icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

inka
28. dec 2019

@alica_tn v mojom veku už nezáleží aké prsia budem mať,modelka už nebudem,hlavne nech sa vyliecim

alica_tn
28. dec 2019

@inka no jasné, to chceme všetky 🙂🍀

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
29. dec 2019

@midori123 ahoj a ty sa ako máš?🤔si sa dávno neozvala😀kedy máš opku?

inka
29. dec 2019

@hracka123 ako tiecť,slzi?Kamikovy zapar by som ja prikladali,alebo je taká bylina občianka roztokova.
Spýtam sa sestričiek v nemocnici dnes,čo poradia

mata9522
Autor odpoveď zmazal
nori21
29. dec 2019

@mata9522 Veru tak,ty ešte nechodíš do práce však?

anetkabagetka
29. dec 2019

@mata9522 aj ja dnes sú dva mesiace čo som po operácii dve chemo za mnou dve ma čakajú a potom neviem čo bude podľa výsledkov dúfam že sa to skoro skončí myslím s tými liečbami a potom už sa budeme mať "dobre" a užívať si rodinu,priateľov bez bolesti,únavy...

hracka123
29. dec 2019

@anetkabagetka ty si mala aký typ nádoru?aj uzliny si mala chytene koľko ty brali?

inka
29. dec 2019

@hracka123 neporadila mi len očné kvapky kúpiť a kamilkove obklady

hracka123
29. dec 2019

@inka ďakujem ty si už v nemocke?

inka
29. dec 2019

Dievčatá ešte idem po radu, keďže budem mať dva rezy,tak budú aj dva vyvody?teda drenaz a či ako sa to volá a kde mi to pôjde,ako to budem nosiť a ako dlho to budem mať

inka
29. dec 2019

@hracka123 nie bola som v nemocnici pri manželovi,v utorok pôjde domov

hracka123
29. dec 2019

@mata9522 jaj moja veru nekonečný príbeh naše liečby som po opke cheme oziaroch a čo ďalej sa bojím čo bude🤔

anetkabagetka
29. dec 2019

@hracka123 ja som mala invazivny lobulárny karcinom bolo to bez metastáz a uzliny boli čisté

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
29. dec 2019

@inka ahoj ja som mala 2 rezy a 2 drenaze. Nemala som nato nič nosila som v ruke. Operovali ma štvrtok a nedeľu mi vybrali

zuzap33
29. dec 2019

@anetkabagetka už sa ti to kráti. Za mnou šesť chemo a predo mnou nekonečná liečba

inka
29. dec 2019

@mata9522
@helga9 ďakujem dievčatá,no tak asi k vôli tým drenazam,je pohodlnejšia pyžamo na gombíky,lebo neviem ako by tie vyvody išli z pod trikovej pyzamy, však,?Ešte nejaké rady pre mňa máte?
Idem sa pobaliť uf už má preháňa

hracka123
29. dec 2019

@helga9 na koľku to zajtra máš🤗daj vedieť ako si to zvladla

inka
29. dec 2019

@zuzap33 Zuzi a na kontrole ti nepovedala Dr.co bude nasledovať za liečba?
Opka ešte nie?

anetkabagetka
29. dec 2019

@zuzap33 a chemo si dobre zvládala? a už si mala aj opku? a to prečo že nekonečná liečba?

zuzap33
29. dec 2019

@inka podľa výsledkov mri a ct, vraj potom sa uvidí. Budem vedieť 13.1.

zuzap33
29. dec 2019

@anetkabagetka kvôli mts na pečeni. Opku som ešte nemala

anetkabagetka
29. dec 2019

@zuzap33 a po chemo tie mts nezmizli ?

zuzap33
29. dec 2019

@anetkabagetka zatiaľ nie. Aj tak na základe výsledkov bude ďalšia chemo plus bio alebo opka a potom chemo. Preto hovorím že nekonečné

inka
29. dec 2019

@zuzap33 tak držím palce nech budú dobré výsledky

midori123
29. dec 2019

@hracka123 ahoj🙂 Dakujem za opytanie, vypadli sme este z domu na par dni do hor a k znamym zmenit trochu vzduch pred celym tym cirkusom ktory zacne hned po Novom roku. Do nemocnice nastupujem 15.1. a operacia asi hned na druhy den. Musim ist este ale na vysetrenie kosti, lebo po CT sa in nepacil nejaky nalez na hrudnej kosti. Som z toho hotova, priznavam. Tazko to nesiem a v momente ked si na to cele spomeniem ma pichne v zaludku a obleje ma studeny pot. Tak aj preto ma muz vytiahol von, lebo sa zomna stava chodiaca kostra. Chuda som bola vzdy, ale teraz je to uplna bieda....

jarmila40
30. dec 2019

@inka ja som mala klasické tričkove bez gombíkov s krátkym rukávom..v pohode som ho vyzliekla aj obliekla na druhý deň po opke, keď som sa išla osprchovat