Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 ahoj,no drží sa,poklopem si😊 teraz ju zamestnáva pečenie a chystanie darčekov tak som aj rada,že má dobrú náladu 😍 v pondelok ideme na ďalšiu chemo,dostáva už tu druhú,ale aj po nej jej bolo zle..a vravela doktorka že by jej nemalo byť zle,ale dalo sa to zvládnuť 😊...ale aspoň ju tak nebolia žily 😊
@hracka123 ach ľudia sú blbí...a veľmi..ja som aj zakázala mamine sa s niektorými ľuďmi okolo nás baviť,lebo jej len prinášali depku...sama som neverila vlastným ušiam čo dokážu vypustiť z papule..🤦 tak selektujem niekedy ľudí okolo..ale už sa vie aj sama brániť,už vie povedať nie,nejdem sa baviť ....😊
Ahojte baby čo robkate ja navarila mäsko som piekla kapustu a polievočku a idem upratovať ale sa mi neeeechce zavolám asi upratovaciu čatu 😀
@hracka123 jaj mnam pridi aj nam navarit mna uz nebavi varit aj tak moje decka furd vymyslaju , strasne dufam ze ta moja mamina pride v januari mi pomoct trosku ale hlavne ma rozveseli ze tu bude
Dobrý deň,žienky moje už začali padať vlásky vo štvrtok boli dva týždne od prvej chemo takže o vianočný darček mám postarané -žeby parochňa? a chcem sa spýtať či mi onkologička predpíše nárok na zľavu pri kúpe a či poistovňa niečo prepláca som v Dôvere.Ďakujem a želám pekný zvyšok dňa.
@anetkabagetka dobrý deň, mamina má VšZP tuším 30 € mala prispevok na parochňu, kúpila si 150€ z umelých vlasov, platila teda 120€. Bolo to v júli, jej vlasy začali padať až po 2. chemo. Parochňu nemala na sebe ani raz, stále má šatku...
@pokoraczka som si parochňu ani nekupovala, nosím šatky a doma nič
@pokoraczka ahoj mamina ako ešte má chemo?

@zuzap33 viem, že B12 podporuje rakovinu aj kys listova by sa nemala.
Lenže moja 80 ročná susedka jadierka takto roky ich papka a nik by jej vek nehádal.vraj to v tých jadier zabíja len zhubné bunky nie zdrave....no už by tu nebola ....
Šup do postele a veľa C,nech neochories.
Teraz to počasie a hodne chorých ľudí a ty aj v mestskej doprave môžeš chytiť chorobu