Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Jaj ženy moje ja sa na to vyserem zhoreli my linecké kolieska😵
Dobrý večer želám tak dnes druhá chemo a potom návšteva u kaderníčky vlásky ostrihané na ježka lebo to padanie mi išlo na nervy všade samé vlasy a kúpila som si aj turban na noc a šatku na deň teraz gauč a telka dúfam že zajtra bude dobre lebo mám mať stretko s kolegyňami z roboty Pekný večer
@anetkabagetka ja som tiez prve dva noci spala v ciapke, bola mi zima na hlavu a teraz nic nenosim doma bo mi je az horuco
caute baby, zajtra mam poslednuuuu chemo, tfuj fuj fuuuj nervozna jako pes ale ''doslovne'' vam nemusim ani pisat,ako sa neviem dockat! dnes som mala kontrolne mri,zajtra po chemo mi maju vybrat picc line jupiii,takze od polky augusta som sa s nim trapila a zajtra bude von,kazdy tyzden mi ho sestricka chodila domov cistit,takze fajn,ze som ja nemusela chodit nikam a v teplucku domka a s kolacikmi so sestrickami v obyvacke,ale tesiiim,ze vyberuuu,uz len cakat na mri vysledky a verim a dufam,ze bude 100% usp[esna odozva na chemo,citelne krca zmizla po 2 cervenej v septembri a taktiez lymfaticka pod pazuchou a potom som mala este 5 takze veriiim
vy vypekate juuj ja tento rok nie, chemo ma dorazila, kamosky ma rozmaznaju a teda ako slubili donesu za krabice juchuuu
@jankastraza super, tesim sa s tebou, ze to budes mat uz za sebou. aj ked nerozumiem co je picc line, ale vobec nevadi 🙂
fajn, ze ti to skoncilo pred sviatkami, do stedreho dna ti bude po tej poslednej urcite uz dobre 🙂
@jarmila40 dakujem, jaj prepac, niektore baby uz vedia niekto este nevie,picc line je po slovensky ta vlozena kanyla v ramene,davali mi ju v auguste pomocou sona,vlozia ti to a smeruje az blizko srdca je dlha a vela to pomaha, ked mi robia odbery,nic necitim,ked mi davaju chemo,nic necitim, nemam znicene zily,nemusia ma pichat zakazdym,akurat ze niekedy ma to bolievalo, mam predsa malicku dcerku a zijem aktivne tak som to pocitovala,taktiez v sprche musis zakryvat a predsa od augusta uz dlho
@jankastraza jeeemine, ahaaaa, vdaka moc za 🙂 vysvetlenie..teraz rozmyslam, ci to bolo lepsie alebo nie..ale aj ked ti to jasne, uz je dlho od augusta, bolo to aj podla mna lepsie, ako zakazdym pichat, hladat zily a podobne..to som ani nevedela, ze sa to tak da, som myslela, ze to zakazdym napichunu
@jarmila40 no oni tu v Anglicku automaticky davaju kazdemu,kto ma v liecbe cervenu chemo nariadenu,lebo cervena nici zily,tak aby sa tomu vyhli, iba ti stastlivci co cervenu nemaju,,tak tym picc nedavaju..
ty si na tom ako s liecbou? je nas tu vela,mam misung, ty mas opku uz za sebou a teraz mas chemo? ❤
@mata9522 juuj Matka moja, ty sama si si tym presla,vies presne ako sa citim ,ale ti poviem, cele dni som bola teraz ako dieta a opakovala som kamaratkam,ze uz tu poslednu nechcem a odmietnem uz som vycerpana z nich 😅😖
@jankastraza moja vydrz už bude dobre držím palce zajtra potom sa ozvi keď bude lepsie
@jankastraza žena žiadne odmietanie nebude doteraz si to dala jak pani už pri poslednej nariekať predsa nebudes hlavu hore moja ide sa nato
@hracka123 ❤ dakujem moja zlata, urcite sa ozvem v sobotu

@mata9522 a aké ideš piecť koláče daj typ