Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte dve prvé chemo som zvládla v pohode ale táto tretia ma odrovnala a uložila na postel unavená som ,všetko ma bolí nič mi nechutí jest neviem dokedy to bude trvať
@anetkabagetka hovorí sa že tretia býva horšia aj u mňa to tak bolo týždeň som skoro nič nejedla potom už bolo dobre
Čo budete baby dobre zajtra variť ja asi kolienka a kura na smotane🤗
@anetkabagetka Aj u mňa tretia a piata bola najhoršia.
@nori21 ahoj no to si ma potešila lebo mňa čaká ešte jedna posledná
@anetkabagetka štvrtá bola uplne v pohode neboj bude dobre
@helga9 Ďakujem dúfam že to zvládnem len jest mi nechutí ráno som si dala chlieb do hriankovača a omastila bravč.mastou to mi chutilo a obed postrúhané jablko ale vela pijem minerálky,čaje
@anetkabagetka a čo tak zelený čaj ako píše
@zuzap33 ona hovorí,že vyplavuje chemo z tela
Ahojte moje krásne čo robkate ja dnes konečne vianočnú výzdobu odložila😀
joj baby robite chutky s kolacmi,ja sa snazim obmedzovat cukor,tak ked vidim taky kolacik mnaaam, ked mam chut davam si 70% horku coko radsej a jednu lyzicku hnedeho cukru v kave 2x denne double esspressko, a dievcata mam dobru spravu, mala som magneticku pred poslednou chemo 18.12. a vysledky su kompletne vymiznutie tumoru aj lymf.uzl.ciste podla mri po anglicky Complete radiological response a to mi bachli este potom poslednu 7 chemo takze dufam aj mikroskop to potvrdi pocas dvoj mastektomie 23.1. co myslite dievcata? ked magneticka potvrdila kompletne vymiznutie bude to dufajme aj cez mikroskop,ze? Helga a Ericka uz o tom vedia..❤ lebo onkologicka mi vravela,ze kedze som brca2 tak ak mikroskop ukaze este nej rak bunku zas mi budu musiet dat chemo tak ani spavat nemozem teraz od nervov
@hracka123 aj my sme dneska dali prec vsetko Vianocne ,uz som sa chystala tyzden a nemala som cas dostat sa k tomu co som stale prec 😅
@katka14 moja zlatucka tvoja dcerka ,tak co to teda ma chudatenko? uz je lepsie?
@mata9522 Matka ja som mala stret.s onkologickou a vies mna teraz caka kvoli brca2 dvoj mastektomia ..a potom radio a potom co najkor vajecniky von a ona mi vravi, oh ja som nevedela ze ti genetika potvrdila ze si brca2 - ze jej vysledky neprisli.. skoro mi oci vypadli a pokracovala... to keby som vedela zmenila by som ti chemo na carboplatinum... ale kedze mri potvrdilo kompletne vymiznutie tesme sa ,ale ak operacia potvrdi ze este nieco najdu,budeme ti musiet dat este slabsiu chemo... ja som normalne od prekvapenia zacala na nu kricat ze uz ziadnu chemo nepodstupim v tej sekunde reakcia... tak ma ukludnovala,ze klud,ze urcite opka ukaze tiez komplet.fuc...ja som ani nepocula taky postup este,ved tak ci tak mi este zoberu oba prsniky a potom radio tak naco krista este dalsiu chemo ved nemam ani metastazy...
@jankastraza viem ze sa to lahko píše moja a ťažšie praktizuje no zhlboka sa nadychni a upokoj. Treba veriť že nič nenájdu.
@helga9 no ved nezostava mi nic ine 😔❤
@helga9 vies ako zurim teraz a plus s tym Zoladexom...
@jankastraza ahoj moja sme silné musíme to zvládnuť už ty pichaju zolodex ?
@hracka123 no onko mi povedala,ze ma necha trosku zregenerovat po chemo a o 4tyzdne ze mi pichnu po opke,mam hisaky,lebo som doslova kost a koza mam 55kg, nemam ani gram tuku na sebe tak nechapem,kde do brucha mi to chce pichnut a to som injekciu este nevidela,len som pocula ze obrovske su..
@jankastraza a menzes ty ešte chodí to kvôli tomu budú pichať bože bojím bojim

@hracka123 nedráždi koláčikom,lebo budem musieť aj upiecť a to som sa zapovedala,že po sviatkoch žiadne koláčiky,len šaláty