icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
4. jan 2020

@bubo780 no moja ako sa cítiš pred biobsio?

helga9
4. jan 2020

@alica_tn no ja 5 mesiacov a stále sú kučerave

bubo780
4. jan 2020

@hracka123 zmiesane pocity mam.. neviem, co ma caka.. ako tu citam, niekto to dal v pohode, pre niekoho najhorsi zazitok.. uvidime.. ked budu vysledky, hned operacia v MI

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
5. jan 2020

@mata9522 jeeee to musí byť pekne u nás včera trocha poletoval a potom pršalo🤗tak treba ísť na sane⛷️🏂

zuzap33
5. jan 2020

@hracka123 moji chlapci uz stavaju vonku snehuliaka 😄

hracka123
5. jan 2020

@zuzap33 bože u nás nič len riadni vietor fúka👍my tu asi ani neuvidíme sneh

katka14
5. jan 2020

Ahojte. Pred mesiacom mi diagnostikovali rakovinu prsnika. Som po prvej chemoske a trosku vyplasena co bude. Som unavena tazke nohy a obcas mi je na zvracanie ale zatial sa to da. Mam 40 a 2 male deti. Bojim sa ako to vezmu. Este o tom nevedia.

alica_tn
5. jan 2020

@helga9 fakt? Tak to si ma nepotešila ☹

jankastraza
5. jan 2020

@katka14 ahoj katka, vitaj moja, je mi luto,ze pri takejto prilezitosti 😢 neboj sa,vsetko bude v poriadku,zvladnes to,aj my sme statocne zvladli chemo a ideme dalej, ja budem mat tiez 40 o 2 tyzdne a mam 2 deti, 4 a 10r,teraz uz medicina pokrocila,takze ti pomozu neboj,aky si mala nador a si her2 +? vidim,ze najprv ti dali chemo a potom budes mat operaciu? aj ja som tak mala,poslednu chemo som skoncila tesne pred Vianocami,teraz sa regenerujem a mala by som mat obojstrannu mastektomiu 23.1. a hned mi daju implantaty,zijem v Anglicku,preto oboj,lebo genetika mi potvrdila gen mutaciu brca2 kt som zdedila po mamine a starkej,cize aj vajecniky si dam vyoperovat co najskor preventivne aby sa rak nevratila,neboj sa,hlavne sa snaz zit nadalej ako doteraz co najviac ako ti je mozne,venuj sa detom a vsetko pojde lahsie a vyliecis sa,ake stare su deticky?❤

jankastraza
5. jan 2020

@helga9 a @hracka123 babyyy krasne mate tie vlasy uz 😍💃💃❤❤ aj mne uz rastu hore mam uz 1cm dlzku a vzadu na hlave 2cm,smiesne rastu,mne zacali uz pocas bielej chemo rast,ale som netrpezliva,chcem uz dlheeeee juj

helga9
5. jan 2020

@alica_tn áno vôbec ani nevyzeraju žeby chceli ísť rovné a sú úplne tak zatocene v ruličkach jak ma ofca

helga9
5. jan 2020

@jankastraza ono tým že sú moje kučerave vyzerajú krátke ale keď ich natiahnem majú 8 cm no takto vyzerajú ako fakt krátke. Neviem sa dočkať keď už budú aspoň po plecia ja som vždy nosila dlhé

jankastraza
5. jan 2020

@helga9 uplne ti verim, ale ti fest rychlo rastu, mas stastie a predtym si mavala rovne? ale farbu mas skutocne krasnu

jankastraza
5. jan 2020

@nori21 a ako sa citis po poslednej chemo? poviem ti,mna ta posledna n7 total pred Vianocami total odrovnala tym,ze som sa nejako dlho regenerovala,inokedy som uz byvala fit ale po tejto este den 14 po som chodila ako invalid kosti,klby,svaly a zavrsila som to zlatym klincom programu,ze som sa s pradlom strepala na schodoch a prst na nohe zlomeny asi 😅kamoska sa mi rehoce,ze chemo som prezila a zabijem sa na schodoch,mile od nej 😵😅

helga9
5. jan 2020

@jankastraza rastú rýchlo hlavne jak pred mesiacom som skončila chemo tak úplne tak vyhupli. Úplne rovné som nemala také vlnovite a farba mi ostala. No obočie a mihy mi idú úplne bledunke majú tak 2-3 mm už ich viem aj spiralou natrieť ale keď odmalujem tak vôbec ich nevidno také sú svetlé.

jarmila40
5. jan 2020

@mata9522 ahaa.. Tak to je skvelé, také domáce 🙂

hracka123
5. jan 2020

@katka14 ahoj a vitaj koľko rokov majú deti?no my sme si všetci poplakali a musíme ísť ďalej.Uz máš ak po opke?

jankastraza
5. jan 2020

@helga9 presne aj mne tak mihy a obocko uplne blede a nevidno ich,ale ja patlam kg spiraly aj tak nasilu ked namalujem su pekne

nori21
5. jan 2020

@jankastraza Už dobre,12.dec.som mala poslednú,chodím na herceptín každe tri týždne ako Mata9522,päť dní trvalo kým som sa pozbierala,nevládala som mala som ako svalovicu takže pred Vianocami som začala fungovať.

hracka123
5. jan 2020

@jankastraza moja tak si uži masáž?ja dnes nič gauč a telka varila som včera a ty?

nori21
5. jan 2020

@katka14 vitaj Katka medzi nami,ako vidíš stále nás pribúda,ja mám 10 ročné dievčatko,aj ja som jej vysvetlila,že budem chorá a pomáhala mi,deti to berú inak. Kým vidí,že chodím a varím,upratujem ona si myslí,že všetko je v poriadku.A aj bude.Dáme to.Musíme pozitívne rozmýšĺať aby bolo dobre a ver mi,ľahšie sa to zvláda.

jankastraza
5. jan 2020

@nori21 tak to je dobre, super to zvladas 👏❤ ja mam tiez mavat rok Herceptin a Perjetu kaz 3tt,ale neviem kedy mi naplanovali,ze mam prist teraz,budem mat pauzu viac ako 3tt,cudne..
@hracka123 dakujem moja, ked ma kozmeticka odlici urcite ujde tak sa zlakne 😂 veru oddychuj, ja peciem kura a ryzu ❤

zuzap33
5. jan 2020

@katka14 ahoj, vitaj medzi nami. Odkiaľ si? Ja mám tiež dva deti, 11a 13.Tiez sme s mužom rozmýšľali ako im to povieme, ale že to nemá zmysel tajiť, keďže mi vypadnú vlasy. Tak sme si aj všetci poplakali, ale zvykli si a berú tu. Mama ide na liečbu, som unavená, pomôžu a vedia že oddychujem.

helga9
5. jan 2020

@katka14 ahoj vitaj. U mňa bolo najťažšie to povedať deťom a mali vtedy 11 a 16 a vtedy som prvý a poslednýkrát revala. Povedala som si že tá kurva ma nezlomi. Len hlavu hore dali to iné dáš to aj ty.

nori21
5. jan 2020

@jankastraza V stredu idem na usg kvôli zvýšeným pečeňovým testom,tie sa mi zvýšili počas chemo, a idem na konzultáciu kvôli ožiarom či budú alebo nie.

zuzap33
5. jan 2020

@jankastraza ja dnes len varím, keďže idem už v utorok do roboty. Tak dnes zeleninovú polievku, segedínsky guláš aj zapekané mäso v paradajkovej omáčke. A zahtra aj morcaci stroganov. Nech už je do štvrtka pokoj. Ale som nejaká aj unavená, tak striedavo aj gauč. Tiež mám akoby svalovicu

helga9
5. jan 2020

@zuzap33 ja peciem kacicuuuu tak mi tecu slinky

katka14
5. jan 2020

@jankastraza ahoj. Diky za povzbudzujuce slova. Si zlata. Deti moje maju 3 a 9 rokov. Ja mam agresivny tip. Invazivny karcinom praveho prsnika. Momentalne ma uz 130mm ale aspon ze uz mam chemo. Mam pocit ze mi to strasne rychlo rastie. Nic som si nenasla lem mamo mi v novembri objavilo nador a dnes ho zretelne nahmatam. Preto sa bojim. Ci liecba zaberie. Zatial mam mat 2 chemosky. Potom kontrola na magnete a uvidi sa ci dalej. Operacia asi az niekedy v lete

hracka123
5. jan 2020

@helga9 ja som tiež včera piekla kačicu a fašírky som robila a kapustovo zemiakový šalát mňam robíte chute