy moje dnes má skoro porazilo keď sme išli z Nitry stavili sme sa v Lidl .taký jebnuty ľudia ma len ocumovali nosím šiltovku vlasy celkom dobre rastú.No môj sa tak nasral sama som tomu neverila ako im naložil .som sa rozplakala ako môj muž im povedal za ma ľúbi aj keď mám rak. teraz len plačem tak mi to zle spravilo

zuzap33
13. dec 2019

@inka ja pijem obyčajný zelený popradsky, nechcem ochutený lebo po chemo aj tak mam zvláštny žalúdok

hracka123
13. dec 2019

@jankastraza moja dobre bude aj mňa čaká genetika neviem kedy boze

inka
13. dec 2019

@hracka123 no o Tom som tu pisala že mi budú vadiť pohľady ľudí.
Moja neplač nikto nevie kedy to postihne jeho,je to už ako epidémia, ale hlavne, že máš super manžela, ktorý stojí pri tebe,nie každý má to šťastie

inka
13. dec 2019

Podľa tohto zrejme genetika čaká všetky,len či sa to robí automaticky,alebo na požiadanie

zuzap33
13. dec 2019

@jankastraza to na figu správa

zuzap33
13. dec 2019

@hracka123 ľudia bývajú sprosti, ja neriešim žiadne pohľady, na všetkých kycham. Ale dobre že sa ta zastal manžel a vyčistil im žalúdok

hracka123
13. dec 2019

@zuzap33 ty si už bola na genetike

inka
13. dec 2019

@zuzap33 ja že s C to bude lepšie. To sa nezalieva horúcou vodou však
Ja by som chcela kontrolné sono pred opkou,aj keď tomu určite neveríte,ale mne sa hrčka zmenšila,len koho popýtať hoci ako samoplarca
Čo by to stálo nevie tu niektorá?

zuzap33
13. dec 2019
inka
13. dec 2019

zuzap si písala, že B17 je toxické,tak my sme ako malé deti tlkli marhuľový kôstky a sme ich jedli,moja suseda má po 80 a stále si potlcie kôstky keď zavára marhule a stále ich je,tak to až tak zle nebude a tá suseda,čo mala rakovinu a ležala na onkológii tak ako jej tiekla chemo tak papkala jadierka z kostole marhúľ.Teraz je stále na tej Moringe ako som už písala

zuzap33
13. dec 2019

@inka my sme to tiež občas jedli, alr obsahujú kyanid, tak to ja osobne nejem. Moringu nepoznám. Viem ale že my onko nemôžeme vit b12. Zatiaľ už dva mesiace ma v robote okychuju a kašlú. Zatiaľ nie som chorá, ale sakramentsky sa bojím.