icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
13. dec 2019

@zuzap33 viem, že B12 podporuje rakovinu aj kys listova by sa nemala.
Lenže moja 80 ročná susedka jadierka takto roky ich papka a nik by jej vek nehádal.vraj to v tých jadier zabíja len zhubné bunky nie zdrave....no už by tu nebola ....
Šup do postele a veľa C,nech neochories.
Teraz to počasie a hodne chorých ľudí a ty aj v mestskej doprave môžeš chytiť chorobu

zuzap33
13. dec 2019

@inka do postele nehrozí, nie som chorá, tak mňa v posteli nenájdeš. Suseda nech si papá čo chce. V robote mám toho veľmi veľa, koniec roka, tak makám.

inka
13. dec 2019

@zuzap33 No ja to nechápem ako toto zvládaš popri vyčerpávajúcej chorobe a ešte rodina,tak ty túto svinuchu porazis na betón.Ja by som to nezvládla,

zuzap33
13. dec 2019

@inka vsetko sa da 😊

17zuzka6
13. dec 2019

@hracka123 ahoj,no drží sa,poklopem si😊 teraz ju zamestnáva pečenie a chystanie darčekov tak som aj rada,že má dobrú náladu 😍 v pondelok ideme na ďalšiu chemo,dostáva už tu druhú,ale aj po nej jej bolo zle..a vravela doktorka že by jej nemalo byť zle,ale dalo sa to zvládnuť 😊...ale aspoň ju tak nebolia žily 😊

17zuzka6
13. dec 2019

@hracka123 ach ľudia sú blbí...a veľmi..ja som aj zakázala mamine sa s niektorými ľuďmi okolo nás baviť,lebo jej len prinášali depku...sama som neverila vlastným ušiam čo dokážu vypustiť z papule..🤦 tak selektujem niekedy ľudí okolo..ale už sa vie aj sama brániť,už vie povedať nie,nejdem sa baviť ....😊

hracka123
13. dec 2019

@17zuzka6 a nevieš ako robí dr misurova mám jej po oziaroch zavolať robí celý týždeň?

17zuzka6
13. dec 2019

@hracka123 volala som dnes ráno myslím,že už je po dovolenke,lebo môžeme prísť v pondelok 😊 lebo nám kázala radšej zavolať, nevedela,že či bude mať pondelok ešte dovolenku..

17zuzka6
13. dec 2019

@hracka123 teda myslím,že tento týždeň mala dovolenku,lebo mamine posunula chemo o týždeň..

hracka123
14. dec 2019

Ahojte baby čo robkate ja navarila mäsko som piekla kapustu a polievočku a idem upratovať ale sa mi neeeechce zavolám asi upratovaciu čatu 😀

jankastraza
14. dec 2019

@hracka123 jaj mnam pridi aj nam navarit mna uz nebavi varit aj tak moje decka furd vymyslaju , strasne dufam ze ta moja mamina pride v januari mi pomoct trosku ale hlavne ma rozveseli ze tu bude

anetkabagetka
14. dec 2019

Dobrý deň,žienky moje už začali padať vlásky vo štvrtok boli dva týždne od prvej chemo takže o vianočný darček mám postarané -žeby parochňa? a chcem sa spýtať či mi onkologička predpíše nárok na zľavu pri kúpe a či poistovňa niečo prepláca som v Dôvere.Ďakujem a želám pekný zvyšok dňa.

pokoraczka
14. dec 2019

@anetkabagetka dobrý deň, mamina má VšZP tuším 30 € mala prispevok na parochňu, kúpila si 150€ z umelých vlasov, platila teda 120€. Bolo to v júli, jej vlasy začali padať až po 2. chemo. Parochňu nemala na sebe ani raz, stále má šatku...

mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
14. dec 2019

@pokoraczka som si parochňu ani nekupovala, nosím šatky a doma nič

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jarmila40
14. dec 2019

@inka Ahojky, ďakujem pekne 😘
nemám bolesti vôbec, už som doma.. V nemocke mi dávali do žily 2x novalgin ale odvtedy som si nemusela dať, pustili ma včera na obed..určite má dr. Orlovskú, s ňou nie je nik spokojný, väčšinou idú všetci do Ľubochne 🙄

hracka123
14. dec 2019

@mata9522 ja tiež syna musela podplatiť aby povysávať pytal 10 eur haha

hracka123
14. dec 2019

@jarmila40 ahoj ťa rýchlo pustili tak super

nori21
14. dec 2019

@jarmila40 To je dobré,že si doma.Oddychuj.

hracka123
14. dec 2019

@midori123 ahoj ako dopadlo CT v piatok

hracka123
14. dec 2019

@pokoraczka ahoj mamina ako ešte má chemo?

jarmila40
14. dec 2019

@hracka123
@nori21 snazim sa, musim aj trenovat, cvicit ruku...ano, rychlo, som vedela, ze ak bude vsetko ok, pojdem na druhy den domkov 🙂

jarmila40
14. dec 2019

@hracka123 ahojky, brali mi jednu..a prosim ta vies mi povedat, preco len jednu a niekomu aj viac?

hracka123
14. dec 2019

@jarmila40 asi si ju mala dobrú? Mne brali 3ale jedna bola zla

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
14. dec 2019

@helga9 kdesiii či už na vianočných trhoch v rakusku

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
14. dec 2019

@zuzap33 ahoj a ty čo moja či vypekas?

inka
14. dec 2019

@jarmila40 no ztejme sa dobre zotavuje s,tak cvič,ale nie s domácimi prácami a vypekanim.
Fakt podľa čoho odoberajú uzliny mne pri objednaní povedal, že zoberie dve sentinelove,tak tiež by ma to zaujimalo, že či by nemalo prebehnúť vyšetrenie uzlín.
Tá Orlovska je endokrinologicku?