Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá ako je to s kávou pri našej diagnóze?
Pijete kávu a koľko
@inka ja dve a niekedy aj tri mám nízky tlak-nescafé
Keď sme sa včera bavili, najmä o zelených potravinách,tak som sa pozrela na stránku I.Bukovskeho a ten kávu pri rakovine nedoporucuje a preto som sa pýtala,lebo ja kávu ako štartovacia na ráno potrebujem,nakoľko mám hypo štítnej žľazy
@
@anetkabagetka nescafé jedine na návšteve,ja potrebujem rieka inak sa nenastartujem
@katka14 to ťažko povedať môže a nemusí. Mne boli tiež deti choré ale ja som vtedy chvalabohu nedostala od nich a celú liečbu som dala bez jedinej tabletky ani len paralen vôbec nič mi netrebalo. Vidím že je mala ale skús sa teda aspoň dotykom teraz stranit tak viacej a často si umývať ruky.
@inka ahoj mne dr povedal že vitamíny volnopredajne môžem. Ja som názoru že oni nevedia a nikto ma nepresvedčí o opaku. Nevedia prečo to vzniká liečia ako liečia recidiva je tiež vo hviezdach a ja im nečudujem ja som povedala táto choroba si ide svojou cestou tabuľky štatistiky na ňu vôbec neplatia.

@jarmila40 ako si dopadla na sone