Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@onkomama mne cervena uz druha tak zmensila tumor a uzlinu 2cm,ze neboli uz nahmatatelne ,mala som 4 cervene a 3x biele chemo..takze neboj, aj tebe mozno aj uplne zmizne..
@onkomama uuha maličké. Ma ti kto pomáhať? Pri takom malom je dosť aj pre zdravé ženy nie ešte keď bude chemo. Jedna vec je liečba no na druhej strane si myslím že teraz by ti to bola opka lepšie lebo na jar bude dieťa viac vnimave bude chcieť sedieť viac bude zvedavé a na ruky atd a viac bude vnímať to.ze nebudeš doma
@jankastraza moja a máš ten prst aj v sadre? Dávaj pozor nenamahaj nohu teraz.
@hracka123 nemam, tu v Uk ti nedaju do sadry prst na nohe,mam fialovu nohu ale beham normal len nestupam na ten prst ze to zrastie
@jankastraza ani mne nedali do sadry len zafixovali a zrastlo sa
Baby, aj mne začali rásť kučeravé vlasy. 😯 Dúfam, že sa to časom dá do normálu.
Intravenózne C je super, ja sa chystám za 2 týždne...

@helga9 a červená ti to riadne zmenšila? Kolko z tých 5cm ostalo?