icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

onkomama
4. jan 2020

@helga9 a červená ti to riadne zmenšila? Kolko z tých 5cm ostalo?

jankastraza
4. jan 2020

@onkomama mne cervena uz druha tak zmensila tumor a uzlinu 2cm,ze neboli uz nahmatatelne ,mala som 4 cervene a 3x biele chemo..takze neboj, aj tebe mozno aj uplne zmizne..

helga9
4. jan 2020

@onkomama uuha maličké. Ma ti kto pomáhať? Pri takom malom je dosť aj pre zdravé ženy nie ešte keď bude chemo. Jedna vec je liečba no na druhej strane si myslím že teraz by ti to bola opka lepšie lebo na jar bude dieťa viac vnimave bude chcieť sedieť viac bude zvedavé a na ruky atd a viac bude vnímať to.ze nebudeš doma

hracka123
4. jan 2020

@jankastraza moja a máš ten prst aj v sadre? Dávaj pozor nenamahaj nohu teraz.

helga9
4. jan 2020

@onkomama ostali mi 3 cm ale to z patológie. Podľa sono mal pred opkou okolo 14 mm ale patológ to meria pod mikroskopom a vieš tie bunky sono nezachyti. Triple negatív veľmi dobré reaguje na chemo

hracka123
4. jan 2020

@onkomama joj moja krásna to máš malé miminko.neboj bude dobre

jankastraza
4. jan 2020

@hracka123 nemam, tu v Uk ti nedaju do sadry prst na nohe,mam fialovu nohu ale beham normal len nestupam na ten prst ze to zrastie

zuzap33
4. jan 2020

@onkomama mne červená 6cyklov zmenšenie z 32mm na 12mm a druhý z 18mm na 8mm podľa včerajšieho merania

helga9
4. jan 2020

@jankastraza ani mne nedali do sadry len zafixovali a zrastlo sa

inka
4. jan 2020

@onkomama joj moja a nejde to skôr vybrať? Či čakajú na genetiku? Fakt bábo rastie a viacej pzornosti si bude vyžadovať.Ma ti kto s ním pomôcť?
Určite bude dobre, dáš to ako aj tieto dievčatá, ktoré aj mna inšpirujú

hracka123
4. jan 2020

Rastu či nerastu

helga9
4. jan 2020

@hracka123 super idú

helga9
4. jan 2020

Ja som jak čert

hracka123
4. jan 2020

@helga9 máš to už super môžeš už aj strihať🤗

17zuzka6
4. jan 2020

@hracka123 juuuj parádne rastú...mamina sa už tiež nevie dočkať kedy začnú.ale žienky na chemo jej vraveli, že cca po pol roku im začali rásť 🙂 tak som jej povedala, ze na leto už hádam aj nejaké budú 🙂

hracka123
4. jan 2020

@17zuzka6 12oktobra som mala poslednú chemo a takto mi už doteraz narástli kedy má mamina poslednú?

helga9
4. jan 2020

@17zuzka6 ale neee po mesiaci jak nepríde ďalšie chemo už začnú rasit

inka
4. jan 2020

@hracka123 jasné rastu no na jar už budeš robiť účes

mata9522
Autor odpoveď zmazal
inka
4. jan 2020

@helga9 pekne a brcky tvoje,alebo chemo takto spôsobilo,ale tebe predsa nevypadli,však bola studená čiapka a či?

inka
4. jan 2020

@mata9522 myslíš,že sa to nezmeni,po ostrihani určite budepovod a farba

helga9
4. jan 2020

@inka cez červenú tretiu vypadli lebo sa pokazila ciapka ale nie všetky a cez štvrtú už aj rástli. Sú to chemo kucery toto na foto mám vycesane inak som jak ofca

helga9
4. jan 2020

@mata9522 neboj to sa vraj upraví

hutch17
4. jan 2020

@hracka123
@helga9 joj baby, parádne vlásky už máte, v dobrom závidím, ja mám ešte všetko len pred sebou, ale o pol roka bude hádam lepšie

hutch17
4. jan 2020

@onkomama a do ktorej nemocnice chodíš? ja som všetko absolvovala na heydukovej a na chemo ma supli k milosrdnym, vraj to tam budem mat lepšie

17zuzka6
4. jan 2020

@hracka123 teraz v utorok má jednu a potom ešte 27.1 by mala byť posledná... juuuj tak to bude super 😀

nori21
4. jan 2020

@hracka123 ako dobre,že už máš vlasy a helga už riadny účes,ja ako bábätku ešte ale dúfam,že uz budú rásť rýchlejšie poslednú chemo som mala 12 dec.

alica_tn
4. jan 2020

Baby, aj mne začali rásť kučeravé vlasy. 😯 Dúfam, že sa to časom dá do normálu.
Intravenózne C je super, ja sa chystám za 2 týždne...

inka
4. jan 2020

@alica_tn a kto ti to C predpíše a či ako samoplarca?

alica_tn
4. jan 2020

@inka žiaľ, na Slovensku jedine ako samoplatca....😕