Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte dievčatá, pekne medzi sviatočné dni vám prajem 🙂
ten predvianočny zhon aj chemo spôsobili, že som sa sem akosi nedostala... Inak keby neboli sviatky, tak mi asi chemo posunú, mala som viac bielych krviniek, ak som dobre pochopila. Tak si mám teraz pichnúť 2 namiesto 3 injekcií.
Na sviatky už našťastie bolo fajn, aj šalát s lososom môj žalúdok zvládol 🙂 a koláčiky k tomu 🙂
no a včera sme boli lyžovať, som to riskla, lebo onkologicka sa netvarila príliš nadšene, keď som sa pýtala na lyžovanie... Síce som už poobede len ležala a kĺb ma bolel, ale aj tak ten deň s rodinou na svahu stal za to 🙂
A prišla som na výhodu - nezavadzali mi vlasy pod prilbou 😉
Áno, vy ste mi tu veľmi pomohli s týmto prístupom, že sa treba snažiť viesť normálny život.
My sme momentálne na našej každoročnej zimnej "dovolenke" s deťmi, vždy sa teším, keď vypadneme s deťmi mimo BA. Našťastie robotu sa nám podarilo odsunúť na január, aj tak mam chemo hneď 3.1., takže sa vrátiť musíme, ak keď prázdniny sú dlhšie...
Nevládzem síce toľko, ale čerstvý vzduch je čerstvý vzduch 🙂
@mata9522 ahoj,no veľmi pohodový človek, takže on by ma operoval,alebo niekto z tých mladých lekárov, nakoľko také nálezy dáva mladým,ale, že až na marec a pokiaľ má bude operovať Petrík,tak , že som v dobrých rukách,je to jeho spolužiak , ktorý sa vyslovene špecializoval na prsníky,mám ho pozdravovat od neho,že však mu bude volať a mám mu potom doniesť z operačnej histologia nález na posúdenie o vhodnej liečbe a on potom zavolá primárke na onko,že on sa potom s ňou ako hovoril,že on potom s Gábikou prejedna moju liečbu,ale vraj chemo by nemala byť,ale ožiare a hormonálna liečba podľa výsledkov z terajšiej biopsie.No tak som sa rozhodla, nečakať do jari a dať tú sviňuchu čím skôr preč.
Hovoril mi,že už je piate obdobie čo je primátom v onko ústave,ale taký nárast rakoviny ako je teraz nezažil,potom mi ukazoval ,že nielen tu má toho veľa,ale ešte mu chodia aj z onko z BA na posúdenie chorobopisu.
Inak pýtala som sa,že ako je možné,ze mne sa hrčka zmenšila o polovičku takmer či je to možné a on,že samozrejme je to normálne,nakoľko je to hormonálne a hormóny pracujú.
@anetkabagetka ahoj a ty sa ako máš?

@jarmila40 mala som6chemo potom oziare.uzliny mi brali 3jednu som mala chytenu