icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

anniera
25. mar 2019

@romiada neuzivala som nic, ziadne virozy som nemala..... dokonca som sa po chemo starala o manzela, ktory 5 mesiacov po laparoskopickej operacii pruhu zomieral 😁😁😁 tiež mám 2 malé deti, nosili choroby zo skoly, ale mna nechceli.... To vies, ja davam prednost uz len exkluzivnym chorobam 😁😁😁

romiada
25. mar 2019

@mery34 dakujem za tip ...som si odfotila na web stranke lekarne aby som nezabudla nazov 😁

mery34
25. mar 2019

@romiada niet za čo, na klenovej v lekárni bežne majú dostupnú, v obyčajných skôr na objednavku.

helga9
Autor odpoveď zmazal
sabova3
26. mar 2019

@helga9 držím palce.ta prilba nemá chybu.len aby splnila účel.mna to čaká o týždeň.

helga9
26. mar 2019

@sabova3 zatiaľ len nejaká číra tekutina a mam nachystany aj aperol

tilly
26. mar 2019

@helga9 jej, mas tu ciapku, aby ti nevypadali vlasky? skus k tomu aj sera proti vypadavaniu vlasov a sampon proti vypadavaniu vlasov. Ja som mala od navia a nevypadali mi vsetky... Juj, aperol je drsny, ale tecie len chvilku. Drz sa

helga9
26. mar 2019

@tilly ahoj myslíš take nejake ampulky co sa votrú do pokožky? No skúsim. Aperol zachvíľku pojde brrrr

romiada
26. mar 2019

@tilly ta ciapka sluzi aby nevypadali vlasy?😲 sorry ja neznalec sa pytam....a aperol bol pre mna doteraz alkohol😊

helga9
26. mar 2019

@romiada áno čiapka aby nevypadali vlasy niekomu zaberie niekomu nie a záleží hlavne od zložiek chemo keď je len jedna zložka tak nepomôže. Aperol to volám to je ta červená chemo uz mi tece. Na sviňu sviňou sa musí ale ja to dám.

romiada
26. mar 2019

@helga9 no uz som mudrejsia....to som ani nevedela ze take nieco existuje. Mala by som ju zaobstarat muzovi....lebo ten tvrdi ze vlasy mu padaju zo mna a deti 😂
Aperol som pochopila hned...ten nemam ani rada na pitie...takze ako ho uvidim pri mamine tak averzia sa znasobi.
Drzim Ti palce aby si to dala! 👍

helga9
26. mar 2019

@romiada Diky uz mam po aperole este dve fľašky

helga9
26. mar 2019

@tilly ale obočie a mihalnice aj zbytok ti vypadlo?

tilly
26. mar 2019

@helga9 mihalnice a obocie nie, to nemusi a ostatne chlpy rastli velmi pomaly. Na zaciatku som bola na depilke a vydrzala som potom pol roka v pohode.

https://navia.sk/produkt/sampon-proti-vypadavan...

https://navia.sk/produkt/posilnujuce-vlasove-se...

helga9
26. mar 2019

@tilly Diky pozriem navia a kúpim veď vyskúšam. No ako chlpy na nohách by uz nemuseli nárast vôbec ja s tým mam problem ze mi zarastajú pri akejkoľvek depilacii

tilly
26. mar 2019

@helga9 mne tiez nechybali, zial dorastli...

anniera
26. mar 2019

@helga9 drž sa! Hlavne nech aj vlasy vydržia.....to uvidíš o 2 týždne, daj vedieť, som zvedavá či tá čiapka pomohla. 🙂

helga9
26. mar 2019

@anniera teraz tu bola jedna pani ona uz je aj po operácii a jej ostali všetky vlasy vôbec nevypadali

helga9
26. mar 2019

Caute baby zatiaľ sa cítim Ok dúfam ze to tak aj ostane večer si mam dat granegis proti nevoľnosti aj som si zdriemla a pijem ako slon kukala som jak puk aperol som este aj čúrala

romiada
26. mar 2019

😆 to tak rychlo preleze " potrubim" ?

ragulca
26. mar 2019

@helga9 haha, áno, ja som tiež curala na ružovo 😂, u mna bol najhorší druhý a tretí den

helga9
26. mar 2019

@ragulca no snáď nebude bolo ti zle od žalúdka ci bolesti alebo vtedy asi všetko dokopy ze? Dostala som aperol a este jednu chemo takú číru neviem co to bolo

helga9
26. mar 2019

@romiada haaaa no vyzerá to tak

ragulca
26. mar 2019

@helga9 do mna nasúkali niekedy 6, niekedy 7 fliaš, okrem červenej boli minimálne dve ďalšie chema. Našťastie som nevracala, ale žalúdok bol taký nijaký, a rovnako aj pocitovo som sa cítila divne. V podstate som 4 dni viac-menej prelezala, robila som iba nevyhnutne

helga9
26. mar 2019

@ragulca ja som celkovo dostala 4 fľaše najprv mi dali fyziologicky roztok potom aperol potom zas fyzio a potom tu ciru chemo no mam este tri pred sebou

ragulca
26. mar 2019

@helga9 ja som mala 6 cyklov, v prvej flaši mi išlo cosi proti nevoľnosti, potom chemo, fyziológ a tak sa to striedalo a tiež aj infuzia proti bolesti - mala som problém s platničkami...

helga9
27. mar 2019

Caute baby tak chemoška je nakoniec kamoska je mi OK žiadne potiaže nemám iba uz o 4 rano ma vyhnal hlad z postele no to prejedanie dako zvládnem

saslavka73
27. mar 2019

@helga9 Tak celkom dobre to zvládaš.

helga9
27. mar 2019

@saslavka73 áno som veľmi rada este keby tie vlasy zostali tak si viac ani priať nemusím aj tak mam este ďalekú cestu pred sebou

saslavka73
27. mar 2019

@helga9 Tak áno ale toto je pozitívna správa. Držím ti palce moja.