Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 no uz som mudrejsia....to som ani nevedela ze take nieco existuje. Mala by som ju zaobstarat muzovi....lebo ten tvrdi ze vlasy mu padaju zo mna a deti 😂
Aperol som pochopila hned...ten nemam ani rada na pitie...takze ako ho uvidim pri mamine tak averzia sa znasobi.
Drzim Ti palce aby si to dala! 👍
@helga9 mihalnice a obocie nie, to nemusi a ostatne chlpy rastli velmi pomaly. Na zaciatku som bola na depilke a vydrzala som potom pol roka v pohode.
Caute baby zatiaľ sa cítim Ok dúfam ze to tak aj ostane večer si mam dat granegis proti nevoľnosti aj som si zdriemla a pijem ako slon kukala som jak puk aperol som este aj čúrala
😆 to tak rychlo preleze " potrubim" ?
Caute baby tak chemoška je nakoniec kamoska je mi OK žiadne potiaže nemám iba uz o 4 rano ma vyhnal hlad z postele no to prejedanie dako zvládnem
@helga9 Tak celkom dobre to zvládaš.
@saslavka73 áno som veľmi rada este keby tie vlasy zostali tak si viac ani priať nemusím aj tak mam este ďalekú cestu pred sebou
@helga9 Tak áno ale toto je pozitívna správa. Držím ti palce moja.

@romiada neuzivala som nic, ziadne virozy som nemala..... dokonca som sa po chemo starala o manzela, ktory 5 mesiacov po laparoskopickej operacii pruhu zomieral 😁😁😁 tiež mám 2 malé deti, nosili choroby zo skoly, ale mna nechceli.... To vies, ja davam prednost uz len exkluzivnym chorobam 😁😁😁