icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
1. jan 2020

@inka plánujeme stretko keď budeme po aktívnej liečbe dúfam že čo najviac bab si nájde čas a bude moc prísť

inka
1. jan 2020

@helga9 júj prvá budem tam,tak zlaté dievčatá chcem spoznať

katenka2
1. jan 2020

Dievčatá, ženy, maminy i babičky, už tu bolo všetko povedané, všetko dobré a prospešné zaželané, niet čo dodať. Držte sa a veľa zdravia v tomto roku, aj v tom ďaľšom a ďaľšom a ďaľšom.....

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
1. jan 2020

@hracka123 ahoj mi nič len telka a gauc

17zuzka6
1. jan 2020

Dievčatá, žienky,prajem Vám do nového roku všetko len to najlepšie,hlavne veľa zdravíčka a dobrých správ...pozdravuje vás aj mamina 😍😍😍 ešte tento mesiac posledné dve chemo,tak už sa teraz teším 😊

jankastraza
1. jan 2020

Ahojte dievcata, dodatocne aj ja sa pripajam, VSETKO dobre v roku 2020 🎉🎉🎉💖💖💖💖💖💖💖💖

anetkabagetka
1. jan 2020

Milé žienky mňa zajtra čaká kontrola krvi po chemo tak som zvedavá na výsledok nakoľko po prvej sa mi trochu znížili biele krvinky ale dr. mi dala injekcie ktoré som si podávala na tie krvinky

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
1. jan 2020

@mata9522 cau Matka,vies co pravdu ti povediac, zajtra bude 14dni po chemo a este ju v tele citim,kosti ma pobolievaju,som unavenejsia ako by som ocakavala, predpokladam,ze je to normal? Som cakala ze uz budem fit,opku mam naplan.uz dlho dali mi termin na 23.1 a 14.1 mam predoperacne,ponukol mi ze mi spravi hned implantaty,ja som stihlunka budem mat malicke,tak sa aj trosku tesim,asi vies ze mam brca2 tak dvoj.mastektomia a 13.1 idem na genetiku,ideme diskutovat kedy mi daju von vajecniky,a po opke radio takze pestry program mam 💪🥳😅

inka
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
1. jan 2020

@inka Inka,ako sa citite? ♥️

inka
1. jan 2020

@jankastraza ďakujem celkom dobre sa mám bolesti nemám aj napriek tomu dávajú od bolesti buď infúziu,alebo injekciu do kanily.
Prosím tykaj mi už som to tu pisala.

inka
1. jan 2020

Inak ešte mám stále tie dve hadičky, jedná kabelka je odsávačka a druhá takéto vrecko,aj vy to tak mali?
Zajtra mi ich vraj vyberú,tak asi piatok domov.S rukou nemam problém a to som sa toho najviac bála ako viete.

hracka123
2. jan 2020

Ahojte a je po sviatkoch kedy začínate s kontrolami a s celým kolobehom na onko @helga dnes druhý oziar

helga9
2. jan 2020

@hracka123 ahoj dnes už tretí ono to rýchlo uteká

inka
2. jan 2020

Hurá ,vybrali mi kabelky a idem domov dievčatá

helga9
2. jan 2020

@inka výborne super to dopadlo

lula94
2. jan 2020

@jankastraza prosím a ako prebiehalo vyberanie piccu? Muselo sa aj ležať na pozorovaní? A kto to vyberal. Tí čo to zavádzali? Či sestra ktorá to čistí.

hracka123
2. jan 2020

@inka super zvládla si to👍

jankastraza
2. jan 2020

@inka ok,tesim sa,ze nemas bolesti a kolko uzlin ti brali? Jupiiiii mas to uz za sebou no vidis 💪🥳🥳🥳❤️

jankastraza
2. jan 2020

@lula94 ahoj juj to bolo rychlo a hned,dotiekla mi posledna chemo, sestricka mi povedala nech sa premiestnim na lehatko do sukromia aby ostatni nemuseli kuk a odlepila naplaste,prelomila tu vrchnu somarinku,ta bola trochu prilepana k pokozke lebo predsa od augusta som to tam mala,to trosku zastipkalo a ani neviem kedy kaaaabel vytiahla bolo to asi v 1sekunde Len mi skoro oci vypadli ked som zbadala aky dlhy bol fuj tfuj 😅😅💪a isli sme domov Len mi dala plaster a ze zajtra sa mozem sprchovat paradicka

jankastraza
2. jan 2020

@helga9 tak ty uz dneska n3 a kolko dokopy ti naplanovali? A moze byt pauza ako weekend?

helga9
2. jan 2020

@jankastraza ahoj klasiku 25 ich bude. Ano vikendy a sviatky sú voľno

helga9
2. jan 2020

@janaooo ahoj kedy chodis na chemo?

inka
2. jan 2020

@hracka123 zvládla ako aj vy dievčatá

inka
2. jan 2020

@jankastraza tak už pijem doma kávičku,bolesti nebolí,tak neviem prečo mi dávali výživy alebo injekciu do kanily.
Sestričky boli neskutočne milé nápomocné,tak to som sa ešte s takým nestretla aj Silvester sme spolu oslávili,no aj velnes bol,prišli a vymasirovali nám chrbatiky,tak super bolo
Tak jedna etapa za mnou .
Koľko uzlín mi zobral neviem,zrejme tie dve ako povedal a do papierov nám odvahu pozrieť,na kontrole keď pôjdem vybrať stehy tak sa budem vypytovať.
Prsník zachovany,keď prišla na izbu odlepiť a vybrať tie kabelecky ,tak prelepila,a kázala 30 min polezat,tak sa pýtam či veľa odobraté,tak vraj nie a malý rez,tak uvidím,či sa dokážem pozrieť,ale súper fungujem s rukou normálne.
Díky dievčatá za vašu podporu a nech tento rok pre všetky vrátane mňa bude už len plný zdravia a hodne šťastných dní,bez sĺz

hracka123
2. jan 2020

@inka super že si doma a v pohode určite sa mozes na to pozrieť ja som si to musela potierať dezinfekčnou vodickou

inka
2. jan 2020

@hracka123 no ale mám to odlepiť až o päť dní,tak až potom to potierať budem a fuj tá oranžová dezinfekcia nie a nie sa zmyť

hracka123
2. jan 2020

@zuzap33 ahoj ty už bola v práci?